Photo Gallery, Πολιτική, Πρώτο Θέμα (old)

Στην αντεπίθεση Καρτάλης και Ζήση

Πολιτική θύελλα μετά την ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας


Δηλώσεις των δύο βουλευτών και απάντηση του ΠΑΣΟΚ- Εμμένει ο γραμματέας της Αριστεράς

 

 

Πολιτική θύελλα ξέσπασε μετά την πρωτοφανή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας εναντίον των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Κ. Καρτάλη και Ροδούλας Ζήση που τους κατηγόρησε ως «εγκληματίες» και τους χαρακτήρισε «μοιραίους ανθρώπους».

Λίγη ώρα μετά την έκδοση ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ «αγανακτισμένοι» διοργάνωσαν τα μεσάνυχτα πορεία εναντίον του πολιτικού γραφείου της αντιπροέδρου της Βουλής κ. Ροδούλας Ζήση, ενώ από αστυνομική δύναμη φρουρήθηκε και το γραφείο του κ. Κ. Καρτάλη.

Η αντίδραση της κ. Ροδούλας Ζήση ήταν άμεση και κατηγόρησε τα στελέχη της Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ για την προώθηση πολιτικής τρομοκρατίας, συνέδεσε την ανακοίνωση με την οργάνωση  πορείας στα γραφεία της και δήλωσε ότι εκκολάπτονται υπονομεύσεις κατά των δημοκρατικών θεσμών.

Επίσης έκανε λόγο για «επαναστάτες» που βολεύτηκαν από το σύστημα.

Ο κ. Καρτάλης δήλωσε ότι αρνείται να αποδεχτεί  την καταδιωχτική επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε την ανακοίνωση πρωτοφανή, για τα εθνικά και τοπικά πολιτικά χρονικά.

Την ίδια ώρα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καστρινάκης επέμεινε στην «πολιτική ορθότητα» της ανακοίνωσης που εξέδωσε και θέλησε να την αποσυνδέσει από την κινητοποίηση στο πολιτικό γραφείο της κ. Ζήση.

Επιμένει να χαρακτηρίζει «εγκληματίες» τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο επικεφαλής της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καστρινάκης και οι ίδιοι οι βουλευτές πέρασαν χθες στην αντεπίθεση, ενώ σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ.

«Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και κίνησε εναντίον μας κίνημα  τρομοκρατίας.

Ας μου επιτρέψουν να θεωρώ τις ανακοινώσεις τους εμπρηστικές που στόχο έχουν να κινητοποιήσουν εναντίον μας ακραίες ομάδες.

Δέχομαι την σκληρή πολιτική κριτική και την αντιπαράθεση, αλλά δεν δέχομαι την ανανδρία και την υποκίνηση καταστάσεων που υπονομεύουν την τοπική δημοκρατία.

Για τις αποφάσεις μου θα κριθώ από τους πολίτες μέσα από τις εκλογές και μόνο από αυτές», δήλωσε  στη «Θ» η αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ροδούλα Ζήση.

Όπως τόνισε, δεν θα απαντούσε στην επίθεση που δέχτηκε αν εκτός από την λεκτική βία που της  ασκήθηκε δεν διαπίστωνε ότι  με την οργάνωση πορείας εναντίον της,  εκκολάπτονται υπονομεύσεις κατά των δημοκρατικών θεσμών, με ό,τι αυτό σημαίνει.

«Επειδή όλοι γνωριζόμαστε στο Νομό,  θα επισημάνω στους κριτές μου, μέσα σε κομματικά γραφεία αλλά και έξω από αυτά ότι προσωπικά δεν έκανα καριέρα στους κομματικούς σωλήνες, δεν μου χάρισαν από το παράθυρο καρέκλες στο δημόσιο, δεν έγινα δημοτικός  υπάλληλος με διαδικασίες που ελέγχονται, δεν λαμβάνω αργομισθία από το δημόσιο, δεν ζω από εκμετάλλευση προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν εκμεταλλεύτηκα κανένα σύστημα «βολέματος».

Γι’ αυτό και  δεν αισθάνομαι πουθενά ταυτισμένη με εκείνους που με δικάζουν. Λυπάμαι που δεν  έχω τα ίδια προσόντα για να δηλώσω επαναστάτρια, όπως κάνουν οι ίδιοι.

