Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Σπουδαστές του ΔΙΕΚ Βόλου διακρίθηκαν σε διαγωνισμό αφίσας

ΔΙΕΚ

Νέα διάκριση για το ΙΕΚ του Δήμου Βόλου. Δύο δευτεροετείς σπουδαστές του τμήματος «Γραφίστας Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων» συμμετείχαν σε ανοιχτό διαγωνισμό αφίσας με τίτλο «Σημείο Αποδοχή», που διοργάνωσε η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας σε συνεργασία με την Colour Youth, και ξεχώρισαν για το αποτέλεσμα της δουλειάς τους.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας και σκοπός του ήταν η δημιουργία αφισών με κεντρικό θέμα την αποδοχή και την κατανόηση της διαφορετικότητας.  Ελλάδα του 2013 αποτελεί μια από τις πλέον ομοφοβικές χώρες της Ευρώπης, αφού τόσο εντός όσο και εκτός των σπιτιών τους, οι ομοφυλόφιλοι, οι αμφιφυλόφιλοι και οι διεμφυλικοί (ΛΟΑΔ) αντιμετωπίζουν διακρίσεις τόσο σε επαγγελματικό όσο σε κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο.

Δυο από τις 11 αφίσες που επιλέχθηκαν από την 5μελή επιτροπή του διαγωνισμού, από τις 106 συνολικά συμμετοχές, ανήκουν στους σπουδαστές του ΔΙΕΚ Κωνσταντίνο Βρόντο και Νικόλαο Κεκλίκογλου, οι οποίοι τις δούλεψαν υπό την επίβλεψη της καθηγήτριάς τους Αρετής Πασιούδη.

Οι αφίσες θα εκτεθούν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα γίνουν με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας, στις 17 Μαΐου, στο Θέατρο Βικτώρια, Μαγνησίας 5 & Γ’ Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, από τις 17 μέχρι τις 31 Μαΐου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το