Photo Gallery, Τοπικά

Σε δύο στρατόπεδα οι καθηγητές για τις Περιοχές Μετάθεσης

Η νέα απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τις Περιοχές Μετάθεσης διχάζει τους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

 

Σε δύο στρατόπεδα τείνουν να χωριστούν οι καθηγητές της Μαγνησίας με αφορμή τη νέα απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τις Περιοχές Μετάθεσης που πλέον θα είναι δύο. Για το θέμα θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση την ερχόμενη Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα, στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου.

Ουσιαστικά, στο ένα στρατόπεδο συγκαταλέγονται οι καθηγητές που έχουν οργανική θέση στα σχολεία της περιφέρειας του νομού και οι οποίοι πλέον με τη δημιουργία μιας μόνο Περιοχής Μετάθεσης που αφορά όλη τη χερσαία Μαγνησία, μπορούν να κάνουν αίτηση βελτίωση θέσης για την πόλη του Βόλου. Μάλιστα, οι προοπτικές για να πετύχουν το στόχο τους αυξάνονται, καθώς συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό μορίων.

Στο άλλο στρατόπεδο βρίσκονται οι καθηγητές με οργανική θέση μέσα στο Βόλο οι οποίοι ξαφνικά αρχίζουν να απειλούνται από τους συναδέλφους τους των περιφερειακών περιοχών, καθώς, αν περισσεύουν και δεν έχουν διδακτικό ωράριο, μπορεί να βρεθούν από την πόλη στην επαρχία για να διδάξουν.

Μάλιστα, χθες η ΕΛΜΕ επικοινώνησε με καθηγητές από το Τρίκερι και τα Κανάλια που τόνισαν τις δυσκολίες που περνούν διασχίζοντας καθημερινά χιλιόμετρα για να διδάξουν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι συνάδελφοι που βρίσκονται επί χρόνια στα περιφερειακά σχολεία στο βουνό και τον κάμπο της Μαγνησίας, που τα αυτοκίνητά τους είναι συνεχώς συνδεδεμένα με τη μάνικα του κάθε πρατήριου βενζίνης – και πιστέψτε μας – είναι πολλοί, με τη νέα κατανομή Περιοχών Μετάθεσης δεν θίγονται, αλλά ευνοούνται». Η αναφορά αυτή σχετιζόταν με το κάλεσμα της ΕΛΜΕ στη χθεσινή συγκέντρωση, όπου αρχικά αναφερόταν μόνο στους καθηγητές που θίγονταν, αλλά στην πορεία υπήρξε κάλεσμα και σε αυτούς που ευνοούνται.

Το κλίμα γκρίνιας που αρχίζει και δημιουργείται, το εισπράττει ήδη η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, η οποία χθες άκουσε τις θέσεις των καθηγητών που ενδιαφέρονται άμεσα σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της.

Στη χθεσινή συνέλευση συγκεντρώθηκαν περίπου 20 καθηγητές που εξέφρασαν τη θέση τους για τις τελευταίες εξελίξεις με τη δημιουργία δύο Περιοχών Μετάθεσης.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Σαβελίδης σημείωσε πως «στη συγκέντρωση έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι από διάφορα σχολεία. Εκφράστηκαν τρεις προτάσεις. Η πρώτη ανέφερε πως πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος για τις δύο περιοχές Μετάθεσης, η δεύτερη ότι δεν θα πρέπει να εφαρμοστεί και η τρίτη ότι το θέμα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τα γενικότερα ζητήματα που αφορούν στον εκπαιδευτικό κλάδο. Τελικά αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε γενική συνέλευση την ερχόμενη Δευτέρα, όπου μέσα στα γενικότερα ζητήματα θα είναι αυτό των περιοχών μεταθέσεων».

Πάντως και στη χθεσινή συγκέντρωση αποτυπώθηκε το κλίμα αντίδρασης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των καθηγητών, που άλλοι ευνοούνται και άλλοι θίγονται.

Πορεία μαθητών του Μουσικού

Συνεχίστηκε και χθες η κατάληψη στο Μουσικό Σχολείο από τους μαθητές, λόγω σειράς προβλημάτων που αντιμετωπίζει, με κυριότερο την έλλειψη καθηγητών για να διδάξουν τα μουσικά όργανα.

Σήμερα το πρωί οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας. Δεν αποκλείεται σήμερα να τερματίσουν την κατάληψη.

Πάντως από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δεν υπήρξε χθες κάποια νέα εξέλιξη σχετικά με την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το