Photo Gallery, Αθλητισμός

Σηκώνουν ψηλά το κεφάλι στον Ολυμπιακό

Λεζάντα: O Κ. Καπετάνος παραλαμβάνει το βραβείο Best Goal από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Κ. Θεοδώρου

Μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν την προσοχή στο αυριανό ματς με την Καβάλα

Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού Βόλου από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος προκάλεσε… αναταράξεις στην ομάδα. Όχι γιατί οι «ερυθρόλευκοι» απέτυχαν να διεκδικήσουν το φετινό τρόπαιο απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά γιατί ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Αχιλλέας Μπέος, σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ομάδα, μόλις ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος.

Αφορμή για την απόφαση αυτή στάθηκε το επεισόδιο που είχε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ με μερίδα φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Κάποιοι φίλαθλοι αποδοκίμασαν τον κ. Μπέο και φώναξαν συνθήματα υπέρ του Σάκη Τσιώλη, με αποτέλεσμα να αντιδράσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ και να έρθει σε έντονη αντιπαράθεση με εκείνους που προέβησαν στις αποδοκιμασίες.

Ο κ. Μπέος έχει βάλει πωλητήριο στην ΠΑΕ, όπως ο ίδιος δήλωσε και περιμένει να δει αν θα υπάρξει ενδιαφέρον από κάποιο επενδυτή να αναλάβει τα ηνία της ΠΑΕ. Η απόφασή του είναι οριστική και αμετάκλητη, όπως ο ίδιος τόνισε και μάλιστα ορκίστηκε στη ζωή του πατέρα του ότι δεν πρόκειται το ερχόμενο καλοκαίρι να βρίσκεται στο Βόλο.

Το γεγονός έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου, οι οποίοι αγωνιούν για τις εξελίξεις, μην γνωρίζοντας αν θα αλλάξει στάση ο Αχιλλέας Μπέος ή αν θα βρεθεί διάδοχη κατάσταση, προκειμένου να μην διαλυθεί η ομάδα, η οποία φτιάχτηκε με πολύ κόπο τα τρία τελευταία χρόνια.

Ήδη ακούστηκαν τα πρώτα ονόματα υποψήφιων αγοραστών της ΠΑΕ, με τους κ.κ. Γιάννη Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκο (ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης) να έρχονται στο προσκήνιο. Οι εν λόγω εφοπλιστές, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο των πετρελαιοειδών, σκέφτονται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποχωρήσουν το καλοκαίρι από τον Αστέρα Τρίπολης, ιδιαίτερα αν η ομάδα υποβιβαστεί στην Football League. Τις τελευταίες μέρες υπάρχει έντονη φημολογία πως οι εν λόγω εφοπλιστές εξετάζουν την περίπτωση να ασχοληθούν με τα διοικητικά της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και αναμένονται εξελίξεις στο θέμα.

Επίσης έχει ακουστεί και το όνομα του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος πρόσφατα είχε ενδιαφερθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναλάβει την ΠΑΕ ΑΕΛ.

«Νοκ άουτ» ο Μόνχε

Στον αγωνιστικό τομέα οι «ερυθρόλευκοι» αφήνουν πίσω τους τον αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και στρέφουν αποκλειστικά το ενδιαφέρον τους στο πρωτάθλημα. Ο στόχος τους πλέον είναι να τερματίσουν στην πρώτη 5αδα του πρωταθλήματος, που θα τους δώσει τη δυνατότητα να λάβουν μέρους στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ, ελπίζοντας σε ευρωπαϊκή έξοδο.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο άσχημες εμφανίσεις, με Αστέρα Τρίπολης για το πρωτάθλημα και Ατρόμητο για το Κύπελλο και η ομάδα οφείλει να επιστρέψει στις θετικές εμφανίσεις και στα θετικά αποτέλεσμα, αν θέλει να παραμείνει το κυνήγι της 5ης θέσης.

