Photo Gallery, Τοπικά

Σε ψυχιατρείο ο 44χρονος που έκοψε τα αυτιά γαϊδάρου

Διέταξε τον εγκλεισμό του η Εισαγγελία Βόλου

 

 

 

Σε δημόσιο ψυχιατρείο οδηγείται με εντολή της Εισαγγελίας Βόλου – και αφού προηγήθηκε η προβλεπόμενη ιατρική πραγματογνωμοσύνη – ο 44χρονος, ο οποίος συνελήφθη στη Σκόπελο, για βασανισμό ζώου. Ο άνδρας αυτός κρίθηκε ψυχικά ασθενής και αποφασίστηκε ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρείο. Και στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί και βρίσκεται σε συνεχή φαρμακευτική αγωγή. Ο 44χρονος, κάτοικος Γλώσσας Σκοπέλου, χαρακτηρίζεται από όσους τον γνωρίζουν, ως «διαταραγμένη προσωπικότητα» και έτσι αιτιολογούν την πράξη του, να κόψει με το πριόνι τα αυτιά του γαϊδάρου του. Όπως έγινε γνωστό και προκύπτει από την προανάκριση, που διενεργεί το Αστυνομικό τμήμα Σκοπέλου, ο 44χρονος είναι ανύπαντρος, διαμένει μόνος και λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή. Όπως επίσης έγινε γνωστό, ο άνδρας κάνει συχνά χρήση αλκοόλ και αυτό ενδεχομένως επηρέασε την κατάσταση της υγείας του.

Το περασμένο Σάββατο, γείτονές του μετέβησαν στο Αστυνομικό τμήμα και ανέφεραν, πως με το πριόνι έκοβε τα αυτιά του γαϊδάρου του. Σημειώνεται ότι ο 44χρονος ασχολείται με αγροτικές εργασίες και χρησιμοποιεί το ζώο. Ξαφνικά οι γείτονες τον είδαν να κόβει με το πριόνι τα αυτιά του γαϊδάρου, που από τον πόνο «σήκωσε την γειτονιά στο πόδι». Όταν μετέβησαν στο σπίτι του οι αστυνομικοί του τμήματος, είδαν να στάζει αίμα από τα αυτιά του ζώου. Στην κατοχή του 44χρονου βρέθηκε και το πριόνι. Οι αστυνομικοί κάλεσαν τον κτηνίατρο, ο οποίος και περιέθαλψε το ζώο. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί, με δική τους πρωτοβουλία, παρέδωσαν τον γάϊδαρο στο Δήμο Σκοπέλου, που ανέλαβε και την φροντίδα του, καθώς ο ιδιοκτήτης του κρίθηκε ακατάλληλος και συνελήφθη.

Η Εισαγγελέας υπηρεσίας κ. Παπαϊωάννου αρχικά ζήτησε να εξεταστεί από ψυχιάτρους, προκειμένου να διαπιστωθεί η ψυχική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται. Η εξέταση έγινε από γιατρούς του Νοσοκομείου, που παρέδωσαν και την διάγνωση στην Εισαγγελία. Στη συνέχεια η Εισαγγελία αποφάσισε τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρική κλινική. Παράλληλα, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για βασανισμό ζώου και θα δικαστεί σε ρητή δικάσιμο του Τριμελούς. Ο 44χρονος μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Νέας Ιωνίας και από κει – πιθανότατα σήμερα – θα μεταφερθεί από τους αστυνομικούς στην κλινική.

Τ. Κ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το