Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Στο Βόλο έρευνα της Αντιτρομοκρατικής

Ο Βόλος και πάλι στο επίκεντρο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται από την Παρασκευή στην πόλη. Διεξάγει έρευνα για την παρουσία των συλληφθέντων στην Κοζάνη, στο Βόλο, δύο μάλιστα μέρες πριν από τη ληστεία στο Βελβεντό. Οι νεαροί δράστες διέμειναν σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βόλου. Η ενοικίαση του δωματίου έγινε με πλαστές ταυτότητες. Η διαδρομή τους ξεδιπλώνεται από τη μέχρι τώρα έρευνα, που γίνεται με μυστικότητα. Στο Βόλο, η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας γνωρίζει για την παρουσία της Αντιτρομοκρατικής, χωρίς όμως και τα στοιχεία της έρευνας.

Χθες στη Θεσσαλία ήρθε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Βορείου Ελλάδος από τη Θεσσαλονίκη κ. Παπαδόπουλος και έγινε σύσκεψη αξιωματικών της Αστυνομίας στη Λάρισα. Στη σύσκεψη συμμετείχε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας και οι διευθυντές των τεσσάρων Αστυνομικών Διευθύνσεων. Δόθηκαν γενικότερες οδηγίες και κατευθύνσεις στην Αστυνομία.

Ειδική ενημέρωση, όπως έγινε γνωστό, δεν υπήρξε για την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής. Έγινε όμως για το ζήτημα των αγροτικών μπλόκων.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής θα παραμείνουν στο Βόλο για το επόμενο τουλάχιστον διήμερο ή τριήμερο. Τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής, μετά τη σύλληψη των τεσσάρων νεαρών στην Κοζάνη, την 1η Φεβρουαρίου για τη διπλή ληστεία, οδηγούν τα βήματα των αστυνομικών και πάλι στο Βόλο.

Ο Βόλος, η Νέα Ιωνία συγκεκριμένα, είχε βρεθεί κα πάλι στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής με τον εντοπισμό του διαμερίσματος που έμειναν μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Η πολυήμερη έρευνα σε εκείνο το διαμέρισμα είχε δώσει πολύ υλικό στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής. Άλλωστε, όπως διαπιστώθηκε, τα ίχνη ενός εκ των τεσσάρων συλληφθέντων στην Κοζάνη (του Ν. Ρωμανού) είχαν βρεθεί στο διαμέρισμα της οδού Ελλησπόντου στη Νέα Ιωνία, όμως τότε ήταν «τυφλά» για τους αστυνομικούς.

Οι νεαροί φαίνεται πως γνωρίζουν αρκετά καλά το Βόλο και φέρεται να έχουν επαφές στην πόλη. Από τα όσα έγιναν γνωστά, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ήρθαν στο Βόλο, αφού από τα μέχρι τώρα στοιχεία από τη συνεχή έρευνα και μετά τη σύλληψη των τεσσάρων, φαίνεται να διαπιστώνεται πως τέσσερις τουλάχιστον νεαροί είχαν έρθει στο Βόλο, δύο τουλάχιστον ημέρες πριν τη διπλή ληστεία.

Πέντε ώς έξι άτομα που συμμετείχαν στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό φαίνεται να προκύπτει ότι διέμεναν τα δύο προηγούμενα βράδια – έχοντας μαζί και τον οπλισμό τους – σε δύο τρίκλινα δωμάτια του ξενοδοχείου στο κέντρο του Βόλου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, καθώς επίσημα η Αστυνομία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει κάτι σχετικά με τις έρευνες στο Βόλο, τα δύο δωμάτια νοικιάστηκαν από το συλληφθέντα Δημήτρη Πολίτη με πλαστά στοιχεία ταυτότητας, που ανήκει σε έναν 20χρονο φοιτητή του Πανεπιστημίου της Κρήτης.

