Αθλητισμός

Ούτε αυτή την εβδομάδα η απόφαση για τον Ολυμπιακό

Δεν λέει να τελειώσει η περιπέτεια του Ολυμπιακού Βόλου. Έντεκα μήνες μετά την άδικη απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, με την οποία ο βολιώτικος σύλλογος δεν αγωνίστηκε πέρυσι στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, η ΕΠΟ ακόμη να πάρει απόφαση για την αποκατάσταση της ομάδας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τη στιγμή που πλέον η ΕΕΑ έχει εγκρίνει τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ από τις 7 Ιουνίου.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Έχουμε μπει στον Ιούλιο, οι ομάδες αρχίζουν να σχεδιάζουν τη νέα χρονιά, με τον Ολυμπιακό Βόλου να περιμένει ακόμη να δει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ομάδα την αγωνιστική περίοδο που έρχεται. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κωλυσιεργεί και να έχει στο …περίμενε τους διοικούντες την βολιώτικη ΠΑΕ, αλλά και τους φιλάθλους της ομάδας.

Το προηγούμενο διάστημα ο Σοφοκλής Πιλάβιος απουσίαζε στην Πολωνία, είτε για να βρίσκεται στο πλευρό της Εθνικής στους αγώνες που έδωσε στο Euro, είτε για να παρακολουθήσει τον ημιτελικό Γερμανία-Ιταλία και τον τελικό Ισπανία-Ιταλία. Αποτέλεσμα, να μην είναι δυνατό να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΕΠΟ. Οι διοικούντες τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα είχαν πάρει διαβεβαιώσεις πως το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα συνεδρίαζε την προσεχή Πέμπτη 5 Ιουλίου, ωστόσο, ούτε την συγκεκριμένη ημερομηνία θα συνεδριάσει.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρης Σταθόπουλος, αρκετά επίσης μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, ο προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Θόδωρος Κουρίδης, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του ελληνικού ποδοσφαίρου θα βρίσκονται το τριήμερο 3-6 Ιουλίου στο Ρέθυμνο, που θα διεξαχθεί το σεμινάριο προεπιλογής διαιτητών Σούπερ Λιγκ 2012-13.

Όπως είναι φυσικό, δεν είναι δυνατόν να συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ και αυτό ίσως να αποτελεί προάγγελο πως ο Ολυμπιακός Βόλου δύσκολα θα παίξει στη Σούπερ Λιγκ τη νέα χρονιά.

Ο χρόνος περνά, όλες οι ομάδες της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας είναι έτοιμες να ξεκινήσουν προετοιμασία (κάποιες άρχισαν ήδη), ενώ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα δεν έχουν ούτε έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή στο δυναμικό τους, ενώ όσο η ΕΠΟ δεν παίρνει απόφαση, οι διοικήσεις των ομάδων δεν μπορούν να έρθουν σε συμφωνία με παίκτες και προπονητές.

Μέχρι να ανακοινωθεί η απόφαση θα έχουμε φτάσει στα μέσα Ιουλίου, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να αποφασίσουν οι λίγκες (η Σούπερ Λιγκ αρχικά) αν θα δεχθούν τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα στο πρωτάθλημα.

Μέχρι να οριστεί Δ.Σ. στη Σούπερ Λιγκ για να παρθεί απόφαση θα έχει περάσει και άλλος πολύτιμος χρόνος και τα χρονικά περιθώρια θα στενέψουν επικίνδυνα, αν αναλογιστούμε πως το μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα πρόκειται να αρχίσει στις 25 Αυγούστου.

Έχει λόγο η ΕΠΟ

που καθυστερεί

Ίσως όλες αυτές οι κινήσεις της ΕΠΟ και η καθυστέρηση που παρατηρείται για τη λήψη της απόφασης να αποσκοπεί στο να βάλει η Ομοσπονδία τις δύο ομάδες (Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα) να αγωνιστούν σε κάποια άλλη κατηγορία, με πιθανότερη αυτή της Football League.

Κάποιοι, πάντως, έχουν ήδη αρχίσει και προετοιμάζουν το έδαφος, όπως για παράδειγμα ο πρόεδρος της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής κ. Σπύρος Καλογιάννης, ο οποίος μιλώντας σε αθλητικό ραδιόφωνο υποστήριξε ότι «Αν η ΕΠΟ εισηγηθεί πως ο Ολυμπιακός Βόλου πρέπει να αγωνιστεί στη Β’ Εθνική, θα κάνουμε ότι μας πει» για να συνεχίσει: «Κάνουμε πρωτάθλημα με εντολή της ΕΠΟ. Δεν αποφασίζουμε μόνοι μας. Την προκήρυξή μας την εγκρίνει η ΕΠΟ, άρα θα κάνουμε ότι η Ομοσπονδία μας υποδείξει».

