Photo Gallery, Πολιτική

Σε κλοιό διαδηλώσεων η Θεσσαλονίκη

Κινητοποιήσεις με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

 

Συγκέντρωση και πορεία χθες βράδυ από  εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας

 

Στον ρυθμό διαδηλώσεων και σε κλίμα “πολεμικό” η Θεσσαλονίκη, όπου με αφορμή την Διεθνή Έκθεση έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις από ιδιοκτήτες ταξί μέχρι ένστολοι και… οπαδοί του Ηρακλή. Το “παρών” δίνουν φυσικά και οι “Αγανακτισμένοι”. Επεισοδιακή ήταν η προσέλευση Παπανδρέου στο δημαρχιακό μέγαρο, καθώς αποδοκιμάστηκε από μερίδα πολιτών.

 

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής (χθες) εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας απ’ όλη την Ελλάδα, εγκαινιάζοντας το χορό των κινητοποιήσεων.

 

Στο πανελλαδικό κάλεσμα των ένστολων -αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών- ανταποκρίθηκαν και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ. Το ραντεβού τους δόθηκε στις 5.30 το απόγευμα, στο Άγαλμα του Βενιζέλου, όπου στήθηκε η κεντρική εξέδρα της κινητοποίησης.

 

Από το βήμα της εξέδρας μίλησαν εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών και των Ενώσεών τους, οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις μισθολογικές περικοπές που υφίστανται, αλλά και για τη συνεχή περιστολή των λειτουργικών δαπανών των υπηρεσιών τους, που όπως ισχυρίστηκαν, οδηγεί τα Σώματα Ασφαλείας στην εξαθλίωση. Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, βουλευτές Θεσσαλονίκης αντιπολιτευόμενων κομμάτων.

 

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι, η πλειονότητα των οποίων “κατέλαβε” το οδόστρωμα επί της οδού Εγνατίας διακόπτοντας στο σημείο αυτό για πάνω από δύο ώρες την κυκλοφορία των οχημάτων που διεξάγονταν από παρακαμπτηρίους, συγκρότησαν πορεία και κατευθύνθηκαν μέσω κεντρικών δρόμων προς τη ΓΓ Μακεδονίας – Θράκης.

 

Η ένστολη κινητοποίηση ολοκληρώθηκε ειρηνικά με την επίδοση ψηφίσματος από αντιπροσωπεία των Πανελλαδικών Ομοσπονδιών και Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας προς το γενικό γραμματέα Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργο Χατζηκωνσταντίνου.

 

Το βράδυ, γύρω στις οκτώ, “Αγανακτισμένοι” πολίτες συγκεντρώθηκαν μπροστά από τον Λευκό Πύργο

 

Από την πλαϊνή πόρτα μπήκε νωρίτερα στο δημαρχιακό μέγαρο ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, καθώς το κτίριο βρισκόταν υπό την “πολιορκία” του ΠΑΜΕ. Ο πρωθυπουργός δέχτηκε αποδοκιμασίες εκ μέρους πολιτών για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ωστόσο αντέδρασε φιλικά χαιρετώντας απλώς τους συγκεντρωμένους.

 

Στη συνέχεια μπήκε στο κτίριο όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη ενώ αργότερα είχε συνάντηση με παραγωγικούς φορείς της πόλης.

 

 

 

 

 

Εξάλλου ως προς το πρόγραμμα του Σαββάτου (σήμερα) οι “Αγανακτισμένοι” προετοιμάζουν “αποκλεισμό της ΔΕΘ” από το απόγευμα, δημιουργώντας κλοιό γύρω από το “Βελλίδειο” συνεδριακό κέντρο. Θα έχουν προηγηθεί τα εγκαίνια της 76ης ΔΕΘ από τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ το βράδυ – στις οκτώ – ο πρωθυπουργός θα απευθύνει την παραδοσιακή ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς.

 

Γύρω στις 4 το απόγευμα, ιδιοκτήτες ταξί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αναμένεται να συγκεντρωθούν στο “Ιβανόφειο” στην οδό Αγίου Δημητρίου και γύρω στις 6 θα ξεκινήσουν πορεία προς το συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”.

 

Επίσης στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εκ μέρους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου, καθώς επίσης και φοιτητών στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου. Γύρω στην ίδια ώρα οπαδοί του Ηρακλή θα έχουν συγκεντρωθεί στο “Κατσάνειο” αθλητικό κέντρο.

 

Μισή ώρα αργότερα θα πραγματοποιηθεί και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους.

 

Αύριο (σήμερα) το απόγευμα επίσης προγραμματίζεται συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στην Καμάρα.

 

Όλοι οι παραπάνω συγκεντρωθέντες αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία προς το “Βελλίδειο” την ώρα που θα μιλά ο πρωθυπουργός.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το