Παράλληλα, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι νεαροί κουβαλούσαν τσάντες και σακίδια πιθανόν με όπλα, που χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια στη ληστεία του Βελβεντού. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν μαρτυρίες και στοιχεία από τις κάμερες στο σημείο αυτό προκειμένου να συνθέσουν τις κινήσεις των δραστών και να βρουν στοιχεία για τα οχήματα που χρησιμοποίησαν.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι οι άλλοι 2-3 συμμετέχοντες στη ληστεία στο Βελβεντό πιθανόν να αναχώρησαν από την Αθήνα την ίδια ημέρα που διέπραξαν τη ληστεία.

Η «Θ» επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου στο Βόλο όπου γίνεται η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής. Παρέπεμψε στην Αστυνομία, σημειώνοντας ότι πελάτες μπαινοβγαίνουν στο ξενοδοχείο του και δεν μπορεί να γνωρίζει τι είναι ο καθένας τους.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ένα από τα οχήματα των ληστών εθεάθη στο Βόλο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι πέντε – έξι δράστες της διπλής ληστείας έμειναν στο Βόλο το διήμερο 29-30 Ιανουαρίου. Όσο για τις κινήσεις τους και τις επαφές τους αναμένεται να διαπιστωθούν από την έρευνα.

Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό ότι η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» έχει στη διάθεσή της βαρύ οπλισμό. Υπενθυμίζεται ότι στο διαμέρισμα της οδού Ελλησπόντου στη Νέα Ιωνία, είχαν βρεθεί βαλίτσες γεμάτες με όπλα.

Ο βαρύς οπλισμός της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» που έχει εντοπίσει η Αστυνομία μέχρι τώρα θα μπορούσε να εξοπλίσει έναν ολόκληρο λόχο καθώς τα τελευταία τρία χρόνια έχουν πέσει στα χέρια των Αρχών περισσότερα από 40 όπλα.

Όπως έχει προκύψει από την έρευνα, σε γιάφκες της οργάνωσης, αλλά και στα χέρια των φερόμενων ως μελών της έχουν εντοπιστεί από κυνηγετικές καραμπίνες και περίστροφα μέχρι καλάσνικοφ, ένας οπλισμός που οι «Πυρήνες» φαίνεται τα προμηθεύονται από διασυνδέσεις με τον ποινικό χώρο, που τους δίνει τα «καθαρά» όπλα.
Σε σχέση με παλαιότερες τρομοκρατικές ομάδες, όπως η «17 Νοέμβρη» που χρησιμοποιούσαν όπλα-σφραγίδες, η νέα γενιά τρομοκρατίας, λειτουργεί κάτω από εντελώς διαφορετική νοοτροπία.
Τα μέλη της έρχονται σε επαφή με άτομα του ποινικού χώρου, από τα οποία προμηθεύονται εντελώς καινούργια όπλα – οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η πλειονότητά τους προέρχεται από την Αλβανία.
Περίπου 30 άτομα έχουν συλληφθεί ως μέλη των «Πυρήνων» από την Αντιτρομοκρατική σε επτά επιχειρήσεις σε Αθήνα, Αγρίνιο, Βόλο και αλλού.
Η βασική γιάφκα της οργάνωσης είχε εντοπιστεί στη Νέα Ιωνία Βόλου, ωστόσο, όπλα είχαν βρεθεί και σε αποθήκη στη Νέα Σμύρνη, διαμερίσματα στην Καλλιθέα και υπόγειο στον Πειραιά, καθώς και στο Αγρίνιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη σύλληψη των τεσσάρων στην Κοζάνη αποκαλύφθηκαν δύο διαμερίσματα – κρησφύγετα, ένα στο Χαλάνδρι και ένα στο Παγκράτι. Τώρα έρχεται η σειρά του Βόλου για τη συνέχιση της έρευνας.

Η πληροφόρηση είναι με φειδώ – και αυτό είναι κατανοητό – και πιθανότατα να συσχετίζεται με τους τέσσερις που διέφυγαν και οι οποίοι διατηρούν το πλεονέκτημα της όποιας πρωτοβουλίας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το