Αθλητισμός

Με τον αέρα της κορυφής η Νίκη παίζει με τον Θρασύβουλο

Έχοντας αποκτήσει τον αέρα της κορυφής η Νίκη θα προσπαθήσει να περάσει «αλώβητη» από τη Φυλή. Σήμερα στις 15.00 αντιμετωπίζει τον Θρασύβουλο στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής στη Football League έχοντας και τη βοήθεια των φιλάθλων που θα ταξιδέψουν σήμερα στην Αθήνα.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Από …ψηλά βλέπει το μέλλον της η Νίκη. Η επιτυχία με 3-1 επί της Παναχαϊκής την ανέβασε στο πρώτο σκαλί της βαθμολογίας, όπου συγκατοικεί με τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Εργοτέλη.

Ωστόσο οι «κυανόλευκοι» δεν θέλουν να μείνουν εκεί. Επιθυμία τους είναι να διατηρηθούν στην κορυφή της Football League και για να το πετύχουν αυτό θα πρέπει σήμερα να περάσουν νικηφόρα από τη Φυλή.

Σήμερα στις 15.00 το βολιώτικο συγκρότημα αντιμετωπίζει τον Θρασύβουλο, σ’ ένα παιχνίδι που κρύβει …παγίδες. Οι «πράσινοι» δεν τα πηγαίνουν καλά στο πρωτάθλημα, καθώς μετά από 17 αγωνιστικές βρίσκονται κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Πάντως μέσα στην έδρα τους μπορεί να μην κερδίζουν, αλλά ταυτόχρονα δεν χάνουν, με την ισοπαλία να αποτελεί το …αγαπημένο τους αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα ο σύλλογος της Φυλής ταλανίζεται από σοβαρά διοικητικά προβλήματα, τα οποία απειλούν ακόμη και την ύπαρξή του. Ο κίνδυνος να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα είναι ορατός, αλλά αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποπροσανατολίσει τους «κυανόλευκους».

Ο Στέλιος Μανωλάς και ο Λεωνίδας Μπίλης μιλώντας στους παίκτες τους κράτησαν χαμηλούς τόνους. Άλλωστε ο πρώτος σε δηλώσεις του επισήμανε ότι δεν πρέπει η κορυφή να «ζαλίσει» τους ποδοσφαιριστές του. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη και θα ήταν μεγάλο λάθος να θεωρήσει κανείς ότι η άνοδος έχει ήδη επιτευχθεί.

Σήμερα η τεχνική ηγεσία περιμένει να συναντήσει μια μαζική άμυνα. Μ’ αυτόν τον τρόπο παρατάσσεται συνήθως ο Θρασύβουλος προσπαθώντας έτσι να καλύψει τις αδυναμίες που έχει σαν ομάδα. Ωστόσο είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά της βολιώτικης ομάδας για να «ξεκλειδώσει» την άμυνά του.

Στη σημερινή «μάχη» ο Στέλιος Μανωλάς δεν θα έχει όλα τα όπλα στη φαρέτρα του. Κι αυτό γιατί οι Άγγελος Βέρτζος και Μπόζινταρ Τάντιτς συμπλήρωσαν τέσσερις κίτρινες κάρτες και αυτομάτως τιμωρήθηκαν με ποινή μιας αγωνιστικής.

Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον δύο θα είναι τα νέα πρόσωπα σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Παναχαϊκή. Ο Βασίλης Καρατζάς είναι εκείνος που θα αντικαταστήσει τον Άγγελο Βέρτζο, αλλά για τη θέση του αριστερού χαφ υπάρχουν διάφορες σκέψεις.

Το πρώτο σενάριο θέλει τον Ντάνιελ Ουέλινγκτον να τοποθετείται στην επιθετική τριπλέτα πίσω από τον σέντερ φορ. Σ’ αυτή την περίπτωση ο Τάσος Κυριάκος θα μετακινηθεί αριστερά. Επίσης ίσως παίξει από την αρχή ο Κώστας Χατζής με τον Νίκο Πουρτουλίδη να παίρνει τη θέση του επιθετικού μέσου. Τελευταία πιθανότητα είναι να ξεκινήσει ο Κώστας Φλίγκος παίζοντας στο πλευρό του Άλαν Λαλίν στη γραμμή κρούσης. Πάντως πιο πιθανή φαντάζει η λύση του Ουέλινγκτον.