Αύριο θα κληθεί να αντιμετωπίσει στις 7 μ.μ. την Καβάλα εκτός έδρας, σ’ ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, το οποίο ενδέχεται να κρίνει πάρα πολλά, όσον αφορά τη συμμετοχή των «ερυθρολεύκων» στα πλέι οφ. Κι αυτό γιατί η Καβάλα ισοβαθμεί με τον Ολυμπιακό Βόλου με 38 βαθμούς και ο νικητής θα αποκτήσει προβάδισμα στη μάχη της κατάκτησης της 5ης θέσης.

Ο Μάκης Κατσαβάκης στην ομιλία του προς τους παίκτες υπογράμμισε ότι πρέπει να συνεχίσουν με ψηλά το κεφάλι παρά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Ατρόμητο, ώστε να μην «γκρεμίσουν» ό,τι έχουν χτίσει από την αρχή της σεζόν:

«Δεν πήραμε αυτό που θέλαμε. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και σε όλες τις ομάδες. Όχι μόνο στον Ολυμπιακό Βόλου. Το να μην κάνετε μία καλή εμφάνιση δε σημαίνει ότι πρέπει να κατεβάσετε το κεφάλι, απεναντίας πρέπει να το έχετε ψηλά. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει πόνος λόγω του αποκλεισμού, όμως έχουμε το ματς με την Καβάλα και οφείλουμε να πετύχουμε τον ένα στόχο που μας έχει απομείνει. Έχετε δουλέψει πολύ γι’ αυτόν και πρέπει να τα καταφέρετε».

Το βολιώτικο συγκρότημα πρόκειται να αναχωρήσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι για την Καβάλα, εν όψει του αυριανού παιχνιδιού. Τα προβλήματα, ωστόσο, δεν λείπουν από την ομάδα, καθώς πέρα από την ψυχολογία, που δεν είναι η ανάλογη στο ποδοσφαιρικό τμήμα, η τεχνική ηγεσία δεν υπολογίζει στους Βιθέντε Μόνχε, Στάθη Ρόκα και Κώστα Καπετάνο. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός υπέστη θλάση βαριάς μορφής στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Ατρόμητο και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.

Όσο για τον Καπετάνο, η διοίκηση αποφάσισε να τον βάλει στο «ψυγείο», καθώς δεν τα βρήκε με τους ιθύνοντες την ΠΑΕ για την ανανέωση του συμβολαίου του που λήγει το προσεχές καλοκαίρι. Ο 26χρονος μέσος προπονείται σε διαφορετικές ώρες από την ομάδα υπό τις οδηγίες του συνεργάτη του Μάκη Κατσαβάκη, Κώστα Παπαδόπουλου. Τραυματίας είναι και ο Στάθης Ρόκας, ο οποίος δεν προπονήθηκε χθες, καθώς υπέστη διάστρεμμα στο ματς με τον Ατρόμητο.

Μετά το τέλος της χθεσινής απογευματινής προπόνησης ο Μάκης Κατσαβάκης ανακοίνωσε τα ονόματα των παικτών που απαρτίζουν την αποστολή, η οποία αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές: Γιακούποβιτς, Ρόκα, Ντολεζάι, Τομάς, Σανκαρέ, Σέλεζι, Ζαραδούκας, Γκότοβος, Ψυχογιός, Ουμπίντες, Άλβαρεζ, Ακόστα, Μητρόπουλος, Μπερτόλντι «Τικάο», Μαρτίν, Μπρέσκα, Σολάκης, Ροντρίγκεζ και Νέμεθ.

* Ο Παύλος Μητρόπουλος κλήθηκε εκ νέου στην Εθνική ομάδα των Ελπίδων από τον ομοσπονδιακό προπονητή, Γιώργο Γεωργιάδη. Ο νεαρός μέσος του Ολυμπιακού Βόλου θα μεταβεί την Τρίτη στην Αθήνα για να ενσωματωθεί στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, εν  όψει των φιλικών αναμετρήσεων που πρόκειται να δώσει η Εθνική με αντιπάλους τον Ατρόμητο (24/3) και την εθνική ομάδα του Βελγίου εκτός έδρας (στις 28/3).

* Ο κ. Σταύρος Τριτσώνης του συνδέσμου Αθηνών ορίστηκε να διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση της Καβάλας με τον Ολυμπιακό Βόλου. Βοηθοί θα είναι οι κ.κ. Δημήτρης Γούκος (Ηπείρου) και Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο κ. Δημήτρης Κύρκου (Ηπείρου).

