Photo Gallery, Πολιτική

Στους δρόμους οι αγρότες της Θεσσαλίας

Αποφάσισαν να παρατάξουν τα τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας

Στους δρόμους βγαίνουν το πρωί της Δευτέρας οι αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι αποφάσισαν να κατεβούν στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα. Εκεί θα αποφασίσουν για την περαιτέρω μορφή των κινητοποιήσεών τους.
Η απόφαση ελήφθη νωρίτερα, το μεσημέρι του Σαββάτου, σε σύσκεψη εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων και Ενωτικών Ομοσπονδιών Συλλόγων από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Στην Εγνατία

Σε συμβολικό αποκλεισμό τής Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Κουλούρας, προχωρούν το Σάββατο στις 11 το πρωί, και για μία ώρα, οι αγρότες του νομού Ημαθίας.
Αυτό αποφασίστηκε σε πρωινή συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης τής «Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών». «Θα κλείσουμε συμβολικά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας», είπε ο αντιπρόεδρος της Κίνησης Κώστας Λιολιόπουλος.

Σε ό,τι αφορά στην περαιτέρω μορφή των κινητοποιήσεών τους, σημείωσε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα λάβει αύριο το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των αγροτών που θα συγκληθεί στον Πλαταμώνα Πιερίας. Οι αγρότες της Ημαθίας παραμένουν τις τελευταίες μέρες με παραταγμένα τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας.
Τα τρακτέρ παρατάχθηκαν στις 11 σε μία συμβολική κινητοποίηση που αποφασίστηκε από την «Αυθόρμητη Κίνηση Αγροτών».

Η Τροχαία προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων – και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας – από παρακαμπτήριους δρόμους.

Η κινητοποίηση έληξε λίγο μετά τις 12, οπότε επέστρεψαν με τα τρακτέρ τους σε παράδρομο της Εγνατίας.

Στη Δράμα

Στους δρόμους βγήκαν από το πρωί του Σαββάτου οι αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Μέλη του Αδέσμευτου Συλλόγου Αγροτών Δράμας έχουν παρατάξει τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα σε τρία σημεία της Εθνικής Οδού Δράμας – Καβάλας και πιο συγκεκριμένα στο ύψος του «Σκαρή», στη Μαυρολεύκη και στη διασταύρωση των Κοκκινογείων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί αν θα κλείσουν κάποιο τμήμα των δρόμων. Τα μέλη του Αδέσμευτου Συλλόγου Αγροτών, που έχουν στο πλευρό τους το Εργατικό Κέντρο της πόλης και τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο, επισημαίνουν ότι αυτό θα αποφασιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Σε ό,τι αφορά την περαιτέρω μορφή των κινητοποιήσεών τους, σημείωσε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα λάβει την Κυριακή το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των αγροτών που θα συγκληθεί στον Πλαταμώνα Πιερίας.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το