Photo Gallery, Τοπικά

Σε 48ωρη κινητοποίηση καλούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Εν όψει της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος

 

Για τις 28 και 29 Ιουνίου καθορίστηκε η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που είχε εξαγγείλει η ΓΣΕΕ, με τη συμμετοχή και της ΑΔΕΔΥ, εν όψει της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού του νόμου.

Η ΓΣΕΕ ζητεί την απόσυρση των μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, την απόρριψη της λιτότητας, της φτώχειας και της διεύρυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων, την ανάσχεση και ανατροπή του κλίματος των απολύσεων και διόγκωσης της ανεργίας, την επιβολή της εφαρμογής των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της εργατικής νομοθεσίας και των εργασιακών δικαιωμάτων και την απόσυρση του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων.

«Ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση και η τρόικα είναι καταστροφικός, για τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας θα διαδέχονται το ένα το άλλο και θα οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους και ολόκληρη την κοινωνία. Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μας, η κοινωνία με τα μαζικά συλλαλητήρια και τη δράση της, μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την πορεία. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη ζωή, για μας, για τους συνταξιούχους, αλλά ιδιαίτερα για τους νέους, για την ίδια τη χώρα. Να εμποδίσουμε την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και των νέων αντιλαϊκών μέτρων» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Απεργιακό τσουνάμι και σε τοπικό επίπεδο το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου, ημέρες κατά τις οποίες θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στη Βουλή το μεσοπρόθρεσμο πρόγραμμα. Στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο Βόλου και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ενώ απεργιακές κινητοποιήσεις αυτό το διήμερο προγραμματίζει και η Γραμματεία Μαγνησίας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ). Με ανακοινώσεις τους στη 48ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και το λιμάνι του Βόλου, διήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν οι δικηγόροι του Βόλου, ενώ οι δημοσιογράφοι αποφάσισαν την κήρυξη δυο τετράωρων πανελλαδικών στάσεων εργασίας.

 

Το ΕΚΒ

Κάλεσμα συμμετοχής στη 48ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και την Τετάρτη, 28 και 29 Ιουνίου, απευθύνουν το Εργατικό Κέντρο Βόλου και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Στο κάλεσμα επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι «από την 48ωρη απεργία της 28ης και 29ης του Ιούνη και την απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 28 του Ιούνη, στις 9.30 π.μ. στο Ε.Κ. Βόλου δεν πρέπει να λείψει κανείς. Αν κλειστούμε στα σπίτια μας, αν δεν βγούμε στους δρόμους, αν δεν θυσιάσουμε μεροκάματα, αύριο θα τα χάσουμε όλα: Δουλειά, μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

Ή βγαίνουμε όλοι μαζί και παλεύουμε ή σκύβουμε το κεφάλι, αναλαμβάνοντας όμως τότε και τις ευθύνες μας. Όλοι στην 48ωρη απεργία, 28 και 29 του Ιούνη και στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Βόλου την Τρίτη 28 του Ιούνη, στις 9.30 π.μ., στο ΕΚΒ. Ο αγώνας μας συνεχίζεται και κλιμακώνεται».

Οι εργαζόμενοι

στους ΟΤΑ και

στο λιμάνι Βόλου

Τη συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργία αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, οι οποίοι αύριο Δευτέρα θα καταλάβουν συμβολικά τα Δημαρχεία της χώρας από 12.00 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου, με στόχο την ενημέρωση των εργαζομένων και την οργάνωση εξορμήσεων σε λαϊκές αγορές-καφενεία και χώρους δουλειάς για να φτάσει παντού το κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις.

Tη συμμετοχή τους στην απεργία της ΓΣΕΕ, ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας κατά τις ημέρες συζήτησης και ψηφοφορίας στη Βουλή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Η ΟΜΥΛΕ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική, η οποία οδηγεί στην ύφεση, την ανεργία, την ακύρωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας.

