Αθλητισμός

Συμπλοκή οπαδών στην Κατερίνη

 

Ορισμένα από τα αντικείμενα που κατάσχεσε η αστυνομία στον σύνδεσμο οπαδών του ΠΑΟ στα Χανιά

 

Φίλαθλος του Άρη κινδυνεύει να χάσει το μάτι του από επίθεση φίλων του ΠΑΟΚ

 

 

 

Επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟΚ κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν οπαδοί του Άρη, τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Κατερίνη. Μάλιστα από την συμπλοκή τραυματίστηκε ο ένας εξ αυτών, ο οποίος κινδυνεύει να χάσει το μάτι του.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το συμβάν έγινε περίπου στις πέντε το πρωί, οπότε και οι οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά» επιτέθηκαν με σπασμένα μπουκάλια στους αντίστοιχους του Άρη. Η αστυνομία φέρεται να έχει αναγνωρίσει τους δράστες τους οποίους και αναζητά.

Επιπρόσθετα σε έλεγχο που έγινε στις εγκαταστάσεις της λέσχης φίλων του ΠΑΟΚ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν λοστοί, ένα μαχαίρι, φωτοβολίδες κ.α. με αποτέλεσμα να συλληφθούν τρία άτομα, ανάμεσά τους και ο υπεύθυνος της εν λόγω λέσχης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας:

«Την 15-05-2011 πρώτες πρωινές ώρες, στην Κατερίνη, ομάδα τεσσάρων ημεδαπών (οπαδοί συγκεκριμένης ομάδας), οι οποίοι ήταν εκτός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά από διασκέδαση, αρχικά δέχθηκαν φραστική επίθεση από άλλη ομάδα τουλάχιστον έξι ατόμων (οπαδοί άλλης ομάδας) και στη συνέχεια επίθεση με σπασμένα μπουκάλια, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι τέσσερις ημεδαποί καθώς και έτερος ημεδαπός, ο οποίος προσπαθούσε να αποτρέψει το επεισόδιο.

Οι παθόντες μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Κατερίνης για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ ένας εξ’ αυτών λόγω της σοβαρότητας του τραύματός του διεκομίσθη για νοσηλεία στη Θεσσαλονίκη. Οι δράστες μετά το επεισόδιο αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση και άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις για την αναζήτηση και σύλληψη των δραστών.

Ακολούθησε έρευνα στις εγκαταστάσεις της λέσχης φίλων της δεύτερης ομάδας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια μεταλλική ράβδος μήκους 65 εκατοστών, μια πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος μήκους 52 εκατοστών, ένα μαχαίρι με μήκος λεπίδας 13 εκατοστών, ένα πολυεργαλείο με λαβή που στο άκρο του φέρει σχήμα σφυριού και λάμας και τρεις φωτοβολίδες χειρός, με αποτέλεσμα να συλληφθούν τρεις ημεδαποί ανάμεσά τους και ο υπεύθυνος της εν λόγω λέσχης.

Προανάκριση για την ανακάλυψη των δραστών του επεισοδίου ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης.

Οι συλληφθέντες από τη λέσχη φίλων με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης».

 

Αποφεύχθηκε μακελειό

Για ακόμη μια φορά η σωστή αξιολόγηση των πληροφοριών και η έγκαιρη επέμβαση της Αστυνομίας, κατόρθωσε να αποτρέψει μακελειό που ήταν στα σκαριά και, μάλιστα, πολύ μακριά από την Αθήνα.

Το βράδυ της Κυριακής (15/5), λοιπόν, η επιχείρηση της αστυνομικής διεύθυνσης Χανίων με στόχο τοπικό σύνδεσμο οπαδών του Παναθηναϊκού, αποκάλυψε οπλοστάσιο και ολοκληρώθηκε με τρεις συλλήψεις.

Όπως είναι γνωστό, στα Χανιά έγινε ο τελικός του Κυπέλλου χάντμπολ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τα Βριλήσσια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν πληροφορίες ότι οι «πράσινοι» ετοίμαζαν επίθεση στους «κιτρινόμαυρους» στη διαδρομή προς το λιμάνι της Σούδας, απ’ όπου θα έπαιρναν το καράβι για να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Οι πληροφορίες αποδείχθηκαν σωστές, αφού στο σύνδεσμο βρέθηκαν από σιδερένιοι λοστοί και βαριοπούλες, μέχρι μαχαίρια και μολότοφ.

Την ώρα της εφόδου, στο σύνδεσμο βρίσκονταν 24 οπαδοί, από τους οποίους οι τρεις (δύο 29χρονοι και ένας 40χρονος) συνελήφθησαν και εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία «περί συστάσεως λειτουργίας και εποπτείας συνδέσμων φιλάθλων».

Η αστυνομική διεύθυνση Χανίων, μάλιστα, εξέδωσε και δελτίο Τύπου που αναφέρει τα εξής:

«Βραδινές ώρες χθες, συνελήφθησαν στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, τρεις ημεδαποί ηλικίας 29, 40 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, όπως τροποποιήθηκε με το νόμο «Περί συστάσεως λειτουργίας και εποπτείας συνδέσμων φιλάθλων».

Ειδικότερα, μετά από πληροφορίες, που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ότι εντός συνδέσμου φιλάθλων ποδοσφαιρικής ομάδας υπήρχαν βόμβες μολότοφ, την 20:00 ώρα χθες, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση.

Κατά την έρευνα εντός του συνδέσμου φιλάθλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

τέσσερις εμπρηστικοί μηχανισμοί (μολότοφ), αποτελούμενοι από πλαστικές φιάλες νερού με βενζίνη και πάνω σε αυτές ήταν τυλιγμένες με μονωτική ταινία μεγάλες κροτίδες κινεζικής κατασκευής, ένα σωστικό καπνογόνο, ένα σφυρί θραύσης υαλοπινάκων, ένα σφυρί-βαριοπούλα, ένας λοστός σιδερένιος, ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 20 εκ., ένα αυτοσχέδιο πιστόλι-στυλό εκτοξεύσεως φωτοβολίδων, ένα πλαστικό μπιτόνι 4 λίτρων με βενζίνη, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλομπ και ένα αυτοσχέδιο χωνί το οποίο χρησιμοποιήθηκε για το γέμισμα των φιαλών με βενζίνη.

Επιπλέον, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων προσήχθησαν είκοσι τέσσερα άτομα, που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης εντός του συνδέσμου. Συνελήφθησαν τρεις εξ αυτών για την κατοχή των παραπάνω κατασχεμένων αντικειμένων. Οι υπόλοιποι είκοσι ένας, μεταξύ των οποίων δύο 17χρονοι, αφού εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας τους και δεν προέκυψε κατηγορία σε βάρος τους, αφέθησαν ελεύθεροι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων».

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το