Τοπικά

Στη διαθεσιμότητα 22 υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στους 22 και όχι στους 33 ανέρχονται τελικά οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που τίθενται σε διαθεσιμότητα, όπως ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Παιδείας μέσω της διαπιστωτικής πράξης που εξέδωσε. Νωρίς το απόγευμα είχαν ανακοινωθεί και οι οριστικοί πίνακες κατάταξης των υπαλλήλων που κινδύνευαν με διαθεσιμότητα από το ΑΣΕΠ.

Την ίδια στιγμή η Πρυτανική Αρχή δεν προτίθεται να επιδώσει τις διαπιστωτικές πράξεις ατομικά στον κάθε υπάλληλο, που θα σημάνει ουσιαστικά και την οριστική διαθεσιμότητά τους. Ωστόσο υπογράφηκαν και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας οι διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των 8 Πανεπιστημίων.

Το «μπαλάκι» στην Πρυτανική Αρχή ρίχνει πλέον το υπουργείο μετά την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων κατάταξης των υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα, καθώς καλείται να επιδώσει τις διαπιστωτικές πράξεις.

Οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων είναι αρμόδιοι:
α) Να ενημερώσουν εγγράφως τον κάθε υπάλληλο που τέθηκε σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, με ταυτόχρονη επικαιροποίηση της βάσης του Μητρώου Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου (Απογραφή) με τα στοιχεία εκείνα των υπαλλήλων που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας (Αποδέσμευση των υπαλλήλων με την αιτιολογία «Θέση σε καθεστώς διαθεσιμότητας»).
β) Να καταρτίσουν τους πίνακες των επόμενων μισθολογικών καταστάσεων με βάση τη μεταβολή της υπηρεσιακής κατάστασης των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και την αποστολή τους στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ).

Από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πέντε άτομα από την κατηγορία των τεχνικών έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, αφού τους περικόπηκε ο μισθός κατά 25%, ενώ με τη χθεσινή διαπιστωτική πράξη τέθηκαν άλλοι 17 εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα. Συνολικά βγαίνουν σε διαθεσιμότητα οι 22 αντί για 33 που αρχικά είχε οριστεί. Και αυτό είναι ίσως το μόνο θετικό σημείο.

Οι 17 διοικητικοί υπάλληλοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τη χθεσινή διαπιστωτική πράξη, είναι οι εξής: Μαρτίνης Άγγελος ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού, Θωμά Αικατερίνη ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού, Τσιάπρας Παναγιώτης ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού, Χατζηδημητρίου Αρχοντία – Ευαγγελία ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού, Κοθωνά Ελένη ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού, Λιακούλη Βασιλική ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού, Γκούνα Όλγα ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού, Κόκκα Γεωργία ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού, Καζανά Ευθυμία ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού, Πρασσάς Σωτήριος ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού, Τσαρελά Νεκταρία ΠΕ Βιβλιοθηκονόμων-μιας, Μπαζούκη Ανθούλα ΤΕ Βιβλιοθηκονόμων-μιας, Μπουσιάκη Ελένη ΤΕ Βιβλιοθηκονόμων-μιας, Λαχανά Στυλιανή ΤΕ Βιβλιοθηκονόμων-μιας, Καρασίμου Μαρία ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού, Σεϊτανίδης Γεώργιος ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού, Πουρνάρας Δημήτριος ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού κ. Σοφοκλής Δρίτσας τόνισε πως οι υπάλληλοι έχουν υποβάλει τις ατομικές αιτήσεις θεραπείας τους με τις οποίες αμφισβητούν τη μοριοδότηση, αλλά είναι άγνωστο αν θα απαντηθούν, αν θα εξεταστούν.

Ο αναπληρωτής πρύτανη για θέματα διοικητικού προσωπικού κ. Νίκος Δαναλάτος τόνισε πως το υπουργείο έχει ζητήσει από την Πρυτανική Αρχή να επιδώσει ατομικές διαπιστωτικές πράξεις τόσο για τους πέντε υπαλλήλους, όσο και τους υπόλοιπους 17, αφού ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες. Είναι δηλαδή σαν να θέλει να τους διώξουμε εμείς. Συμβουλευτήκαμε τη νομική υπηρεσία και προς το παρόν δεν δίνουμε τις ατομικές διαπιστωτικές πράξεις, ενώ παράλληλα εκκρεμούν και τα ασφαλιστικά μέτρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στο μεταξύ σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, ενώ στις 6.30 το απόγευμα διοργανώνουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που θα ξεκινήσει από το παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου και θα καταλήξει στο «Αχίλλειο», όπου στις 8.30 θα γίνει μουσική συναυλία.

Μέχρι το τέλος του 2013 συνολικά το ίδρυμα θα έχει απώλεια θέσεων στα 58 άτομα από συνταξιοδοτήσεις, αργία και διαθεσιμότητες.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το