Photo Gallery, Αθλητισμός

Στερνό αντίο στον Κώστα Λάζο

Το στερνό αντίο θα πούνε σήμερα το πρωί, συγγενείς, φίλοι, γνωστοί, ο αθλητικός κόσμος της Μαγνησίας, στον Κώστα Λάζο, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα το απόγευμα της Τετάρτης, στο δρόμο Κερασιάς-Καναλίων. Η είδηση του θανάτου αιφνιδίασε και λύπησε πολλούς, καθώς ο 73χρονος Κώστας Λάζος ήταν γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία.

Η νεκροψία έγινε χθες στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης. Διαπιστώνεται ότι ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα του τροχαίου. Όπως αναφέρεται στο πιστοποιητικό θανάτου, ο άτυχος Κώστας Λάζος υπέστη θλάση προμήκους μυελού και κάκωση της σπονδυλικής στήλης.

Την ώρα του δυστυχήματος ήταν μόνος. Δεν υπήρχε και μάρτυρας. Τα στοιχεία ωστόσο δείχνουν πως ο 73χρονος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε με αποτέλεσμα να βγει εκτός πορείας και να προσκρούσει σε δένδρο. Ο οδηγός δεν φαίνεται να φορούσε ζώνη ασφαλείας. Το όχημα ανατράπηκε και εκείνος βρήκε τραγικό θάνατο. Το αναποδογυρισμένο όχημα εντόπισε, 500 περίπου μέτρα έξω από το χωριό Κερασιά διερχόμενος οδηγός ταξί -γύρω στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης- και ενημέρωσε την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Ο γιατρός του ΕΚΑΒ διαπίστωσε πως ήταν νεκρός. Η σορός του αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου και στη συνέχεια στην Θεσσαλονίκη για την διενέργεια νεκροψίας. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό τμήμα Βελεστίνου.

Η σορός θα βρίσκεται στο σπίτι του εκλιπόντος, σήμερα στις 9.30 το πρωί, και η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει στις 11.30 το πρωί από τον ιερό ναό Πέτρου και Παύλου, στη Νέα Ιωνία. Η οικογένεια του Κώστα Λάζου παρακαλεί αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο Ορφανοτροφείο Βόλου.

Ενός λεπτού σιγή

σε αγώνες του

Σαββατοκύριακου

Το διοικητικό συμβούλιο του Γ.Σ. Βόλου «Η Νίκη» αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, πριν την έναρξη του προσεχούς αγώνα μπάσκετ της Νίκης Βόλου με τον Κόροιβο Αμαλιάδας για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας, ως ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του εκλιπόντος προέδρου Κωνσταντίνου Λάζου. Το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής αποφάσισε και την αναβολή της εκδήλωσης κοπής πίτας του τμήματος καλαθοσφαίρισης που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το Σάββατο μετά τη λήξη του αγώνα.

Ανάλογη απόφαση πήρε και η ΕΠΣΘ μια και ο Κώστας Λάζος ήταν αναπληρωτής πρόεδρός της. Έτσι, σε όλα τα ματς των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων του Σαββατοκύριακου θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Συλλυπητήρια φορέων

και συλλόγων

Για τον άδικο χαμό του Κώστα Λάζου ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος δήλωσε: «Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου Κώστας Λάζος, ο οποίος, από όποιες θέσεις και αν κατείχε στην ομάδα, την υπηρέτησε με εργατικότητα, αξιοπρέπεια, τιμιότητα και αγνά αισθήματα. Πολλές ήταν οι φορές που έβαλε τα συμφέροντα της ομάδας πιο πάνω από τα δικά του. Η μεγάλη οικογένεια της Νίκης τιμά τον Κώστα Λάζο. Τα συλλυπητήριά μου στην  οικογένεια του».

Ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η τοπική κοινωνία, ο αθλητικός κόσμος και η οικογένεια της Νίκης Βόλου θρηνούν για τον άδικο χαμό του Κώστα Λάζου, ενός ανθρώπου που υπηρέτησε την πόλη μας, τη Νίκη και τον τοπικό αθλητισμό με αξιοπρέπεια, ήθος και ανιδιοτέλεια. Ο Κώστας Λάζος υπήρξε ενεργός πολίτης και καταξιωμένος αθλητικός παράγοντας, που είχε κερδίσει την εκτίμηση και το σεβασμό όλων. Εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Η γενική γραμματέας ισότητας Ζέττα Μακρή τόνισε: «Εκφράζω την βαθιά μου  λύπη για το θάνατο του Κώστα Λάζου. Είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω εδώ και πάρα πολλά χρονιά και είχα την τιμή να συνδεθώ με ειλικρινή φιλία μαζί του. Ο Κώστας ήταν στο πλευρό μου σε κάθε μου πολιτική μάχη και η στήριξη του ήταν ανεκτίμητη.

Ήταν ένας αδελφικός φίλος, ένας αγωνιστής και οραματιστής, ένας ασυμβίβαστος, ακούραστος  και ανιδιοτελής  υπηρέτης του κοινωνικού συνόλου. Για αυτό και η είδησή του αδόκητου θανάτου του μοιάζει με κακόγουστο αστείο και συντάραξε όλους όσοι συμπορεύτηκαν μαζί του σε κοινούς αγώνες στην πολιτική, στην αυτοδιοίκηση και στην μεγάλη του αγάπη τον αθλητισμό. Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό σε όλους μας. Θερμά συλλυπητήρια από καρδιάς στην οικογένεια του.

Καλό σου ταξίδι, φίλε Κώστα».

Ο Όμιλος Φιλάθλων Νίκης και ο σύνδεσμος Blue Diamonds εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση που έχει ως εξής:

«Η οικογένεια της Νίκης θρηνεί για την απώλεια του Κώστα Λάζου, ενός ανθρώπου που όσοι τον γνώριζαν και συνεργάστηκαν μαζί του θα τον θυμούνται για την τιμιότητα και τη ντομπροσύνη που τον διέκρινε. Δυστυχώς ο χαμός του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένεια της αγαπημένης του Νίκης.

Ο πρόεδρος όλων μας ταξιδεύει  προς τον ουρανό των αγγέλων, αλλά δεν θα φύγει ποτέ από τη μνήμη και τις καρδιές μας. Θα παραμείνει για πάντα αθάνατος».

Το Δ.Σ. του Ρήγα Φεραίου συνήλθε έκτακτα μετά από πρόσκληση του προέδρου του Στέργιου Καλόγηρου και εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:

«Μετά τον αιφνίδιο χαμό του αδελφού και φίλου Κώστα Λάζου το Δ.Σ. του Ρήγα Φεραίου εκφράζει την απέραντη θλίψη του, καθώς και τη συμπάθειά του προς την οικογένειά του. Είναι σίγουρο πως η κοινωνική προσφορά και η αθλητική του δραστηριότητα επί σειρά ετών στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του νομού αφήνουν δυσαναπλήρωτο κενό που καθιστά την μικρή μας κοινωνία ακόμη φτωχότερη. Καλό ταξίδι και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Ανάλογες συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν ο Πύρασος Νέας Αγχιάλου, η Ακρόπολη Σέσκλου, η Δάφνη Βόλου, ο Αετός Κερασιάς και ο Γ.Σ. Βόλου, ενώ ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Κώστας Θεοδώρου τόνισε: «Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στην οικογένεια της Νίκης Βόλου για τον αδόκητο χαμό του ιστορικού προσώπου της Νίκης Βόλου και του μαγνησιώτικου ερασιτεχνικού αθλητισμού, Κώστα Λάζου».

Τέλος, όπως είναι γνωστό, προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Νίκης την περίοδο που ο Κώστας Λάζος ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ ήταν ο Νίκος Χατζηκυριακίδης που συντετριμμένος για την απώλεια του γνωστού παράγοντα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να συλλυπηθώ την οικογένεια και όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο γιατί χάθηκε ένας μοναδικός άνθρωπος, όπως ήταν ο Κώστας Λάζος. Η λύπη μου είναι μεγάλη γιατί για μένα ήταν ο άνθρωπος που με στήριξε, που με βοήθησε και μπήκε μπροστά στα δύσκολα για να με προστατεύσει. Ήταν ο άνθρωπος που πανηγυρίσαμε μαζί τις ανόδους της Νίκης και παρέμεινε φίλος και πρόεδρός μου όλα αυτά τα χρόνια. Θα τον θυμάμαι όσο ζω». 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το