Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Στο επίκεντρο προσλήψεις στο ΔΣ Αλμυρού

Οι ειδικότητες και η διάρκεια απασχόλησης που προβλέπονται
Οι ειδικότητες και η διάρκεια απασχόλησης που προβλέπονται

Την πρόσληψη προσωπικού (22 άτομα) με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, δίμηνης διάρκειας, για την αντιμετώπιση αναγκών του Δήμου και τον καθορισμό ειδικοτήτων του προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για άλλα τρία άτομα, καλείται να εγκρίνει στην αυριανή συνεδρίαση (7 μ.μ.) το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού.

Σύμφωνα με εισήγηση της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, με την υπ’ αριθ. 41/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, εγκρίθηκε ο προγραμματισμός πρόσληψης προσωπικού για την αντιμετώπιση των αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα έτους 2013. Το αίτημα έχει αποσταλεί μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου να προωθηθεί για έγκριση στην Επιτροπή ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει.

Μέχρι τη χορήγηση της έγκρισης του παραπάνω αιτήματος και προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία του Δήμου μας κατά τη θερινή περίοδο και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται για την πρόληψη των πυρκαγιών, προκύπτει η ανάγκη πρόσληψης προσωπικού δίμηνης απασχόλησης για τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, των ειδικοτήτων ως εξής:

– ΥΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (δάση & κοινόχρηστοι χώροι) 18 άτομα.

– ΔΕ 29 ΟΔΗΓΟΙ (απορριμματοφόρα, πλυντήρια κάδων, φορτηγά) 4 άτομα.

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο θα προχωρήσει στον καθορισμό ειδικοτήτων του προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. «Επειδή οι δραστηριότητες του Δήμου μας, ιδιαίτερα μετά τη συνένωση (πρόγραμμα Καλλικράτης) είναι πολυποίκιλες και σημαντικές και τα μεγέθη μεγάλα, αναφέρει η σχετική εισήγηση, καθιστούν την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών επιτακτική, η οποία όμως δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο με το τακτικό προσωπικό που υπηρετεί στο Δήμο μας.

Προτείνεται η πρόσληψη των παρακάτω ειδικοτήτων:

– Διεύθυνση Προγραμματισμού, ένας ΠΕ Πληροφορικής με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου με σύμβαση διάρκειας 8 μηνών.

– Διεύθυνση Tεχνικών Υπηρεσιών, ένας ΠΕ Μηχανολόγος-Μηχανικός ΙΔ με σύμβαση διάρκειας 8 μηνών κι ένας ΔΕ Χειριστής Μηχανημάτων Έργων ΙΔ με σύμβαση διάρκειας οκτώ μηνών επίσης.

Καθιέρωση 24ωρης λειτουργίας υπηρεσιών

Στην αυριανή συνεδρίαση θα συζητηθεί και εισήγηση για τη λειτουργία υπηρεσιών του Δήμου. Σύμφωνα με την εισήγηση, «Μετά τη μείωση προσωπικού που έχει προκύψει και την αύξηση των αναγκών οι οποίες συνοψίζονται παρακάτω ανά υπηρεσία, είναι αναγκαία η καθιέρωση 24ωρης λειτουργίας τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες και κατά το Σάββατο, των υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου, Πολιτικής Προστασίας & Περιβάλλοντος, Νεκροταφείων & Ύδρευσης που ανήκουν στη Δ/νση Προγραμματισμού-Οργάνωσης-Πληροφορικής-Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής.

Υπηρεσία Καθαριότητας

– Έλλειψη προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων και απολύσεων μετά από δικαστικές αποφάσεις.

– Μεγάλη έκταση του Δήμου.

– Αποκομιδή απορριμμάτων εκτός του πενθήμερου και κάθε Σάββατο σε όλες τις παραθαλάσσιες κοινότητες κατά το πεντάμηνο από Μάιο μέχρι και Σεπτέμβριο.

– Αποκομιδή απορριμμάτων κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες και αργίες.

– Αποκομιδή απορριμμάτων εκτός του πενθήμερου και κάθε Σάββατο στα κέντρα των Δημοτικών Ενοτήτων (Αλμυρός, Σούρπη και Πτελεός).

– Κοπή χόρτων.

– Καθαρισμός παραλιών.

– Κοπή χόρτων σε αλσύλλια και περιαστικά δάση (δάσος Κουρί).

– Συνεχής αποκομιδή υπολειμμάτων κλαδέματος ιδιαίτερα κατά την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου.

– Αντιμετώπιση πολλών έκτακτων περιστατικών που μπορεί να βλάψουν την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών (περισυλλογή νεκρών ζώων, σπασμένα μέρη αυτοκινήτων και λάδια από ατυχήματα, απορρίμματα από διερχόμενα μεγάλα οχήματα που δημιουργούν προβλήματα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες κ.λπ.).

– Πλύση κάδων εκτός του πενθήμερου και κάθε Σάββατο σε όλες τις παραθαλάσσιες κοινότητες κατά το πεντάμηνο, από Μάιο μέχρι και Σεπτέμβριο.

– Σάρωση οδών εκτός του πενθήμερου.

– Καθαριότητα δημοτικών ουρητηρίων

Υπηρεσία Πρασίνου

– Μεγάλος σε έκταση δήμος. Είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος του Νομού Μαγνησίας.

– Μεγάλος αριθμός χώρων πρασίνου.

– Αυξημένες ανάγκες συντήρησης των χώρων πρασίνου, ιδιαίτερα κατά την περίοδο από την άνοιξη έως και το τέλος φθινοπώρου.

– Αυξημένες ανάγκες κλαδεύσεων δέντρων, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου.

Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος

– Έλεγχος & συντήρηση του δικτύου πυροπροστασίας.

– Έλεγχος & συντήρηση των υδροστομίων.

– Πυροπροστασία περιμετρικά των οικισμών.

– Καθαρισμός ρεμάτων.

– Αντιμετώπιση χιονοπτώσεων & παγετού.

– Αντιμετώπιση πλημμυρών.

Υπηρεσία Νεκροταφείων

– Η ίδια η φύση της εργασίας η οποία απαιτεί την παροχή υπηρεσιών πέρα του πενθήμερου εργασίας και πέρα του καθορισμένου χρόνου εργασίας.

– Μεγάλος αριθμός νεκροταφείων λόγω και του μεγάλου αριθμού των υπαρχόντων οικισμών (23 νεκροταφεία).

Υπηρεσία Ύδρευσης

– Μεγάλος αριθμός αντλιοστασίων ύδρευσης.

– Αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες (βλάβες, διαρροές κ.λπ.).

– Αντιμετώπιση βλαβών μετά από έκτακτα καιρικά φαινόμενα (χιονοπτώσεις, πλημμύρες κ.λπ.).

Ως καθιερωμένη ημέρα ανάπαυσης, για την εργασία που θα παρέχεται κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, προτείνεται η αμέσως ερχόμενη Δευτέρα μετά την ημέρα απασχόλησης, εκτός αν ο εργαζόμενος οφείλει να απασχοληθεί λόγω εξαιρετικής υπηρεσιακής ανάγκης, μη δυνάμενης να αναβληθεί, οπότε θα χορηγείται ως ημέρα ανάπαυσης άλλη εργάσιμη ημέρα, εντός της προσεχούς εβδομάδας, που θα καθορίζεται από την υπηρεσία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το