Photo Gallery, Αθλητισμός

Του έχει πάρει τον… αέρα

Κακός «δαίμονας» του Παναθηναϊκού έχει γίνει ο Ολυμπιακός Βόλου

 

 


«Ο Θεός είναι πλουσιοπάροχος και μας δίνει πολλά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Μάκης Κατσαβάκης, στις δηλώσεις του μετά τη λήξη του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, στον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν την πρώτη τους νίκη στα πλέι οφ, επικρατώντας με 2-1.

Στο ματς με τον ΠΑΟΚ, η εξαιρετική εμφάνιση του βολιώτικου συγκροτήματος δεν συνοδεύτηκε από ένα θετικό αποτέλεσμα. Προχθές, ωστόσο, ο Ολυμπιακός πήρε τους τρεις βαθμούς (πρώτους στα πλέι οφ), «σπάζοντας» την κακοδαιμονία του πρώτου ημιχρόνου (δύο φορές τα δοκάρια «σταμάτησαν» τους «ερυθρόλευκους»).

Θα ήταν άδικο για τον Ολυμπιακό να μην έφτανε στη νίκη, απέναντι σ’ έναν προβληματικό Παναθηναϊκό, ο οποίος παρέπαιε στο Πανθεσσαλικό και μόνο οι φανέλες θύμιζαν την ομάδα που πέρυσι είχε κατακτήσει το νταμπλ στην Ελλάδα. Οι πολυδιαφημισμένοι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» έμοιαζαν πολύ μικροί μπροστά τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, οι οποίοι «έτρωγαν σίδερα» μέσα στον αγωνιστικό χώρο και από το ξεκίνημα της αναμέτρησης μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Μιχάλη Κουκουλάκη, δεν άφηναν τους ποδοσφαιριστές του Ζεσουάλδο Φερέιρα να πάρουν ανάσα.

Ακατάπαυστο πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο, επιθέσεις κατά… κύματα, καλή κυκλοφορία της μπάλας, επιθετικό πνεύμα, ήταν μερικά από τα στοιχεία που παρουσίασε ο Ολυμπιακός Βόλου στην προχθεσινή αναμέτρηση. Και κρίμα που στο Πανθεσσαλικό ο κόσμος δεν ήταν πολύς για να χαρεί το ποδοσφαιρικό θέαμα που απλόχερα σκόρπισαν οι «ερυθρόλευκοι».

Ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται ολοένα και καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι στα πλέι οφ. Η ομάδα κόντρα στον Παναθηναϊκό είχε διάρκεια στην απόδοσή της και όχι μόνο ορισμένα διαστήματα καλού ποδοσφαίρου. Δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, σημείωσε δύο γκολ, καταφέρνοντας μάλιστα να γυρίσει το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Παναθηναϊκός είχε ανοίξει το σκορ στο 33’ με τον Λέτο, ύστερα από ολέθριο λάθος του Μπρέσκα. Ωστόσο, ο… έφηβος Σολάκης στο 52’ και ο Μαρτίν στο 63’ με ισάριθμες κεφαλιές έφεραν τα πάνω κάτω και ο Ολυμπιακός πήρε μια δίκαιη, όσο και παλικαρίσια νίκη. Μάλιστα, ο Αργεντινός εξελίσσεται σε «δήμιο» του Παναθηναϊκού, μια και μέσα σε διάστημα ενός μηνός σκόραρε δύο φορές, τα νικητήρια τέρματα της ομάδας του κόντρα στους «πράσινους» (στο 3-2 για την κανονική περίοδο και στο 2-1 προχθές).

Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν υπέροχοι και ο καθένας από την πλευρά του προσέφερε τα μέγιστα στο να έρθει η σπουδαία επιτυχία. Στην άμυνα δέσποζε για μια ακόμη φορά ο Σανκαρέ, ο οποίος «έσβησε» τον Σισέ (για τρίτο παιχνίδι φέτος), ενώ σταθερός στα μαρκαρίσματά του ήταν και ο Τομάς. Εξαιρετική παρουσία είχαν και οι δύο πλάγιοι οπισθοφύλακες, Ζαραδούκας και Σέλεζι, ανεβαίνοντας πολλές φορές στην επίθεση, ενώ από σέντρα του Ούγγρου αμυντικού προήλθε το γκολ της ισοφάρισης του Ολυμπιακού. Ο Γιακούποβιτς ήταν αρκετά σταθερός κάτω από τα δοκάρια, όμως στη φάση του γκολ του Παναθηναϊκού θα μπορούσε να είχε αποκρούσει τη μπάλα, καθώς έκανε λάθος εκτίμηση.