Όπως προαναφέραμε, σχετικά με την κορυφή της επίθεσης αναμένεται ο Άλαν Λαλίν να κερδίσει πάλι την εμπιστοσύνη του Στέλιου Μανωλά. Ο 51χρονος προπονητής βλέπει τον διεθνή άσο από την Ονδούρα να ανεβαίνει στις προπονήσεις και θέλει να του δώσει παιχνίδια στα πόδια του για να προσαρμοστεί όσο γίνεται καλύτερα.

Έτσι η πιθανή ενδεκάδα της Νίκης θα έχει την εξής μορφή: Την εστία θα υπερασπιστεί ο Ηλίας Βούρας, ενώ στα μετόπισθεν θα τοποθετηθούν οι Στέργιος Ψιάνος (δεξιά), Δημήτρης Κοντοδήμος (αριστερά), Βασίλης Καρατζάς και Δημήτρης Σαμαράς (σέντερ μπακ). Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Παντελής Ριζογιάννης, Νίκος Πουρτουλίδης (αμυντικοί χαφ), Μανώλης Σκούφαλης (δεξιά), Τάσος Κυριάκος (αριστερά) με τον Ντάνιελ Ουέλινγκτον να βρίσκεται λίγο πιο πίσω από τον Άλαν Λαλίν.

Επίσης στην αποστολή, που αναχώρησε χθες για την Αθήνα, μετέχουν και οι Καρακούτσης, Φλίγκος, Χατζής, Παππάς, Παπαδόπουλος, Τζιώρας, Πιτταράς και Πιέτρα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στο στάδιο της Φυλής αναμένονται αρκετοί φίλοι της Νίκης. Ήδη οι οργανωμένοι σύνδεσμοι Blue Club-Θύρα 3 «Παναγιώτης Ντοκούζης» και Blue Angels συμπλήρωσαν συνολικά τέσσερα πούλμαν, ενώ πολλοί θα μεταβούν στην Αθήνα με ΙΧ. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις εξέδρες θα βρίσκονται και φίλοι της Νίκης που σπουδάζουν στην πρωτεύουσα. Επομένως σήμερα οι «κυανόλευκοι» θα έχουν τη θερμή συμπαράσταση του κόσμου με σκοπό να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

 

Ο Θρασύβουλος

Χωρίς τέσσερις παίκτες θα παραταχθεί σήμερα ο Θρασύβουλος. Τραυματίες είναι οι Τζιωρτζιόπουλος, Προβατίδης και Γεωργιάδης, με συνέπεια να μην υπολογίζονται από τον Στάθη Σταθόπουλο. Επίσης ξένο σώμα θεωρείται ο Γεννάδιος Ξενοδόχοφ, ο οποίος την τελευταία στιγμή πριν τον αγώνα με τη Δόξα Δράμας την προηγούμενη Κυριακή ειδοποίησε ότι δεν επιθυμεί να βρίσκεται στην αποστολή. Το γεγονός αυτό έκανε έξαλλο τον κ. Σταθόπουλο, ο οποίος δεν τον δέχθηκε στις προπονήσεις της εβδομάδας και ο Ξενοδόχοφ βρίσκεται πλέον μια ανάσα από τη Δόξα.

Στον αντίποδα επιστρέφουν σήμερα οι Σύρος και Αρκουμάνης, ενώ ο Μπακάλης, που συμπλήρωσε επτά κίτρινες, θα απουσιάσει με Ηρακλή Ψαχνών και Απόλλωνα Σμύρνης.

 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΣΤΑΔΙΟ ΦΥΛΗΣ

Ώρα 15.00

 

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ

1. Σταυριανός

3. Σιακαβάρας

4. Βασιλείου

25. Πάνος

6. Σύρος

8. Μπακάλης

32. Κεϊτά

21. Σ. Σερέπας

24. Παπανίκου

29. Αγκόλι

11. Σταυροθανασόπουλος

Προπονητής:

Σ. Σταθόπουλος

 

ΝΙΚΗ

12. Βούρας

6. Ψιάνος

18. Κοντοδήμος

4. Καρατζάς

55. Σαμαράς

14. Ριζογιάννης

23. Πουρτουλίδης

20. Σκούφαλης

7. Κυριάκος

10. Ουέλινγκτον

9. Λαλίν

Προπονητής:

Σ. Μανωλάς

 

Διαιτητής: Ρατσιάτος (Αργολίδας)

Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Παπανικολάου (Κορίνθου)

4ος διαιτητής: Σφακιανάκης (Αθηνών)

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το