Αθλητισμός

Στη θέση του οδηγού η Νίκη

Από τη θέση του οδηγού μπαίνει στην τελική ευθεία των πλέι οφ της Football League 2 η Νίκη. Επικράτησε με 3-2 της Ζακύνθου και τέθηκε επικεφαλής της κούρσας που οδηγεί στη Β’ Εθνική, μετά την ισοπαλία (1-1) που έφερε ο Οικονόμος με τον Πανηλειακό. Έτσι οι «κυανόλευκοι» ακόμη κι αν δεν νικήσουν αύριο στον Πύργο, με νίκη την Κυριακή επί του Οικονόμου θα πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Αυτό που έπρεπε έκανε η Νίκη. Κατέβαλε την αντίσταση της Ζακύνθου με 3-2 και περίμενε τα καλά μαντάτα από τον Πύργο. Πράγματι ο Οικονόμος ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Πανηλειακό και δικαιολογημένα οι φίλαθλοι της βολιώτικης ομάδας ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

Πλέον η Νίκη βρίσκεται σε θέση οδηγού, αφού φιγουράρει στην κορυφή των πλέι οφ της Football League 2. Μάλιστα ακόμη και αν δεν νικήσει στον Πύργο θα μπορεί να ελπίζει σε δική της επιτυχία επί του Οικονόμου την Κυριακή, ώστε να εξασφαλίσει την άνοδο.

Όσον αφορά το ματς της περασμένης Κυριακής, το συγκρότημα του Περικλή Αμανατίδη έφτασε στην τελική επικράτηση με μεγαλύτερη άνεση απ’ ό,τι μαρτυρά το τελικό 3-2. Μάλιστα σ’ ένα ακόμη ματς βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ από τα πρώτα λεπτά. Είναι πραγματικά αδιανόητο η Νίκη σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι να χάνει 1-0 πριν συμπληρωθεί το …6ο λεπτό.

Ωστόσο αμέσως μετά το βολιώτικο συγκρότημα έδειξε το καλό του πρόσωπο. Αυτό που άρεσε περισσότερο ήταν η αντίδραση όταν το ματς ξεκίνησε …στραβά. Όπως και με τον Πανηλειακό οι «κυανόλευκοι» απάντησαν αμέσως και ανέτρεψαν την κατάσταση. Το πρώτο ημίχρονο τους είχε βρει ήδη προηγούμενους με 3-1 κι εκεί ουσιαστικά κρίθηκε το παιχνίδι.

Η τεχνική ηγεσία εμπιστεύτηκε πάλι το 4-4-2 και δικαιώθηκε. Οι Μπάμπης Παυλίδης και Γιώργος Πουλάκος συνέθεσαν ένα εξαιρετικό δίδυμο στην επίθεση με τον πρώτο να δημιουργεί και τον δεύτερο να εκτελεί. Αμφότεροι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ ο Πουλάκος «πυροβολεί» κατά βούληση προσθέτοντας ακόμη δύο τέρματα στο πλούσιο ενεργητικό του.

Στο χώρο του κέντρου οι Παντελής Ριζογιάννης και Κώστας Διαμαντίδης κέρδισαν άνετα τη «μάχη». Οργάνωναν με άνεση το παιχνίδι και μοίραζαν σωστές πάσες είτε στον άξονα, είτε στις πτέρυγες. Πολύ καλά τα πήγε και ο Γιώργος Λαζαρίδης, που βρισκόταν μέσα σχεδόν σ’ όλες τις φάσεις και δείχνει ευχέρεια στο σκοράρισμα. Του αρέσει πολύ να συγκλίνει και να παίζει δίπλα στον Πουλάκο, όταν ο Παυλίδης γυρίζει πίσω για να πάρει την μπάλα και να περάσει κάθετες πάσες, που «κόβουν» στα δύο την αντίπαλη άμυνα.