Ήταν, άραγε, τυχαίες αυτές οι δηλώσεις του κ. Καλογιάννη, οι οποίες ήρθαν να ενισχύσουν τις δηλώσεις που έκανε πριν από λίγες μέρες ο μεγαλομέτοχος της Καβάλας, κ. Γιώργος Τσοκτουρίδης;

Θυμίζουμε, πως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα, μιλώντας για την ομάδα του, είχε τονίσει την περασμένη εβδομάδα, πως δύσκολα η Καβάλα θα παίξει στη Σούπερ Λιγκ από τη στιγμή που δεν αποφασίζει μόνο η ΕΠΟ, αλλά και ο συνεταιρισμός: «Κοιτάζουμε και προς τη Football League και κάνουμε ενέργειες και προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο κ. Τσοκτουρίδης.

Οι κ.κ. Μποτσιβάλης και Τσοκτουρίδης είχαν την περασμένη εβδομάδα νέα επαφή με τον Σοφοκλή Πιλάβιο και διάφορους παράγοντες του ποδοσφαίρου. Η ΕΠΟ συνέχισε να υπόσχεται στις δύο ομάδες πως θα φροντίσει για την αποκατάστασή τους, ωστόσο, η υπόθεση δεν έχει προχωρήσει.

Εκτός και αν οι διοικούντες του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας έχουν ενημερωθεί από την ΕΠΟ για το τι θα ισχύσει στην περίπτωση των δύο ομάδων και κρατούν σιγή ιχθύος. Οι φίλαθλοι από την πλευρά τους ανησυχούν, συνεχίζουν να αγωνιούν για το μέλλον των ομάδων τους και είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση, ανάλογα με το ποια θα είναι η απόφαση.

Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται την πολιτική στήριξη για να πετύχει την αποκατάσταση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και θα πρέπει οι βουλευτές του νομού να υλοποιήσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια της διοίκησης της ΠΑΕ.

Με γραπτή του δήλωση ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Πάρις Μουτσινάς υποστηρίζει πως ο ίδιος ο πρόεδρος τους κόμματος, κ. Φώτης Κουβέλης, ασχολείται με το θέμα του Ολυμπιακού τονίζοντας πως «η απόδοση δικαιοσύνης είναι πολύ κοντά».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μουτσινά:

«Η Δημοκρατική Αριστερά και ο πρόεδρος της Φώτης Κουβέλης υλοποιώντας τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις απέναντι στη διοίκηση και τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου, έχουν πάρει ήδη τις ανάλογες πρωτοβουλίες για την οριστική δικαίωση της ομάδας.

Την προσπάθεια αυτή θα συνεχίσουμε σε κάθε κατεύθυνση μέχρι την τελική αποκατάσταση της αδικίας που κατά γενική ομολογία είναι αποτέλεσμα πολιτικής δίωξης. Είμαστε πλέον σίγουροι ότι η υπόθεση βρίσκεται στην τελική ευθεία και η απόδοση δικαιοσύνης είναι πολύ κοντά».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. Το αστείο του πράγματος είναι ότι ενώ όλοι,οι υπεύθυνοι μας έχουν κοινώς χεσμένους ορισμένοι εφησυχάζουν ότι δήθεν η ΔΗΜΑΡ και ο μέγας Κουβέλης….θα μας αποκαταστήσει στην κατηγορία, Άλλοι νομίζουν ότι όπου να ναι θα γίνει κάτι….προκειμένου να ανακαλέσουν την εγκληματική τους πράξη.Οι δε παράγοντες του Βόλου ασχολούνται με άλλα,ο δε Πιλάβιος και η ΕΠΟ μας έχει γράψει κανονικά,με τις ευλογίες της κυβέρνησης …..που κρατά τις υποσχέσεις της.Εξ άλλου έχει πιο σοβαρές υποθέσεις να ασχοληθεί η ΕΠΟ. Έχει κάτι σεμινάρια στην Κρήτη,που συνδυάζονται με τσάμπα διακοπές,κάτι μαγειρέματα,και βάλε… Η δε διοίκηση κάνει τι κορόιδο γιατί ίσως την βολεύει καλλίτερα η Β΄Εθνική, και αυτό φαίνεται απ το γεγονός ότι η ίδια κοροϊδεύει τον κόσμο,αφού δεν προβαίνει σε καμία ενέργεια καταγγελία ακόμη και τώρα πού τέλειωσε το Ευρωπαϊκό….προς την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ.Τι μένει;;;Ο απλός φίλαθλος του Βόλου που βλέπει δυστυχώς για μια ακόμη φορά το ίδιο του το κράτος,να κάνει τους νόμους κουρελόχαρτα,και να ακολουθεί τα της χούντας Αποφασίζομεν και διατάσομεν……ενώ βλέπει επίσης πόσο ανθρωπάκια είναι ορισμένοι. Σκύψτε το κεφάλι σας ραγιάδες ,Βόλος είμαστε με ανθρωπάκια………… τι νομίζεται πως γίναμε ξαφνικά μεγάλοι;;;;;

Μοιραστείτε το