Photo Gallery, Τοπικά

Συμμορφώθηκαν για τις νάιλον κατασκευές

Οι δικαιολογίες των καταστηματαρχών που έχουν κλείσει πεζοδρόμια με πόρτες και δημόσιους χώρους με νάιλον, για να δημιουργήσουν υπαίθρια «παραρτήματα» τσιπουράδικων και καφετεριών, εξαντλήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Οι αυθαιρεσίες ξηλώθηκαν, καθώς για τελευταία φορά ξεκαθαρίστηκε ότι η ανάκληση της άδειας θα είναι οριστικό και αμετάκλητο γεγονός.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, στην οποία εξεταζόταν η «συμμόρφωση» με την κανονιστική απόφαση τεσσάρων καταστημάτων, ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας κ. Ιγγλέσης τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να συμμορφώνεται ένας περιορισμένος αριθμός ιδιοκτητών και οι υπόλοιποι να λειτουργούν αυθαίρετα, καθώς πρόκειται για αθέμιτο ανταγωνισμό. Ο αντιδήμαρχος κ. Μόσχος δήλωσε πως οι υπηρεσίες προχώρησαν σε νέες καταγραφές αυθαιρεσιών σε Βόλο, Αγχίαλο, Πορταριά και άλλα σημεία του καλλικρατικού Δήμου και σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής -σε δέκα ημέρες περίπου – θα αποφασιστούν ανακλήσεις αδειών.

«Το θετικό είναι ότι πολλοί ξεκίνησαν και ξηλώνουν μόνοι τους τις αυθαιρεσίες. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει η καταστολή, αλλά η συμμόρφωση» δήλωσε.

Στη χθεσινή συνεδρίαση καταστηματάρχες που κινδύνευαν να χάσουν τις άδειες των καταστημάτων τους δήλωσαν ότι συμμορφώθηκαν, αλλά σε δύο περιπτώσεις – ενός καφέ και ενός τσιπουράδικου – διαπιστώθηκε ότι αυτό δεν είχε συμβεί. Ο κ. Μόσχος παρουσίασε εκ νέου φωτογραφίες από πρωινές αυτοψίες της Υπηρεσίας, για να διαψεύσει τους ιδιοκτήτες.

Οι ίδιοι κάλεσαν εκ νέου συνεργεία και αργά το μεσημέρι προσκόμισαν φωτογραφίες με τις αυθαιρεσίες ξηλωμένες. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ιδιοκτήτης καφέ που συμμορφώθηκε απόλυτα με την κανονιστική διαμαρτυρήθηκε καθώς ο ανταγωνιστής του εξακολουθεί να λειτουργεί εξωτερικό μαγαζί με νάιλον και η Επιτροπή δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα ξηλωθεί κάθε παρανομία στην παραλία.

«Τα κλιμάκια της Πολεοδομίας είναι έξω και γράφουν παραβάσεις καθημερινά. Στην επόμενη Επιτροπή τα καταστήματα των οποίων οι άδειες θα ανακληθούν, θα είναι περισσότερα και θα προέρχονται από το σύνολο του Δήμου. Θα ισχύσουν ίσα μέτρα και σταθμά σε όλο τον καλλικρατικό Δήμο, αλλά δεν είναι δυνατόν να εξεταστούν σε μια συνεδρίαση όλες οι υποθέσεις» τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης κ. Αθανασός τόνισε πως θα υπάρξει νομιμοποίηση όλων των παράνομων, ενώ ο ίδιος ενημερώνει τα μέλη του Συλλόγου για την κανονιστική. Εκ μέρους της μειοψηφίας ο κ. Ζάχος δήλωσε πως η παράταξή του στηρίζει τη νομιμότητα σε όλα τα επίπεδα, χωρίς εξαιρέσεις για κανένα πολίτη και τόνισε ότι η Επιτροπή στα συγκεκριμένα θέματα λειτουργεί αποκλειστικά με μια λογική.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το