Οι δημοσιογράφοι

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών

(Π.Ο.Ε.ΣΥ.), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων

Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ.), μπροστά στην άκαμπτη στάση της κυβέρνησης που προχωρεί παρά τη συνολική κοινωνική αντίδραση στην ψήφιση του  μεσοπρόθεσμου, αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας αύριο Τρίτη, 28 Ιουνίου 11.00-3.00 μ.μ. και 4ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 11.00-3.00 μ.μ. επίσης, όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών στα Μ.Μ.Ε., στην Ε.Ρ.Τ., στο Α.Π.Ε.-Μ.Π.Ε., στη Γ.Γ.Ε., το Ελληνικό Δημόσιο, τους Ο.Τ.Α. και τα ειδησεογραφικά site, συμμετέχοντας με όλους τους εργαζόμενους της  χώρας στην 48ωρη πανελλαδική-πανεργατική απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ζητώντας:

* Να υπογραφούν ικανοποιητικές ΣΣΕ.

* Να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών.

* Να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις.

* Να μη γίνουν απολύσεις.

* Tην οικονομική ανεξαρτησία της ΕΡΤ και την επιστροφή των άδικων και

παράλογων κρατήσεων.

* Tην άμεση εξαίρεση της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις ΔΕΚΟ για λειτουργικούς

λόγους.

 

Το ΠΑΜΕ

Αφετηρία ματαίωσης των βάρβαρων μέτρων του νέου αντιλαϊκού μνημονίου και ενίσχυσης της κοινής δράσης των λαϊκών στρωμάτων, θεωρεί η γραμματεία Μαγνησίας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), την 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 28 και 29 Ιουνίου.

Το ΠΑΜΕ, που πυκνώνει τις περιοδείες του σε χώρους εργασίας για ενημέρωση των εργαζομένων, θα πραγματοποιήσει την Τρίτη δύο απεργιακές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια στην Πλατεία Πανεπιστημίου (10 π.μ. και 7 μ.μ.) και μία την Τετάρτη στις 10 π.μ.

 

Διήμερη αποχή

των δικηγόρων

του Βόλου

Διήμερη αποχή των δικηγόρων του Βόλου από τα καθήκοντά τους, για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη 28 και 29 Ιουνίου, αποφάσισε ομόφωνα σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Η αποχή γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα οικονομικά μέτρα που πλήττουν τον δικηγόρο, ως ελεύθερο επαγγελματία, με αποτέλεσμα να τον οδηγούν – όπως τονίζεται από τη διοίκηση του Συλλόγου – στην περιθωριοποίηση και στην απόγνωση, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν υπογραφεί ακόμη και σήμερα τα Προεδρικά Διατάγματα, τα οποία έχουν σχέση με τη λεγόμενη απελευθέρωση του δικηγορικού λειτουργήματος.

Η αποχή γίνεται με αφορμή την 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε θα συζητείται στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Σε απεργία όμως θα κατέλθουν και οι δικαστικοί υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Βόλου. Οι δικαστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και ήδη υπάρχει απόφαση της Ομοσπονδίας των συλλόγων δικαστικών υπαλλήλων.

Έτσι το διήμερο Τρίτης – Τετάρτης αναμένεται να μην εκδικαστούν στα ποινικά και αστικά δικαστήρια υποθέσεις που έχουν προσδιοριστεί και οι δικαστικές υπηρεσίες να λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

 

Συνέντευξη Τύπου

της ΠΑΣΕΒΕ

Στο μεταξύ, η Γραμματεία Μαγνησίας της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Επαγγελματιών – Βιοτεχνών- Εμπόρων (ΠΑΣΕΒΕ) αύριο Δευτέρα 27 Ιουνίου (12μ.) θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις, τα νέα μέτρα και την 48ωρη απεργία. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΣΕΒΕ, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Κλείνουμε 48 ώρες τα μαγαζιά και τις βιοτεχνίες. Αντιστεκόμαστε στα μέτρα που θέλουν να μας κλείσουν για πάντα».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το