Έχω όμως  κοινή λογική, όπως η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και ξέρω πως όταν κομματικά στελέχη ή μη,  με κατηγορούν, βρίσκομαι στον σωστό δρόμο γιατί είμαι απέναντι από αυτούς που ανοιχτά δηλώνουν ότι τους ενδιαφέρει μόνο η διάλυση της κοινωνίας καθώς μόνο έτσι μπορούν να επιβιώσουν», κατέληξε η αντιπρόεδρος της Βουλής.

 

Ο κ. Καρτάλης

Ο κ. Κώστας Καρτάλης επικοινώνησε χθες με τον Α. Τσίπρα και τόνισε ότι ο βουλευτής δεν καταδιώκεται, σύμφωνα με το Σύνταγμα, για την ψήφο που έδωσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

«Το τελευταίο πράγμα που θα έκανα σε μία κρίσιμη περίοδο για την κοινωνία όπως  αυτή που περνάμε σήμερα, θα ήταν να απαντήσω στο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στο ίδιο ύφος με τη χθεσινή ανακοίνωσή του. Και αυτό όχι γιατί είμαι υπεράνω πολιτικής κριτικής αλλά γιατί διεκδικώ πολιτική ψυχραιμία και αρνούμαι να πυροδοτήσω μία κρίση που τελικά διχάζει την κοινωνία.

Και κυριότερα γιατί αδυνατώ να αποδεχθώ ως κίνηση πολιτικής κριτικής, και μάλιστα από την Αριστερά που σέβομαι για τους αγώνες της, την πρωτοφανή, για τα εθνικά και τοπικά πολιτικά χρονικά, ονομαστική επίθεση «καταδιωκτικού» χαρακτήρα, που εξαπέλυσε σε βάρος των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Μαγνησίας.

Eνθυμούμενος το Άρθρο 61 του Συντάγματος «O βουλευτής δεν καταδιώκεται για ψήφο που έδωσε κατά την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων», επικοινώνησα με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα για τη συγκεκριμένη ανακοίνωση και περιμένω την απάντησή του.

Γνωρίζω ότι πήρα μία σκληρή απόφαση. Όμως μοιραίος θα ήμουν αν καταψήφιζα, αν έκανα ένεση ευθανασίας στη χώρα, αν σε πείσμα κάθε λογικής υποστήριζα ότι είναι εφικτή μία στάση πληρωμών, αν με την απόφασή μου είχα σπρώξει τη χώρα στη χρεοκοπία, ακυρώνοντας την ελπίδα  όλων για πολλά χρόνια, ίσως και για δεκαετίες.

Είναι εύκολο να είσαι δημοφιλής και δύσκολο να παίρνεις αποφάσεις που πονάνε. Είναι εύκολο να είσαι πολιτευτής στα εύκολα, και είναι δύσκολο να είσαι βουλευτής στα δύσκολα.

Σε ό,τι με αφορά προτιμώ να μάχομαι για να διορθωθεί η κατάσταση, για να βρουν το δίκιο τους οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και όχι αυτοί που επί χρόνια παρασιτούν σε βάρος της.

Αυτή τη μάχη έδωσα και κατά τη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή. Οι αλλαγές που έγιναν αποκαθιστούν αδικίες για τις οικογένειες με παιδιά, για τους πολύτεκνους, για τα άτομα με αναπηρίες, για τους αγρότες», δήλωσε.

 

Ο κ. Καστρινάκης

Ο επικεφαλής της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καστρινάκης δήλωσε χθες ότι το κόμμα του δεν στοχοποίησε τους βουλευτές αλλά ανέδειξε τις ευθύνες τους με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά της βίας γενικότερα.

Δήλωσε πως η συγκέντρωση στο πολιτικό γραφείο της κ. Ζήση δεν χαρακτηρίστηκε από επεισόδια αλλά ήταν ειρηνική, ενώ τα στελέχη του κόμματος που συμμετείχαν σε συγκέντρωση «αγανακτισμένων»  προχθές το απόγευμα στην παραλία εκτίμησαν ότι δεν πρέπει να γίνει πορεία στα γραφεία της αντιπροέδρου της Βουλής.

