Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Συμπτύξεις τμημάτων στους Παιδικούς Σταθμούς

Μοριοδότηση για τα παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς


Με συμπτύξεις τμημάτων και ανακατανομή του προσωπικού θα προσπαθήσει να καλύψει ο Δήμος Βόλου τις ανάγκες των Παιδικών Σταθμών, από το Σεπτέμβριο.

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Βόλου, του προέδρου του Νομικού Προσώπου Π. Μαβίδη και της προϊσταμένης των Παιδικών κ. Νικολέττας Μπέντα, όπου τέθηκαν οι γενικοί στόχοι λειτουργίας των σταθμών.

Ο Δήμος στοχεύει να φιλοξενήσει το λιγότερο 670 παιδιά και να θέσει σε λειτουργία 40 τμήματα.

Ωστόσο το τοπίο λειτουργίας των δομών παραμένει θολό, καθώς κανείς δεν γνωρίζει πόσες θέσεις συμβασιούχων θα εγκριθούν.

Την περσινή χρονιά έμειναν κλειστοί οι Παιδικοί Σταθμοί του Αγίου Ανδρέα και του Αναύρου, ενώ αιτήσεις για εγγραφές είχαν καταθέσει 750 γονείς, ενώ τελικά φιλοξενήθηκαν στους σταθμούς 670 παιδιά.

Στο Δήμο Βόλου ευελπιστούν ότι τη φετινή χρονιά θα καλύψουν τις ανάγκες και των 670 παιδιών, με την οργάνωση 40 τμημάτων, ενώ χθες αποφασίστηκε να γίνουν συμπτύξεις. Δηλαδή θα υπάρξει μείωση τεσσάρων τμημάτων.

Στη χθεσινή σύσκεψη επισημάνθηκε ότι μπορούν να λειτουργήσουν 40 τμήματα, με 15 παιδιά το καθένα, εφόσον γίνει ορθολογική κατανομή του προσωπικού.

Σημειώνεται ότι πέρσι εγκρίθηκαν 15 συμβάσεις για τους Παιδικούς, παρότι κάθε χρόνο υπήρχαν 26 προσλήψεις.

«Οι συμπτύξεις των τμημάτων πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο της νόμιμης λειτουργίας για να καλυφθούν περισσότερες ανάγκες» σημείωσε ο Δήμαρχος στη συζήτηση με τον κ. Μαβίδη και την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί ολοκληρωμένη εισήγηση για τη λειτουργία των Παιδικών.

Αυτό που αποφασίστηκε χθες είναι να σταματήσει το μέτρο της κλήρωσης για τα παιδιά που μένουν εκτός Παιδικών. Στο εξής, θα υπάρχει μοριοδότηση και το μέτρο θα αποφασιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει τη Δευτέρα.

Το πρόβλημα της λειτουργίας των Παιδικών προκύπτει κυρίως από τις αποχωρήσεις εργαζομένων λόγω συνταξιοδοτήσεων και οι λήξεις συμβάσεων, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα για προσλήψεις και αυτά είναι τα βασικά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Δημοτική Αρχή.

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες, η απόφαση για μη μεταβολή των τροφείων έχει ληφθεί, ωστόσο είναι άγνωστο πόσα παιδιά θα δεχθούν οι δομές, καθώς η οικονομική κρίση δεν θα επιτρέψει σε πολλούς γονείς να προχωρήσουν σε εγγραφές.

«Υπάρχει ασάφεια ως προς τον αριθμό των συμβάσεων που θα εγκριθούν και πρέπει να υπάρξει ορθολογική οργάνωση του υφιστάμενου προσωπικού. Θα δούμε όλα τα περιθώρια που έχουμε για την εξυπηρέτηση όλων των παιδιών» τόνισε χθες ο κ. Σκοτινιώτης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το