Αθλητισμός

Στην ΕΠΟ το θέμα του Ολυμπιακού Β.;

Σήμερα περιμένουν στον Ολυμπιακό Βόλου και επίσημα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να τους ενημερώσει, ότι το θέμα της εξέτασης του φακέλου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα είναι μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης που θα απασχολήσουν την ΕΕΑ στη συνεδρίαση της 29ης Μαΐου. Θυμίζουμε, πως την προηγούμενη εβδομάδα οι ιθύνοντες της ΠΑΕ είχαν πάρει προφορική διαβεβαίωση από την Επιτροπή, πως ο φάκελος θα εξεταστεί στις 29 Μαΐου.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Από εκεί και πέρα, συνεδριάζει σήμερα Τρίτη το Δ.Σ. της ΕΠΟ, ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν στο συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου. Κάποιες ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν πως η υπόθεση του Ολυμπιακού θα απασχολήσει το Δ.Σ., χωρίς όμως να παρθεί και πάλι κάποια απόφαση. Κι αυτό γιατί στην ΕΠΟ περιμένουν πρώτα να δουν αν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα χορηγήσει πιστοποιητικό στην βολιώτικη ΠΑΕ.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει καταθέσει υπόμνημα (το είχε ζητήσει η ΕΠΟ) με τις νομικές θέσεις της αναφορικά με την υπόθεση, ενώ έχει θέσει μια σειρά από ερωτήματα, στα οποία η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καλείται να απαντήσει γραπτώς.

Η νομική υπηρεσία του Ολυμπιακού έχει ζητήσει, επίσης, από την ΕΠΟ να καλέσει την βολιώτικη ΠΑΕ να καταθέσει φάκελο αδειοδότησης. Σήμερα το τμήμα αδειοδότησης θα ασχοληθεί – σε πρώτο βαθμό – με τους φακέλους που έχουν καταθέσει οι ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ.

Η ΕΠΟ δεν έχει ακόμη απαντήσει στο αίτημα του Ολυμπιακού Βόλου για το θέμα της αδειοδότησης, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η απάντηση της ΕΠΟ στο υπόμνημα που κατέθεσε η ΠΑΕ.

Επίσης, παραμένει άγνωστο, αν η ΕΠΟ πριν την συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού θα στείλει γνωμοδότηση στην Επιτροπή για το θέμα της εξέτασης των φακέλων του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, την οποία έχει ζητήσει η ΕΕΑ.

Οι προθέσεις της Ομοσπονδίας πρόκειται να φανούν άμεσα, για το αν πραγματικά επιθυμεί να αποκαταστήσει τον Ολυμπιακό Βόλου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Η βολιώτικη ΠΑΕ συνεχίζει την επικοινωνία με την ΕΠΟ και θα είναι πολύ σημαντικό να έχει την Ομοσπονδία στο πλευρό της, εν όψει της εξέτασης του φακέλου από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ κ. Δημήτρης Παναγιωτόπουλος σε πρόσφατες δηλώσεις του ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικός, αποφεύγοντας στην ουσία να απαντήσει αν η ΠΑΕ θα κινηθεί νομικά κατά της ΕΠΟ.

Η κατάθεση αγωγών από πλευράς ΠΑΕ κατά των μελών του διοικητικού συμβουλίου (αν η υπόθεση δεν έχει αίσιο τέλος), μπορούν να λειτουργήσουν μόνο ως μέτρο πίεσης, από τη στιγμή που θα πάρει χρόνια για να εκδικαστούν, με τον Ολυμπιακό Βόλου στην παρούσα φάση να επιδιώκει άμεσα την αποκατάστασή του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη με επιστολή που απέστειλε την περασμένη εβδομάδα στον Δήμο Βόλου, ζητεί από την δημοτική αρχή να στηρίξει την προσπάθεια του Ολυμπιακό Βόλου, στέλνοντας επιστολή και ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να επιληφθεί του θέματος. Χωρίς, πάντως, να στρέφεται κατά της ΕΠΟ.

Τις προσεχείς μέρες αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα, καθώς περιμένουμε να δούμε και τη στάση την οποία θα κρατήσει ο Δήμος Βόλου.

 Επικοινωνία

Κ. Καρτάλη με

Μπιτσαξή

και Πιλάβιο

Σε συνέχεια σχετικής συνεργασίας με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Παναγιώτη Μποτσιβάλη, ο Κώστας Καρτάλης είχε επικοινωνία με το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Π. Μπιτσαξή, καθώς και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σ. Πιλάβιο, μετά την επιστροφή του τελευταίου από το Μόναχο. Κατά τις επαφές συζητήθηκε το θέμα της εξέτασης του φακέλου της ΠΑΕ από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στην επόμενη συνεδρίαση, αλλά και η στάση της ΕΠΟ στο θέμα της αθλητικής δικαίωσης του συλλόγου. Για τα ίδια θέματα, υπήρχε επικοινωνία και με το Σάββα Εμινίδη, πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ Καβάλας, που διετέλεσε τομεάρχης αθλητισμού.

Σ’ ένα μήνα η

απόφαση του

συμβουλίου εφετών

για τον Μπέο

Στις 23 Ιουνίου το συμβούλιο εφετών θα αποφασίσει αν θα αποφυλακιστεί ο Αχιλλέας Μπέος ή θα παραμείνει προφυλακισμένος στις φυλακές Ναυπλίου. Η νέα κατηγορία με την οποία βαρύνεται ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, αυτή της ηθικής αυτουργίας σε απάτη (σε βαθμό πλημμελήματος) δεν δείχνει να προβληματίζει τους δικηγόρους του, με τον ΟΠΑΠ να μην έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής. Οι νομικοί του Αχιλλέα Μπέου κατέθεσαν συμπληρωματικά έγγραφα στον ανακριτή, στα οποία ο πρώην παράγοντας του Ολυμπιακού Βόλου είχε ζητήσει από τον ΟΠΑΠ να μην συμπεριλαμβάνονται οι αγώνες της βολιώτικης ομάδας στα παιχνίδια του Οργανισμού, αλλά και συμβάσεις με τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου που αποδεικνύουν, ότι υπήρχε απαγόρευση στους ίδιους και τις οικογένειες τους να παίζουν στοίχημα με απειλή μάλιστα καταγγελίας της σύμβασης.
Θυμίζουμε πως ο διευθυντής στοιχήματος του ΟΠΑΠ, κ. Γιώργος Ηλιόπουλος είχε καταθέσει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, πως σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΑΠ όλα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού Βόλου ήταν φυσιολογικά, βάσει του συστήματος που διαθέτει ο Οργανισμός και προειδοποιεί τον ΟΠΑΠ, το οποίο είναι πιο αξιόπιστο, όπως είχε προαναφέρει, από αυτό της ΟΥΕΦΑ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το