Τοπικά

Συμμορία Βουλγάρων «έγδυνε» σταθμευμένα αυτοκίνητα Αλμυριωτών

ΣΥΛΛΗΨΗ

Ένα νεαρός Βούλγαρος συνελήφθη νωρίς χθες το πρωί σε αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του Αλμυρού για κλοπές, ενώ κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται δύο ομοεθνείς του. Κατασχέθηκαν πολλά κλεμμένα αντικείμενα που βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του. Φέρεται να είναι ένας εκ των δραστών κλοπής καυσίμων από ρεζερβουάρ αυτοκινήτων. Τα περιστατικά κλοπής καυσίμων από αυτοκίνητα ήταν πολλά το τελευταίο διάστημα και οι κάτοικοι βρίσκονταν σε μεγάλη αναστάτωση. Οι περιπολίες των αστυνομικών του Τμήματος Αλμυρού είχαν αυξηθεί και τελικά έγινε σύλληψη ενός Βούλγαρου, ενώ δύο ομοεθνείς του – που φέρονται ως συνεργοί του – αναζητούνται από την Αστυνομία. Οι Βούλγαροι, όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, είχαν βάλει στο στόχαστρο σταθμευμένα αυτοκίνητα των κατοίκων του Αλμυρού.

Συγκεκριμένα πρώτες πρωινές ώρες χθες συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού της Μαγνησίας, ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, για κλοπή, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 38 και 26 ετών.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατελήφθη να έχει διαρρήξει την τάπα ρεζερβουάρ αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας 59χρονου ημεδαπού, προκειμένου να αφαιρέσει καύσιμα με λάστιχο ποτίσματος, έγινε όμως αντιληπτός και διέφυγε επιβιβαζόμενος σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 26χρονου υπηκόου Βουλγαρίας, το οποίο οδηγούσε ο 38χρονος ομοεθνής του.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι Αστυνομικές Αρχές με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο 22χρονος, ενώ ο 38χρονος αλλοδαπός διέφυγε πεζός.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού εξιχνιάστηκαν δύο ακόμη κλοπές από αυτοκίνητα, τις οποίες διέπραξαν οι τρεις αλλοδαποί και συγκεκριμένα: Στις 03-12-2013 από Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού, αφαίρεσαν έναν αναπτήρα κι ένα φορτιστή κινητού τηλεφώνου, τα οποία βρέθηκαν στο όχημα των δραστών, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα.

Την 22/23-09-2013 από Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 52χρονου ημεδαπού, αφαίρεσαν μία εργαλειοθήκη με διάφορα εργαλεία, η οποία βρέθηκε στο αυτοκίνητο των δραστών, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα.

Επιπλέον, μέσα στο παραπάνω αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αντικείμενα που χρησιμοποίησαν για να αφαιρέσουν καύσιμα, καθώς και πλήθος αντικειμένων και εργαλείων, των οποίων η προέλευση διερευνάται: Ένα μπιτόνι και ένα αυτοσχέδιο χωνί, με έντονη οσμή εύφλεκτου υγρού, ένα λάστιχο ποτίσματος, δύο κασετίνες με καρυδάκια και καστανιές, μία βαριοπούλα, ένα σφυρί, τρία κατσαβίδια, δύο γερμανικά κλειδιά, ένας πολυφορτιστής αυτοκινήτου, ένας φορτιστής αυτοκινήτου, ένα τηλεκοντρόλ ραδιοCD, ένα εδικό κλειδί αφαίρεσης ραδιοCD, μία συσκευή αναπαραγωγής ήχου (car mp3-player), τρία ζευγάρια γυαλιών μυωπίας, ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου, μία κάρτα SIM κινητού τηλεφώνου και μία μονωτική ταινία.

Το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι υπήκοοι Βουλγαρίας κατασχέθηκε, ως μέσο τέλεσης κλοπών, ενώ στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, δύο αναπτήρες, ένα πακέτο τσιγάρων και το χρηματικό ποσό των επτά ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το