Νέος προπονητής

στην Καβάλα

ο Μαντζουράκης

Ο Γιάννης Μαντζουράκης αντικατέστησε τον Χένρικ Κάσπερτσακ στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, μετά την απόλυση του Πολωνού τεχνικού.

Ο Μαντζουράκης βρέθηκε χθες το μεσημέρι στις αθλητικές εγκαταστάσεις του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη», συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Σταύρο Ψωμιάδη.

Παρουσιάστηκε από το «αφεντικό» της ομάδας στους παίκτες και προπόνησε την ομάδα, εν όψει του αυριανού αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Η μακεδονική ομάδα δεν μπορεί να ελπίζει στις υπηρεσίες των Ντουγκλάο, Καρντόσο και Σιόντη, ενώ ο Ονουάτσι είναι αμφίβολος και η συμμετοχή του θα κριθεί στη τελευταία προπόνηση πριν το κρίσιμο αγώνα.

Σήμερα παίζουν

οι Νέοι, αύριο

οι Παίδες

Σήμερα Σάββατο στις 13.00 στο Δημοτικό Γήπεδο Χαλκερού η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού Βόλου θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη ομάδα της Καβάλας, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ Κ-20.

Ο προπονητής, Αντώνης Μάνδαλος, θα έχει στη διάθεσή του τους εξής παίκτες: Αβδελά, Θεοδωρίδη, Αναστασίου, Βαλωτή, Γιαννόπουλο, Ζέρη, Ζυγκερίδη, Κολημήτρα, Κόμνο, Κοτζαθανάση, Λέτσο, Μαρμαρινό, Νάκα, Ναουμίδη, Σφάκα, Τρίμμη, Τσίπι και Χολέβα. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Ζενούνι, Μακανίκας, Κολιαμήτρας, καθώς και οι Ποζιόπουλος, Δημητριάδης και Καράτσαλος.

Διαιτητής θα είναι ο κ. Ιωάννης Τοπούζης, με βοηθούς τους κ.κ. Μιχάλη Χαρίτση και Αϊχάν Χούσκογλου (όλοι από ΕΠΣ Θράκης).

Αύριο Κυριακή στο Αθλητικό Κέντρο ΠΑΕ Scoda Ξάνθη, στις 11.00, οι Παίδες του Ολυμπιακού Βόλου θα αντιμετωπίσουν την αντίστοιχη ομάδα της Ξάνθης, για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος Κ-17 της Σούπερ Λιγκ.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο κ. Ένγιν Κιγιτζής (Λάρισας), με βοηθούς τους κ.κ. Νικόλαο Μαντζούφα (Ξάνθης) και Βασίλη Αργυρό (Ξάνθης).

Ανακοίνωση

της ΠΑΕ

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου τονίζει τα εξής: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θέλει να ευχαριστήσει τους 14.000 και πλέον φιλάθλους της ομάδας που παρακολούθησαν τον ημιτελικό αγώνα Κυπέλλου την Τετάρτη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στηρίζοντας την ομάδα καθώς και να συγχαρεί τους ποδοσφαιριστές της για τη συμμετοχή τους στους «4» του Κυπέλλου.
Επίσης ευχαριστεί τις εφημερίδες «Θεσσαλία» και «Ταχυδρόμο»ς, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, την ΕΠΣΘ και τους παλαίμαχους του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς επίσης τους πολιτικούς Δημήτρη Αλεξόπουλο, Κώστα Καρτάλη, Θανάση Νάκο, Ζέττα Μακρή και Παύλο Μαρκάκη.
Τέλος ευχαριστεί τις επιχειρήσεις, τις τράπεζες και τους δεκάδες επιχειρηματίες της πόλης που συνέβαλαν στην προσπάθεια του Ολυμπιακού Βόλου για πρόκριση στον τελικό κυπέλλου και όλους τους απλούς πολίτες που στέκονται στο πλευρό της ομάδας. Σας ευχαριστούμε ειλικρινά μέσα από την καρδιά μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το