Photo Gallery, Τοπικά

Σπείρα έκλεβε εξωλέμβιες μηχανές στο Μάραθο

 

Περιπετειώδης καταδίωξη για τη σύλληψη των δραστών μέσα στον οικισμό

 

Φ1: Τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της σπείρας για την κλοπή των εξωλέμβιων μηχανών

 

Σπείρα που έκλεβε εξωλέμβιες μηχανές από σκάφη δρούσε το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Μαράθου. Οι ύποπτες κινήσεις των δραστών έγιναν αντιληπτές χθες το πρωί από κατοίκους του οικισμού, οι οποίοι και ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο Βόλου. Η επιχείρηση, που στήθηκε από τους λιμενικούς σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, κατέληξε, μετά από περιπετειώδη καταδίωξη, στη σύλληψη δύο ατόμων ρουμανικής καταγωγής, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο, συνεργοί τους. Ως «εγκέφαλος» της σπείρας, όπως τονίστηκε χθες και από τον Κεντρικό Λιμενάρχη Βόλου κ. Δημ. Κρυονερίτη, εντοπίζεται Έλληνας, ο οποίος διαμένει στην Αθήνα και σε αυτόν φέρεται να παρέδιδαν τα κλοπιμαία. Η επιχείρηση λιμενικών και αστυνομικών για τον εντοπισμό των δύο Ρουμάνων συνεχίστηκε όλη την νύχτα.

 

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

 

Ειδικότερα συνελήφθησαν ένας 20χρονος και ένας 37χρονος, οι οποίοι ομολόγησαν τις κλοπές. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Λιμενάρχης, κάτοικοι του οικισμού είδαν δύο αυτοκίνητα να κινούνται ύποπτα και ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο. Είχαν προηγηθεί αρκετές καταγγελίες για κλοπές μηχανών σκαφών το προηγούμενο διάστημα. Σχετική καταγγελία είχε κάνει και ο Σύλλογος Οικιστών Μαράθου. Λιμενικοί μετέβησαν στην περιοχή και εντόπισαν δύο ΙΧ αυτοκίνητα (ένα «Όπελ» και ένα «Σιτροέν»), στα οποία επέβαιναν από δύο άτομα. Οι λιμενικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 20χρονο, ενώ διέφυγε ο 37χρονος και οι άλλοι δύο συνεργοί τους. Ζητήθηκε η συνδρομή της Αστυνομίας και άρχισε αναζήτησή τους στον οικισμό. Χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές κατοίκων του οικισμού για τη μεγάλη κινητοποίηση λιμενικών και αστυνομικών, οι οποίοι τους ζήτησαν να μείνουν στα σπίτια τους, ενώ σποραδικά ακούστηκαν και πυροβολισμοί.

Τελικά συνελήφθη στην περιοχή «Πλάκες» ο 37χρονος, ο οποίος αντιστάθηκε. Έως αργά χθες το απόγευμα δεν είχαν εντοπιστεί οι άλλοι δύο.

Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και κλοπιμαία. Από τη μέχρι τώρα έρευνα διαπιστώθηκε ότι διαρρηκτικά εργαλεία είχαν αγοραστεί από κατάστημα του Βόλου τον περασμένο Φεβρουάριο.

Όπως ανέφερε ο Λιμενάρχης, στη θέα των λιμενικών τρία από τα τέσσερα άτομα τράπηκαν σε φυγή αφήνοντας το ένα όχημα παρατημένο και κλειδωμένο (χωρίς κλειδιά), ενώ ο 20χρονος εντοπίστηκε εντός του δεύτερου Ι.Χ.Ε. οχήματος, όπου του έγινε η απαιτούμενη νομότυπη έρευνα.

Κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ, ένα σετ εργαλειοθήκης, ενώ κάτω από το κάθισμα του οδηγού, μια ηλεκτρονική ναυτιλιακή συσκευή αλιείας – βυθόμετρο, που είχε αφαιρεθεί από ερασιτεχνικό σκάφος με τη χρήση εργαλείου κόφτη.

Κατά την προανάκριση, ο 20χρονος ομολόγησε τις πράξεις κλοπής εξωλέμβιων μηχανών κατά το τελευταίο διήμερο στη θαλάσσια περιοχή Νομού Μαγνησίας, καθώς και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Νομού Φθιώτιδας, μαζί με τους τρεις συνεργούς του. Τα κλοπιμαία τα παρέδιδαν σε Έλληνα, ο οποίος φέρεται ως «εγκέφαλος» της σπείρας, με έδρα την Αθήνα, έχοντας ως τελικό προορισμό τη Ρουμανία. Επίσης ο 20χρονος αλλοδαπός υπέδειξε στο προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Βόλου, χερσαίο χώρο, στην περιοχή Μαράθου, όπου είχαν εναποθέσει κλεμμένη εξωλέμβια μηχανή, η οποία και εντοπίστηκε. Κατά την παραμονή τους στην περιοχή, αναγνωρίστηκε από τον ίδιο και συνελήφθη, μετά από καταδίωξη, ο 37χρονος συνεργός του. Η προανάκριση συνεχίζεται ως προς το σκέλος εντοπισμού και σύλληψης του Έλληνα «εγκεφάλου» και άλλων κλοπών που εικάζεται ότι μπορεί να διέπραξαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα τόσο στη Μαγνησία, όσο και σε άλλες περιοχές.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το