Τοπικά

Σε αργία τίθεται γιατρός του Νοσοκομείου Βόλου

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Σε αργία τίθενται με εντολή του υπουργού Υγείας κ. Άδ. Γεωργιάδη πέντε γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και ένας γιατρός του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, αφού προ δυο εβδομάδων ο ίδιος ο υπουργός Υγείας είχε ζητήσει να «παγώσει» η διαδικασία της διαθεσιμότητας γιατρών με το σκεπτικό να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Χθες επιδόθηκε στο γιατρό του Νοσοκομείου Βόλου το έγγραφο με το οποίο τίθεται σε αργία, με τον ίδιο σε πρώτη φάση να δηλώνει ότι «θα κινηθεί άμεσα δικαστικά για την ανάκληση της απόφασης του υπουργού Υγείας».

Σήμερα πρόκειται να συνεδριάσει στη Λάρισα ο τοπικός Ιατρικός Σύλλογος με τη συμμετοχή και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

Η απόφαση του υπουργού Υγείας για διαθεσιμότητα αφορούσε 20 συνολικά γιατρούς του ΕΣΥ σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών πέντε γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας (δυο νευροχειρουργοί και τρεις γενικοί χειρουργοί) καθώς ένας νευροχειρουργός του Νοσοκομείου Βόλου που υπηρετούσε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας τη διετία 2008 – 09, περίοδο που ελέγχθηκε (από επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ) το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας για το θέμα των προμηθειών.

Να αναφερθεί ότι το σχετικό πόρισμα είχε πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, αλλά με ευθύνη του υπουργείου Υγείας και παρά το αίτημα εμπλεκομένων ιατρών, δεν έχει συνεδριάσει ακόμη – εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου – το δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ.

Χθες επιδόθηκε στο γιατρό του Νοσοκομείου Βόλου το έγγραφο με το οποίο τίθεται σε αργία, με τον ίδιο σε πρώτη φάση να δηλώνει ότι «θα κινηθεί άμεσα δικαστικά για την ανάκληση της απόφασης του υπουργού Υγείας».

Ο ίδιος, που επέστρεψε μετά από κανονική άδεια στο Νοσοκομείο Βόλου προχθές Τετάρτη ερωτηθείς σχετικά από τη «Θ» υποστήριξε ότι «ουδέποτε σε πρώτη φάση είχε λάβει έγγραφο με το οποίο τίθεντο σε διαθεσιμότητα, αλλά είχε πληροφορηθεί ότι ο υπουργός Υγείας είχε δώσει εντολή να «παγώσει» η σχετική διαδικασία. «Προσωπικά παρέλαβα χθες το έγγραφο του υπουργείου Υγείας με το οποίο τίθεμαι σε αργία. Τώρα ο κ. Γεωργιάδης έδωσε εντολή να τεθούμε σε αργία, χωρίς να έχει προηγηθεί έστω η συνεδρίαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου. Μάλιστα, στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό έχω αθωωθεί ομόφωνα, καθώς ως νεοδιοριζόμενος γιατρός δεν είχα καμία ευθύνη για τις προμήθειες που γίνονταν στο Νοσοκομείο Λάρισας. Πρόκειται για μια κίνηση από πλευράς του υπουργού άκρως αιφνιδιαστική, με την οποία σπιλώνεται ανεπανόρθωτα η προσωπικότητά μου. Ποιος θα με αποκαταστήσει εμένα ηθικά μετά από αυτό; Πρόκειται για ανθρωποφαγία σε βάρος αθώων ανθρώπων στο όνομα της κάθαρσης. Όλος ο ιατρικός κόσμος θα αντιδράσει δυναμικά απέναντι σε αυτή την αδικία και τον κανιβαλισμό. Το πόρισμα των ελεγκτών είναι «φούσκα» αφού οι ελεγκτές έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Έγινε επιλεκτική παράδοση διαπιστωτικών πράξεων σε ορισμένους γιατρούς αφήνοντας έξω τους πανεπιστημιακούς και τους διευθυντές που είχαν την ευθύνη» προσέθεσε ο ίδιος».

Να αναφερθεί ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «οι παλινωδίες της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Υγείας το μόνο που κατάφεραν είναι να αφήσουν ακάλυπτο ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού. Έχει ήδη καταρρακωθεί το κύρος, η αξιοπρέπεια και η υπόληψη των συγκεκριμένων συναδέλφων, που το μόνο που ζητάνε εναγωνίως είναι η άμεση σύγκλιση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών ΕΣΥ, ώστε να τελεσιδικήσει η υπόθεση τους και να καθορίσουν την παραπέρα πορεία τους».

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα που προέκυψε με το γιατρό του «Αχιλλοπούλειου» ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Κ. Καραμπάτσας τόνισε πως «ευελπιστούμε να υπάρξει σύντομα η σύγκληση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου για δίκαιη αντιμετώπιση και επίλυση του ζητήματος ώστε να μην αδικηθούν άνθρωποι».

 

Οι εφημερίες

Χθες ο κ. Καραμπάτσας είχε συνεχείς συναντήσεις με την Ιατρική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου και εκπροσώπους του προσωπικού, όπου τέθηκε επί τάπητος το φλέγον ζήτημα της καταβολής των δεδουλευμένων τακτικών εφημεριών στους γιατρούς, του τριμήνου Μάιος- Ιούλιος 2013. «Βαδίζουμε σε λύση για να πληρωθούν οι εφημερίες» ανέφερε χαρακτηριστικά. Για το θέμα των δεδουλευμένων εφημεριών στους ειδικευόμενους γιατρούς, οι οποίοι έχουν ανακοινώσει πως θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από την ερχόμενη Δευτέρα αν δεν πληρωθούν, ο κ. Καραμπάτσας τόνισε πως «σε επικοινωνία που είχε τόσο με την υφυπουργό Υγείας κ. Μακρή και τον Γ.Γ. του υπουργείου κ. Καλλίρη και τον προϊστάμενο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Λ. Μακρή, ενημερώθηκε ότι καταβάλλεται συντονισμένη προσπάθεια για σύντομη επίλυση του θέματος».

Επίσης, χθες, ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου είχε συνάντηση με την Ομάδα Εργασίας για τα έργα του ΕΣΠΑ στο «Αχιλλοπούλειο» και την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. «Έχουμε άριστη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστό σε αυτό το θέμα και σύντομα θα δρομολογηθούν τα απαιτούμενα έργα» συμπλήρωσε.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το