Αυτό συνέβη πολλές φορές και στην προχθεσινή συνάντηση. Ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο οι «κυανόλευκοι» κυριάρχησαν και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα τέρματα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Θ.Λ. Γεωργίου πραγματοποίησε εντυπωσιακές επεμβάσεις αποτρέποντας το σκορ να πάρει «εφιαλτικές» διαστάσεις για την ομάδα του.

Στα μετόπισθεν για πρώτη φορά είδαμε το δίδυμο Μκρτσιαν-Παπατζίκου. Σε γενικές γραμμές τα πήγαν καλά, αλλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά, αφού δεν έχουν παίξει άλλες φορές μαζί σε επίσημο παιχνίδι. Οι ακραίοι οπισθοφύλακες ήταν σωστοί τόσο δημιουργικά, όσο και ανασταλτικά. Ανέβαιναν πολλές φορές μπροστά και ειδικότερα ο Βαγγέλης Στουρνάρας δημιούργησε πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ηλίας Βούρας. Δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκε να επέμβει και τις περισσότερες φορές βγήκε νικητής στις «μονομαχίες» με τους αντιπάλους. Πάντως στα δύο γκολ που δέχθηκε δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη.

Μετά το 70’ ο ρυθμός έπεσε. Άλλωστε αυτό δεν ήταν παράλογο, καθώς οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν κάτω από υψηλή θερμοκρασία και οι παίκτες φυσιολογικά παρουσίασαν κάμψη στην απόδοσή τους. Το μόνο αρνητικό ήταν ο τραυματισμός του Κώστα Κυπτίου, που αποχώρησε με τράβηγμα και δεν θα προλάβει τον αγώνα με τον Πανηλειακό.

ΝΙΚΗ: Βούρας, Στουρνάρας, Λαμπρόπουλος, Μκρτσιάν, Παπατζίκος, Ριζογιάννης, Διαμαντίδης, Λαζαρίδης (67’ Κοντοχρήστος), Κυπτίου (74’ λ.τρ. Πεχλιβανόπουλος), Παυλίδης (78’ Λουκίνας), Πουλάκος.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Θ.Λ. Γεωργίου, Θ.Σ. Γεωργίου, Στρατομήτρος, Τεπετός (92’ Βασιλακόπουλος), Καλόγερος, Πέττας, Διαμαντόπουλος, Χαρτσιάς, Κακολύρης, Κόντι (92’ Μουζάκης), Φιλάι.

 

Κοντοχρήστος: Πετύχαμε

σημαντική νίκη

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε την επιτυχία της Νίκης επί της Ζακύνθου ο Χρήστος Κοντοχρήστος. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δήλωσε:

«Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για τη νίκη που πετύχαμε σε βάρος της Ζακύνθου. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική αυτή η νίκη. Τώρα θα κοιτάξουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια, προκειμένου να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και να πετύχουμε τον στόχο μας».

Από την πλευρά του ο Κώστας Στρατομήτρος στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ζάκυνθος. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου για την προσπάθεια. Ήρθαμε εδώ και με 14 παίκτες και τρεις τερματοφύλακες. Από κει και πέρα έχουμε να δώσουμε ακόμη δύο παιχνίδια και πρέπει να τελειώσουμε τη χρονιά με το κεφάλι ψηλά. Δύο ματς είναι αυτά και από κει ο καθένας ας τραβήξει το δρόμο του. Ευχαριστούμε τη Νίκη Βόλου για τη φιλοξενία και της ευχόμαστε καλή συνέχεια» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Ο Καραντώνης διαιτητής

στο Πανηλειακός-Νίκη

Ο κ. Καραντώνης από την Ημαθία ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα της Νίκης με τον Πανηλειακό στον Πύργο. Βοηθοί του θα είναι οι κ.κ. Παπακύπης (Μακεδονίας) και Κύφος (Πιερίας), με τέταρτο διαιτητή τον ο κ. Νικολόπουλο από τη Μεσσηνία. Χρέη παρατηρητή θα εκτελεί ο κ. Τσίτσιος (Θεσπρωτίας).

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το