Photo Gallery, Αθλητισμός

Εξοντωτική ποινή σε Μπέο

Η ΕΠΟ των τιμώρησε με αποκλεισμό τεσσάρων ετών από οποιαδήποτε δραστηριότητα του ποδοσφαίρου

 

 

Ο Ντανιέλ Θιφουέντες αναμένεται να είναι το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού

 

 

* Ο Ντανιέλ Θιφουέντες μια ανάσα από τους «ερυθρόλευκους»

 

 

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία φαίνεται πως θέλει να «τελειώσει» από το χώρο του ποδοσφαίρου τον Αχιλλέα Μπέο μια και τον τιμώρησε με την εξοντωτική ποινή των τεσσάρων ετών από οποιοδήποτε δραστηριότητα του αθλήματος. Η ποινή αυτή δεν αφορά την υπόθεση των «στημένων» αγώνων, αλλά τη συμπεριφορά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό που έγινε τον περασμένο Απρίλιο. Όσον αφορά τα μεταγραφικά, μία ανάσα από την απόκτηση του Αλφάρο Ντανιέλ Θιφουέντες βρίσκεται ο Ολυμπιακός Βόλου. Με Ραντ στις 14 και 21 Ιουλίου οι Βολιώτες για το Γιουρόπα Λιγκ. Χθες οι Σέρβοι σάρωσαν την Τρε Πένε με 6-0.

 

 

 

 

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας επέβαλε βαριά τιμωρία στον Αχιλλέα Μπέο για δυσμενείς κρίσεις του στον αγώνα Ολυμπιακός Β.-Παναθηναϊκός, που διεξήχθη στις 17 Απριλίου. Συγκεκριμένα επέβαλε στον μεγαλομέτοχο απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τέσσερα έτη και πρόστιμο 50.000 ευρώ. Με πρόστιμο 40.000 ευρώ τιμωρήθηκε και η ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. ως συνυπεύθυνη.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει μία σαφή διάθεση της ΕΠΟ να καρατομήσει από το χώρο του ποδοσφαίρου τον κ. Μπέο, έστω και για ένα ζήτημα που δεν αφορά την πολύκροτη υπόθεση των «στημένων» αγώνων. Ο ισχυρός άνδρας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ αναμένεται να εφεσιβάλει τη χθεσινή απόφαση.

 

«Έκλεισε» Θιφουέντες

ο Ολυμπιακός

Αλλαγή πλεύσης στον Ολυμπιακό όσον αφορά την απόκτηση δεξιού οπισθοφύλακα. Η μεταγραφή του Σλοβάκου Ντάλιμπορ Πλέβα δεν προχώρησε, αφού προτιμήθηκε ο Ισπανός Αλφάρο Ντανιέλ Θιφουέντες. Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής φέρεται να τα βρήκε σε όλα με τους ιθύνοντες της ΠΑΕ και ίσως σήμερα να βρίσκεται στο Βόλο για να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο Θιφουέντες γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου 1980 στη Μαδρίτη. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην Ακαδημία της Ρεάλ Μαδρίτης και έφτασε μέχρι τη Β’ ομάδα της. Για δύο χρόνια (2001-03) έπαιξε στη Ζαμόρα, ομάδα Γ’ κατηγορίας με 48 συμμετοχές και τέσσερα γκολ, ενώ ακολούθησαν οι θητείες του στις Λανζαρότε (2003-04) με 35 συμμετοχές και ένα τέρμα και Έλτσε (2004-05) με 39 συμμετοχές και ένα γκολ. Το 2005 πρωτόπαιξε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με τα χρώματα της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Φόρεσε 14 φορές τη φανέλα της βασκικής ομάδας, ενώ την επόμενη σεζόν παραχωρήθηκε δανεικός στην Πονφερνατίνα, ομάδα Β’ κατηγορίας, όπου είχε 16 συμμετοχές και ένα γκολ. Την περίοδο 2007-08 αγωνίστηκε σε εννέα αγώνες της Βαγιαδολίδ και από το 2009 είναι παίκτης της Κάντιθ, φορώντας τη φανέλα της σε 73 ματς και πετυχαίνοντας ένα γκολ.

Από και πέρα στον Ολυμπιακό θέλουν να οριστικοποιήσουν και την απόκτηση του Αργεντινού επιθετικού Πατσέκο. Μόλις συμβεί αυτό, ο παίκτης θα έλθει στον Βόλο για να υπογράψει. Επίσης έγινε γνωστό πως οι «ερυθρόλευκοι» ίσως ενδιαφερθούν για τον Ουρουγουανό αμυντικό Πάμπλο Λίμα, αλλά μόνο στην περίπτωση που μείνει ελεύθερος από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά την επικείμενη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ, είναι βέβαιο πως αντίπαλός του θα είναι η Ραντ Βελιγραδίου στις 14 και 21 Ιουλίου. Και αυτό, διότι από χθες οι Σέρβοι εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στον β’ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Συνέτριψαν την Τρε Πένε με 6-0 (6’ πεν., 13’ Στανόγεβιτς, 9’, 48’ Κόγιτς, 24’ Μρκέλα, 66’ Πρσο) και μετέτρεψαν τη ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης στο Σαν Μαρίνο σε τυπική διαδικασία. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Φραντσεσκόνι στο 53’.

