Πολιτική

Σε οριακό σημείο η διαμάχη κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ για το μονταρισμένο βίντεο

Στη Δικαιοσύνη απειλεί να προσφύγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος για το μονταρισμένο βίντεο που παρουσίαζε αποσπάσματα δηλώσεών του. Την ίδια ώρα μαίνεται η διαμάχη ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο ζήτημα, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει ήδη προσφύγει στο ΕΣΡ και να αξιώνει να τοποθετηθούν οι κυβερνητικοί εταίροι για το ζήτημα. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ ζήτησαν εμμέσως να κλείσει το ζήτημα, λαμβάνοντας αποστάσεις από τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος αναφέρει σε δήλωσή του ότι «η ΝΔ και η κυβέρνηση προέβησαν σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια κατασυκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, φτάνοντας στο σημείο να πλαστογραφήσουν βίντεο στο οποίο διαστρεβλώνονται εντελώς οι δηλώσεις μου».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στην ΝΔ «θέλουν να παρουσιάσουν ως υποκινητή της βίας και της τρομοκρατίας όχι εμένα μόνο προσωπικά, αλλά τον πολιτικό χώρο τον οποίο εκπροσωπώ, παίζοντας άκρως επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία. Οι προσπάθειές τους πέφτουν στο κενό».

«Επειδή, όμως, είμαστε και εμείς υποστηρικτές της νομιμότητας, επιφυλάσσομαι προσωπικά για το πώς θα κινηθώ νομικά απέναντι στους συκοφάντες και τους λασπολόγους», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Διαμαντόπουλος.

Το θέμα θα ερευνήσει το ΕΣΡ και θα τοποθετηθεί εντός των επόμενων ημερών, μετά από επιστολή του Παναγιώτη Σκουρλέτη που ζήτησε από την Ανεξάρτητη Αρχή να ερευνήσει την μετάδοση του «χαλκευμένου ηχητικού video» κατά «προφανή παράβαση του δημοσιογραφικού κώδικα δεοντολογίας και της κείμενης ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε από τη μεριά του ότι δεν έχει γίνει συρραφή αλλά ότι η Νέα Δημοκρατία έδωσε αποσπάσματα από ομιλία 50 λεπτών και επέμεινε ότι ο κ. Διαμαντόπουλος δικαιολογεί την βία. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, επανήλθε στο ζήτημα με νέα ανακοίνωση στην οποία καλεί τους δυο άλλους κυβερνητικούς εταίρους, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, να τοποθετηθούν για το ζήτημα.

Αποστάσεις από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ

Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τοποθετήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης επί του ζητήματος, απευθύνοντας εμμέσως έκκληση να κλείσει η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «πολιτικοί αντίπαλοι στη Δημοκρατία υπάρχουν. Κοινός εχθρός όμως είναι ο εχθρός της Δημοκρατίας».

«Η κλιμάκωση της βίας και η προκλητική επανεμφάνιση της τρομοκρατίας απαιτεί εθνική ενότητα, πολιτική υπευθυνότητα, επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των αρμοδίων υπηρεσιών, ισχυρή κοινωνική συναίνεση, σαφές μέτωπο. Δεν συγχωρούνται ούτε υπερβολές και προχειρότητες, ούτε μικροκομματικές αντιπαραθέσεις.

»Το ΠΑΣΟΚ καλεί τις δυνάμεις που τοποθετούνται στο συνταγματικό τόξο της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου να αρθούν στο ύψος της εθνικής τους ευθύνης και να σταθούν με ενιαία και καθαρή θέση απέναντι στη βία και την τρομοκρατία. Πολιτικοί αντίπαλοι στη Δημοκρατία υπάρχουν. Κοινός εχθρός όμως είναι ο εχθρός της Δημοκρατίας» είπε η κυρία Γεννηματά.

Η ΔΗΜΑΡ, από την άλλη πλευρά, αποδοκίμασε «την επιλεκτική παρουσίαση μέρους των δηλώσεων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς από το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ» ζήτησε όμως και αυτή να τεθεί ένα τέλος στο ζήτημα, τονίζοντας ότι «το μόνο που δεν χρειάζεται η χώρα είναι οι τεχνητές συγκρούσεις και η πόλωση των κομμάτων. Η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται για την ουσία, με πολιτικά επιχειρήματα και όχι με ακραίους χαρακτηρισμούς».

Παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου

Παρέμβαση στο θέμα έκανε με δήλωσή του και ο Μανώλης Γλέζος, δηλώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διακηρύξει σε όλους τους τόνους ότι είναι εναντίον της βίας -της όποιας μορφής βίας, είτε ατομικής είτε κρατικής- και καλώντας την κυβέρνηση να βγει «ευθαρσώς να δηλώσει και αυτή αν είναι κατά της κρατικής βίας. Γιατί μέχρι τώρα αυτό δεν το ’χει κάνει».

«Τις τελευταίες μέρες έχει εξαπολυθεί μια πραγματική εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όρια και χωρίς αρχές. Στοχοποιούν απόψεις, νεαρούς βουλευτές που αμφισβητούν το σημερινό σύστημα και θέλουν μια πιο δίκαιη κοινωνία, νέα παιδιά που οραματίζονται ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας» αναφέρει ο κ. Γλέζος.

«Όλους αυτούς, κάποιοι δεν διστάζουν να τους αποκαλούν συλλήβδην τρομοκράτες. Και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άνομο – δηλαδή παράνομο, εν δυνάμει τρομοκρατικό. Οι αυτουργοί και οι υποκινητές αυτής της επικίνδυνης κατάστασης, ας μας πουν, επιτέλους: Δεν διδάχτηκαν τίποτα από το παρελθόν;» συμπληρώνει ο Μ.Γλέζος και καταλήγει:

«Δεν πρόκειται να απολογηθούμε από εδώ και πέρα σε αυτούς οι οποίοι φέρουν την κύρια ευθύνη τόσο για την ατομική, όσο και για την κρατική βία. Θα απολογηθούμε και θα απολογούμαστε μόνο στο Λαό, τον οποίο και καλούμε την οργή και τον θυμό του να τον μετουσιώσει σε πολιτική πράξη και μόνο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το