Photo Gallery, Τοπικά

Συλλήψεις μαθητών με ποσότητα χασίς

Στο λιμάνι του Βόλου συνελήφθησαν ο ένας εκ των δύο μαθητών με 62,5 γραμμάρια χασίς

Για διακίνηση ναρκωτικών συνελήφθη στο λιμάνι του Βόλου ένας 19χρονος μαθητής λυκείου. Μαζί του συνελήφθη και ένας ανήλικος, ηλικίας 15 ετών, επίσης μαθητής, επειδή τον μετέφερε με το δίκυκλό του. Στην κατοχή του 15χρονου βρέθηκε και μικροποσότητα χασίς. Ο ανήλικος με προφορική εντολή του Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί από το Δικαστήριο Ανηλίκων. Ο 19χρονος παραπέμφθηκε από τον Εισαγγελέα στον Ανακριτή, ο οποίος -μετά την απολογία του- τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους και χωρίς εγγυοδοσία.

Στο μεταξύ, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγυοδοσία από 5.000 ευρώ έκαστος, αφέθηκαν τα τρία άτομα που συνελήφθησαν προχθές για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στο Βόλο και την Αλόννησο. Εντυπωσιακό ωστόσο είναι το στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα των λιμενικών με αφορμή τη σύλληψη των τριών, ότι η κατανάλωση ημερησίως χασίς στο νησί μπορεί να φτάσει και το ένα κιλό. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά αξιωματικός του Λιμεναρχείου Βόλου, η πλειοψηφία των κατασχέσεων σε ναρκωτικά έχει ως τελικό προορισμό την Αλόννησο.

Οι δύο μαθητές συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι και λίγο μετά την ενημέρωση των δημοσιογράφων για τη σύλληψη των τριών ατόμων, του 37χρονου από το Αιγάλεω Αττικής στο λιμάνι με 1.220 γραμμάρια χασίς και δύο ατόμων από την Αλόννησο, ηλικίας 39 και 45 ετών. Οι λιμενικοί είχαν πληροφορία ότι νεαρός προσπαθούσε να πουλήσει χασίς στο χώρο του λιμανιού. Ακολούθησε έλεγχος των αντρών της Ασφάλειας στο χώρο του λιμανιού, όπου εξετάστηκαν όλοι οι νεαροί με τα χαρακτηριστικά της καταγγελίας. Όταν οι λιμενικοί προσέγγισαν τον 19χρονο για έλεγχο, ο μαθητής προσπάθησε να ξεφύγει τρέχοντας και πέταξε μια σακούλα με 62,5 γραμμάρια χασίς. Τελικά, μετά από καταδίωξη, συνελήφθη.

Από την έρευνα προέκυψε ότι τον 19χρονο είχε μεταφέρει στο λιμάνι με το δίκυκλο ένας 15χρονος, επίσης μαθητής. Στην κατοχή του 15χρονου κατά τη σύλληψη βρέθηκε ποσότητα 3,7 γραμμαρίων χασίς.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι των δύο μαθητών. Στο σπίτι του 15χρονου δεν βρέθηκαν ναρκωτικά, ενώ στο σπίτι του 19χρονου βρέθηκε μια ακόμη ποσότητα 56,8 γραμμαρίων χασίς, συσκευασμένη και έτοιμη προς διάθεση, καθώς και δύο τρίφτες κάνναβης.
Ο μαθητής, κατά την προανάκριση, όπως έγινε γνωστό, υποστήριξε ότι αγόρασε τα ναρκωτικά από Αλβανό, στο Βόλο, αντί του ποσού των 200 ευρώ. Στο λιμάνι επρόκειτο να τα παραδώσει σε άλλο άτομο, καθώς μεσολαβούσε για τη διακίνηση («βαποράκι»), χωρίς όμως να αποκαλύψει σε ποιον συγκεκριμένα θα παρέδιδε τα ναρκωτικά.

Οι έλεγχοι των λιμενικών του Βόλου για ναρκωτικά είναι καθημερινοί και γίνονται συστηματικά και με τη συνδρομή του σκύλου. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά παρά το ότι η κίνηση προς τα νησιά των Σποράδων είναι μειωμένη, εντούτοις η διενέργεια ελέγχων για διακίνηση ναρκωτικών είναι συστηματική.

Συχνά αποκαλύπτονται από την έρευνα των λιμενικών υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και έχουν αυξηθεί σημαντικά οι ποσότητες των κατασχέσεων.

Από τα έως τώρα στοιχεία φαίνεται να προκύπτει ότι η Αλόννησος είναι ο τελικός προορισμός σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, ειδικά χασίς.

Στο μεταξύ σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του 37χρονου στο Αιγάλεω Αττικής βρέθηκε μία τσάντα με υπολείμματα χασίς και εννέα σφαίρες πολεμικού όπλου.

Τούλα Κεκάτου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το