Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Κώστα Κόγια

ΚΟΓΙΑΣ

Στις 11 σήμερα το πρωί στον ιερό ναό Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας θα γίνει η κηδεία του Κώστα Κόγια, προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας και της Ένωσης Περιπτερούχων, που βρέθηκε κρεμασμένος το βράδυ του Σαββάτου στο σπίτι του από τη σύζυγό του.

Ο επί σειρά ετών μέλος των διοικήσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και άλλων φορέων έδινε το τελευταίο διάστημα πολλές μάχες για τη σωτηρία του επαγγελματικού κλάδου του και είχε πραγματοποιήσει αμέτρητες παραστάσεις διαμαρτυρίας, ακόμη και με απεργία πείνας ή με την πεζοπορία από το Βόλο μέχρι την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Ο 60χρονος, που διατηρούσε περίπτερο στην οδό Αργοναυτών (με Κοραή), αντιμετώπιζε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, εκτός από οικονομικά και προβλήματα υγείας. Κατέλιπε σύζυγο και τρία παιδιά.

Η Ένωση Περιπτερούχων, της οποίας ηγήθηκε επί πολλά χρόνια, διοργανώνει σήμερα καθιστική διαμαρτυρία από ώρα 7 μ.μ. στην οδό Αργοναυτών και Κοραή (περίπτερο), εις μνήμη του αγωνιστή Κώστα Κόγια.

Η βουλευτής Μαγνησίας και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου, κ. Ζέττα Μακρή έκανε την παρακάτω δήλωση για τον θάνατο του Κ. Κόγια:

«Ο αδόκητος θάνατος του προέδρου των Περιπτερούχων Μαγνησίας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας, Κώστα Κόγια μάς συντάραξε όλους. O Κώστας Κόγιας ήταν γνωστός για το ήθος, την αξιοπρέπεια, την ανιδιοτέλεια, τον αγωνιστικό και ασυμβίβαστο χαρακτήρα του. Η τοπική κοινωνία δεν θα ξεχάσει τις μάχες που καθημερινά έδινε με τον δικό του μοναδικό τρόπο για τα προβλήματα του κλάδου του και την διευκόλυνση της καθημερινότητας των επαγγελματιών και των περιπτερούχων του νομού μας. Η απώλειΆ του είναι μεγάλη και ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξουν άξιοι συνεχιστές του έργου του. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό του ταξίδι».

Το διοικητικό συμβούλιο ης Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας σε ψήφισμά του καλεί όλο τον επαγγελματικό κόσμο σε συσπείρωση και αγωνιστική ετοιμότητα. «Ο θάνατος του συναδέλφου προέδρου συναγωνιστή και μπροστάρη σε όλους τους συνδικαλιστικούς αγώνες να αποτελέσει το έναυσμα της συνέχειας των αγώνων. Ο θάνατος του συναδέλφου μας έχει κάνει όλους φτωχότερους, χάθηκε ο μεγαλύτερος αγωνιστής, ο άνθρωπος που ήταν πάντα δίπλα στον επαγγελματία και δεν φοβήθηκε ποτέ του τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο», τονίζεται.

Εκ μέρους της Ν.Ε Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας Γιώργος Φώτης σε δήλωσή του για το θάνατο του Κων. Κόγια τονίζει: «Έφυγε από κοντά μας ένας γνήσιος αγωνιστής και εκφραστής των αγώνων του κλάδου των επαγγελματοβιοτεχνών. Το κενό που αφήνει πίσω του ο Κων. Κόγιας δυσαναπλήρωτο. Οι αγώνες του είμαστε σίγουροι ότι θα αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους τους επαγγελματίες , για όλους τους πολίτες».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους φίλους του συνδικαλιστή και προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) και των Περιπτερούχων Μαγνησίας Κώστα Κόγια. «Η αυτοκτονία αυτή, μία από τις εκατοντάδες από την εφαρμογή του «σωτήριου» μνημονίου, δεν μπορεί παρά να μας εξοργίζει και να μας θυμίζει ότι αυτή η εγκληματική και βάρβαρη πολιτική της συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ σηκώνει μόνο ανατροπή, για να επιβιώσει ο λαός. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας καλεί όλους του θιγόμενους επαγγελματίες του κλάδου να ξεσηκωθούν στο πλάι των εργαζομένων και να απεργήσουν την 1η Μάη για να ραγίσουμε την βιτρίνα της ανάπτυξης της τρόικας και να ανοίξει ένας άλλος δρόμος έξω από μνημόνια, ευρώ και ΕΕ».

Η Ένωση Περιπτερούχων επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ψήφισμά της ότι «η απώλεια του προέδρου μας έχει συγκινήσει αφάνταστα, διότι ήταν ο άνθρωπος, ο οποίος πάντα με τις ιδέες και τις πράξεις του στέκονταν δίπλα σε κάθε επαγγελματία περιπτερούχο. Βρέθηκε πολλές φορές απέναντι σε όλους και σε όλα για την λύση των προβλημάτων που υπήρχαν τόσο στην Ένωση Περιπτερούχων όσο και στο ΣΥΝ.ΠΕ. Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον επαγγελματικό κόσμο».

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Διασκέδασης Ν. Μαγνησίας, σε ψήφισμά του τονίζει μεταξύ άλλων ότι «συνεχίζουμε τον αγώνα του, ενάντια στην ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης και των τραπεζών, που κοιτάζοντας μόνο τους αριθμούς καταστρέφει με αυτόν τον τρόπο την επιχειρηματικότητα στην χώρα και οδηγεί σε αφανισμό την μικρομεσαία επιχείρηση και τους ανθρώπους της».

Ψηφίσματα εξέδωσαν επίσης ο Σύλλογος Χρυσοχόων – Ωρολογοποιών Ν. Μαγνησίας και ο Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Ν. Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το