Στο μεταξύ, στην κοινή συναινέσει λύση συμβολαίου με τον Βασίλη Λιόλιο προχώρησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο νεαρός αμυντικός που πέρυσι έπαιξε με τη μορφή δανεισμού στους Πόντιους Κατερίνης δεν βρισκόταν στα πλάνα του κ. Γκράθια και πλέον είναι ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της αρεσκείας του.

Η υπόθεση των

«στημένων» αγώνων

Τις προσεχείς μέρες η αθλητική δικαιοσύνη αναμένεται να αποφανθεί για την υπόθεση των «στημένων» παιχνιδιών και θα φανεί αν και σε ποιες ομάδες θα ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Φάκος και ο αναπληρωτής του κ. Αντωνακάκης πήραν στα χέρια τους τα αντίγραφα της δικογραφίας, προκειμένου να τα μελετήσουν και στη συνέχεια να βγάλουν το πόρισμα.

Μέχρι τότε η αγωνία θα είναι μεγάλη στις τάξεις του Ολυμπιακού, παρότι οι ιθύνοντες της ΠΑΕ φροντίζουν να καθησυχάζουν τον κόσμο πως η ομάδα δεν πρόκειται να υποστεί πειθαρχικές ποινές, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός Βόλου μέσα από τους διάλογους που έχει καταγράψει η ΕΥΠ, δεν εμπλέκεται σε «στημένα» παιχνίδια. Αυτή, άλλωστε, είναι και η θέση των νομικών της ΠΑΕ.

Από εκεί και πέρα η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ θα κληθεί να πάρει αποφάσεις, εφόσον ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα (το πιο πιθανό). Θα πρέπει να τονίσουμε πως η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα κρίνει αν θα πρέπει, βάσει των στοιχείων που υπάρχουν, να υποβιβαστεί κάποια ή κάποιες ομάδες και δεν εμπλέκονται στην υπόθεση τα πολιτικά δικαστήρια.

Στο μεταξύ, από τα 41 ματς που η ΟΥΕΦΑ θεωρεί ύποπτα στα έξι περιλαμβάνεται ο Ολυμπιακός Βόλου. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έστειλε τον φάκελο στην ΕΠΟ και στον ΟΠΑΠ, ο οποίος αποτελεί και μέρος της δικογραφίας, όπως αναφέρει και η εφημερίδα Goal, τόσο στην έντυπη, όσο και στην ηλεκτρονική μορφή της (www.sentragoal.gr).

Το πόρισμα αυτό εστάλη στις εισαγγελικές αρχές από τον ΟΠΑΠ που αναλύει γιατί η ΟΥΕΦΑ δίνει συγκεκριμένη διαβάθμιση σε κάθε παιχνίδι.

Όσον αφορά τα παιχνίδια των «ερυθρολεύκων», το Ολυμπιακός-Ηλυσιακός στις 4/5/09 χαρακτηρίζεται διεφθαρμένο, καθώς τα στοιχήµατα ήταν υπέρ της νίκης του Hλυσιακού, µε συνέπεια η αρχική απόδοση να πέσει κατά 250%. Επίσης διεφθαρμένο χαρακτηρίζεται και το Ολυμπιακός-Εθνικός 2-0 στις 15/1/2010 διότι παίχθηκε πολύ ο «άσος» του Ολυμπιακού. Ακόμη και στο 0-0 ολοένα αυξανόταν το ποντάρισμα υπέρ των «ερυθρολεύκων».

Το Ηλιούπολη-Ολυμπιακός Βόλου 1-3 στις 6/2/2010 χαρακτηρίζεται σοβαρά ύποπτο. Η ΟΥΕΦΑ αναφέρει ότι το τελικό αποτέλεσμα σημαίνει ότι όλα τα στοιχήµατα στην ασιατική αγορά πριν από την έναρξη του αγώνα µε πλεονέκτηµα και τα under-over ήταν επιτυχή. Ο στοιχηµατισµός µε σταθερή απόδοση πριν από την έναρξη του παιχνιδιού είναι ιδιαίτερα ύποπτος.

Δύο ματς χαρακτηρίζονται ύποπτα. Πρόκειται για τα Ολυμπιακός-Ατρόμητος στις 2/2/09 που όμως ο τρόπος στοιχηµατισµού δεν δίνει ένδειξη χειραγώγησης, καθώς και το Ολυμπιακός-Καλαμαριά 2-0 στις 27/10/2008. Τέλος, ελαφρώς ύποπτος θεωρείται ο αγώνας κυπέλλου Παναργειακός-Ολυμπιακός 0-4 στις 30/8/2009.

Όλα τα παραπάνω, θεωρούνται ενδείξεις και όχι αποδείξεις που να μπορούν να επιφέρουν τιμωρία για την ομάδα υποστηρίζουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το