Photo Gallery, Τοπικά

Στον Άγιο Κωνσταντίνο φιλοξενείται από χθες το τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού

Άρχισαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 75 χρόνων από τα εγκαίνια του ναού

 

 

Με θρησκευτική ευλάβεια οι πιστοί υποδέχτηκαν χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου το τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου από την Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά το οποίο θα φιλοξενηθεί εκεί μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή. Από χθες ξεκίνησαν στον ναό οι λατρευτικές εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 75 χρόνων από τα εγκαίνιά του.

Η τελετή υποδοχής του τεμαχίου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, ενώ ακολούθησε ο αρχιερατικός εσπερινός που τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Οι πιστοί θα μπορούν να προσέρχονται στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή το πρωί για τα προσκυνούν το τεμάχιο. Ο ναός θα είναι ανοικτός όλες αυτές τις ημέρες από το πρωί μέχρι και το βράδυ.

Η έλευση του τεμαχίου του Τιμίου Σταυρού εντάσσεται στις λατρευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τους ιερείς και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού Αγίου Κωνσταντίνου με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από τα εγκαίνια λειτουργίας του.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν χθες και θα τελειώσουν την ερχόμενη Δευτέρα με εκδήλωση στο «Ξενία» στις 7 το απόγευμα.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος τόνισε πως με τις φετινές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, προσπαθούμε να ενισχύσουμε το θρησκευτικό φρόνημα των πιστών, να αναζωπυρώσουμε την πίστη τους και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανάκαμψης της ελπίδας τους μέσα από τη μεγαλύτερη προσέγγιση με το θεό.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του ναού π. Μάξιμος τόνισε πως εκτός των άλλων με αυτές τις εκδηλώσεις θέλουμε να τιμήσουμε και τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην αναστήλωση του ιερού ναού.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σήμερα και αύριο έχει ως εξής: Τρίτη 17 Μαΐου 2011: Ώρα 7.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία, Ώρα 19.00 μ.μ. Εσπερινός – Ι. Παράκληση του Τ. Σταυρού, Τετάρτη 18 Μαΐου 2011 (επέτειος των Εγκαινίων του Ι. Ναού) Ώρα 7.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία Ώρα 21.00 μ.μ. – 00.30 π.μ. Ιερά Αγρυπνία.

Σε ανακοίνωση των υπευθύνων του Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου τονίζεται πως ο Τίμιος Σταυρός του Ιησού Χριστού, είναι το κατεξοχήν σύμβολο της ορθόδοξης πίστης. Κορυφαίο δε γεγονός για την Εκκλησία αποτέλεσε η εύρεση των λειψάνων του Τιμίου Σταυρού το 326 μ.Χ. από την Αγία Ελένη, μητέρα του Αγίου Κωνσταντίνου. Έκτοτε, η προσκύνηση στον ανά τον κόσμο τεμαχίων του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου παραμένει αδιάκοπη, καθώς ο πιστός και ορθόδοξος χριστιανός ταυτίζει τον δικό του σταυρό, τον σταυρό που «σηκώνει» καθημερινά στη ζωή του, με τον σταυρό του Χριστού.

Όταν μιλάμε για το Σταυρό του Χριστού, για τη σταυρική Του θυσία, οπωσδήποτε στεκόμαστε με ευλάβεια ενώπιον στο ξύλο του Σταυρού, πάνω στο οποίο έγινε η θυσία του Χριστού. Αισθανόμαστε τη δύναμη που έχει πάνω μας το σημείο του Σταυρού και ταυτόχρονα προσπαθούμε να ζούμε κατά τέτοιο τρόπο, ώστε και ο δικός μας σταυρός να φωτιστεί από το φως του Σταυρού του Χριστού».

Φώτης Σπανός

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το