Photo Gallery, Τοπικά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων σήμερα στο Βόλο

Η συγκέντρωση των συνταξιούχων θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και θ’ ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης (φωτό αρχείου)

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για θέματα υγείας πραγματοποιούν αύριο και στο Βόλο οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΟΤΑ, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και θ’ ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης.

Σε ανακοίνωσή τους καλούν τους συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά. «Μπροστά στη δραματική κατάσταση, όπως εξελίσσεται στα φάρμακα και τον ΕΟΠΥΥ και τα δημόσια νοσοκομεία, μπαίνουμε στον αγώνα χωρίς αναμονή, για δωρεάν φάρμακα και υπηρεσίες υγείας. Να οργανώσουμε παντού τον αγώνα στις γειτονιές από κοινού με τα εργατικά σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές αγώνα, για το δικαίωμα στην υγεία και τη ζωή».

Επίσης, κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή κινητοποίηση απευθύνει στους συνταξιούχους ναυτικούς η Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας, με ανακοίνωση του Συλλόγου τους, συμπαρίστανται και συμμετέχουν στην κινητοποίηση των συνταξιούχων τονίζοντας ότι «οι αγώνες είναι κοινοί, για τη διατήρηση και τη βελτίωση της φαρμακευτικής περίθαλψης.

Ο επιπλέον περιορισμός της νοσοκομειακής και φαρμακευτικής δαπάνης θα οδηγήσει στην οικονομική κατάρρευση των νοσοκομείων το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ θα επιδεινωθεί η ήδη δεινή θέση των ασφαλισμένων στο θέμα της πρόσβασης στα φάρμακα και την ιατρική φροντίδα που χρειάζονται.

Ο ΕΟΠΥΥ θα εξακολουθήσει τη «στάση πληρωμών» προς τα νοσοκομεία, τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς, προς τα φαρμακεία και τους προμηθευτές του Δημοσίου.

Στο ταμείο του ΕΟΠΥΥ έχει 160 εκατομμύρια ευρώ για όλο το 2012. Μόνο για το μήνα Μάιο πρέπει να πληρώσει 207 εκατομμύρια για φάρμακα.

Η τρόικα επιμένει ότι μέχρι τέλος Αυγούστου πρέπει να παρθούν επιπρόσθετα μέτρα αξίας 3,185 δισ.

Το μέλλον της φαρμακευτικής περίθαλψης και του κοινωνικού κράτους προδιαγράφεται δυσοίωνο».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το