Ο Άλβαρεζ ήταν ο γνωστός μαραθωνοδρόμος, «καταπίνοντας» πολλά χιλιόμετρα, ενώ φρόντιζε να ηρεμεί την ομάδα, βοηθώντας πέρα από τον ανασταλτικό τομέα και στη δημιουργία του παιχνιδιού. Ο Μητρόπουλος είχε καλή παρουσία στο χώρο του κέντρου, ήταν σοβαρός και πειθαρχημένος στο παιχνίδι του. Ο Μπρέσκα ήταν κίνδυνος-θάνατος για την άμυνα του Παναθηναϊκού και αν δεν έκανε το λάθος στη φάση του τέρματος των «πρασίνων» θα ήταν κορυφαίος. Ο Μόνχε έκανε εκπληκτικό παιχνίδι, αναστατώνοντας ουκ ολίγες φορές την άμυνα των φιλοξενουμένων, ενώ ο Σολάκης ήταν πανταχού παρών, πάλεψε, ήταν μέσα στις φάσεις και η πολύ καλή του παρουσία συνοδεύτηκε με την επίτευξη ενός τέρματος. Όσο για τον Μαρτίν, έκανε πολλή δουλειά και εκτός περιοχής, ενώ με το γκολ που σημείωσε χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Ακόστα και Ντολεζάι αγωνίστηκαν στο δεύτερο μέρος, εφαρμόζοντας τις εντολές του προπονητή τους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Γιακούποβιτς, Σέλεζι, Ζαραδούκας, Τομάς, Σανκαρέ, Άλβαρεζ, Μητρόπουλος, Μπρέσκα (91′ Ψυχογιός), Μόνχε (80’ Ντολεζάι), Σολάκης (75′ Ακόστα), Μαρτίν.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Σιμάο, Νίνης (69′ Γκοβού), Κλέιτον (46′ Καραγκούνης), Λουίς Γκαρσία (69′ Πετρόπουλος), Λέτο, Σισέ.

* Άγνωστοι αποπειράθηκαν προχθές να σπάσουν εκδοτήριο στο Πανθεσσαλικό και να κλέψουν τα χρήματα που ήταν μέσα σε αυτό. Με την έγκαιρη, ωστόσο, επέμβαση της αστυνομίας η ληστεία αποτράπηκε.

 

Αύριο με ΠΑΟ

στο ΟΑΚΑ

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των πλέι οφ, ο Ολυμπιακός Βόλου εξακολουθεί να παραμένει στην τελευταία θέση με τρεις βαθμούς, με την ΑΕΚ να προηγείται με οκτώ, τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί με έξι, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει τέσσερις βαθμούς. Αύριο Τετάρτη οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν εκ νέου τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ στις 17.15, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Το παιχνίδι είναι καθοριστικής σημασίας για τους «ερυθρόλευκους», καθώς σε περίπτωση που καταφέρουν και αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα, θα ελπίζουν βάσιμα για την αποφυγή της τελευταίας θέσης στην ειδική κατάταξη.

Χρόνος για να ξεκουραστούν οι ποδοσφαιριστές δεν υπάρχει, ενώ όσον αφορά το αυριανό ματς, ο Μάκης Κατσαβάκης πέρα από τον τραυματία Χαβιέ Ουμπίντες, δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τιμωρημένων Βιθέντε Μόνχε και Στάθη Ρόκα. Και οι δύο παίκτες εκτίουν την ποινή τους στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και επιστρέφουν στο παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής με την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό. Η αποστολή των «ερυθρολεύκων» αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα για την Αθήνα, εν όψει της αυριανής αναμέτρησης.

* Ο κ. Χρήστος Μήτσιος του συνδέσμου Ηπείρου ορίστηκε να διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, με βοηθούς τους κ.κ. Χρήστο Μπαλτά, Χρήστο Σωτηρόπουλο (Αχαΐας). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο κ. Μάριος Λαμπρόπουλος από την Ηλεία.

* Σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ κλήθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, για τη συμπεριφορά στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ για τα πλέι οφ, καθώς και η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στις αναμετρήσεις με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό.

 

Ανακοίνωση της ΠΑΕ

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου με ανακοίνωσή της κάνει γνωστό στους φιλάθλους πως στο παιχνίδι της προσεχούς Κυριακής με την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο η τιμή του εισιτηρίου ορίζεται στα 10 ευρώ γενική είσοδο: «H ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θεωρώντας πως έφτασε η στιγμή για να νιώσει η ομάδα την επιβράβευση του κόσμου για την εκπληκτική φετινή πορεία της, ορίζει γενική είσοδο 10 ευρώ στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα των Play off, Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΚ, την Κυριακή 22 Μαΐου στις 18:15, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, δίνοντας έτσι σε όλους την ευκαιρία να κατακλύσουν το Στάδιο και να χειροκροτήσουν την ομάδα, που μας έχει κάνει τόσο περήφανους».

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το