«Δεν υπάρχει καμία σύνδεση της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ με ό,τι έγινε το βράδυ και αδυνατώ να αντιληφθώ γιατί οι δύο βουλευτές θεωρούν ότι στοχοποιούνται. Δεν αντιλαμβάνομαι τον όρο στοχοποίηση. Μεγαλύτερη πολιτική βιαιότητα από αυτή που έκαναν ψηφίζοντας το Μεσοπρόθεσμο δεν υπάρχει . Εμείς υπερασπιζόμαστε τις ειρηνικές διαδηλώσεις και δεν πιστεύουμε στην βία. Και καλούμε την κοινωνία να αγωνίζεται και να εκφράζεται με ειρηνικό και όχι με βίαιο τρόπο», κατέληξε.

 

Το ΠΑΣΟΚ

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Φώτης με δήλωσή του τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην χρεοκοπία της χώρας, κινείται στα όρια του κοινοβουλευτισμού και του «μπάχαλου»   και με ειρωνεία επιτίθεται στον πρόεδρο του κόμματος, τον οποίο αποκαλεί νέο «Φιντέλ Κάστρο».

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι διαχρονικά ο στρατηγικός εχθρός του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΠΑΣΟΚ και η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που εκπροσωπεί. Πιστεύει ότι μόνο με αυτή την τακτική θα γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη». Θα υποκαταστήσει δηλαδή αυτή την εκπροσώπηση και θα ηγηθεί – αν είναι δυνατόν – αυτής της παράταξης.

Το επιχείρησε ανεπιτυχώς το «βρώμικο 1989». Το επιχειρεί και τώρα επενδύοντας στη χρεοκοπία και την καταστροφή της χώρας. Ένα κόμμα που απέδειξε την αλαζονεία του και πρόσφατα, στη διάρκεια της δημοσκοπικής του έκρηξης το 2008. Ποιος δεν θυμάται και τότε και τώρα το ύφος «εκατό καρδιναλίων» του νέου ‘’Φιντέλ Κάστρο’’ κ. Τσίπρα.

Ένα κόμμα που για να αποφασίσουν από πού θα κάνουν τα καθημερινά τους ψώνια πρέπει να συνεδριάσουν όλα τα θεσμοθετημένα όργανα των «τεράστιων» συνιστωσών που το απαρτίζουν. Ένα κοινοβουλευτικό κόμμα που κινείται στα όρια του «κοινοβουλευτισμού» και του «μπάχαλου».

Ένα κόμμα που δεν μπορεί να κατανοήσει ότι στην υπάρχουσα κρίση του πολιτικού συστήματος δεν εισπράττει δημοσκοπικά σχεδόν τίποτα.

Τώρα πιστεύει ότι θα εκμεταλλευθεί τις πρωτόγνωρα  δύσκολες στιγμές που περνά ο ελληνικός λαός και θα καθοδηγήσει το κίνημα των «αγανακτισμένων». Πλανάται «πλάνην οικτράν».

Θέλω να συγχαρώ τους δύο βουλευτές του Νομού μας τον κ. Κώστα Καρτάλη και την κ. Ροδούλα Ζήση αλλά και όλους τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου οι οποίοι αψηφώντας το πολιτικό κόστος  – για πρώτη φορά ίσως στην μεταπολιτευτική μας ιστορία – πήραν δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις για τη σωτηρία της χώρας.

Η πατρίδα μας ζει ιστορικές στιγμές. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούσαν την πολιτική ηγεσία της χώρας, πριν λίγο καιρό, άβουλη και αμήχανη μπροστά στη μείζονα οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση που μας απειλεί.

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα αφιερώσει σημαντικά κεφάλαια στην καταγραφή αυτής της περιόδου. Γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι, ότι η ιστορία δικαιώνει τους υπεύθυνους ηγέτες που τολμούν και παίρνουν δύσκολες αποφάσεις. Τους ανεύθυνους που επενδύουν στην καταστροφή για την προσωπική τους προβολή, τους πετάει στο καλάθι των αχρήστων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Κατερίνα Τασσοπούλου

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το