Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Ανησυχία για τις καταργήσεις δομών

Από τους εργαζόμενους στο Δήμο Βόλου
Από τους εργαζόμενους στο Δήμο Βόλου

Κύκλο επαφών με τους δημάρχους της Μαγνησίας ξεκινά ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ, προκειμένου να απαιτήσει «αντίσταση» ώστε να μην καταργηθούν Νομικά Πρόσωπα και κοινωνικές δομές, στο πλαίσιο της «αποψίλωσης» του δημόσιου τομέα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου. Εάν οι κυβερνητικές διαρροές περί κατάργησης Νομικών Προσώπων πάρουν «σάρκα και οστά» , από το Νομό Μαγνησίας, θα βρεθούν στο δρόμο 300 συμβασιούχοι εργαζόμενοι και κοινωνικές δομές θα βάλουν λουκέτο.

Στο Δήμο Βόλου η Κοινωφελής Επιχείρηση και η Αναπτυξιακή φέρονται να «κινδυνεύουν» από τις περικοπές.

«Όλα ακόμη είναι στον αέρα και κανείς δεν γνωρίζει κάτι» τόνισε ο δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης, ο οποίος, όπως και άλλοι δήμαρχοι της Μαγνησίας, αιφνιδιάστηκαν από δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου, όπου έγιναν οι κυβερνητικές διαρροές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις διαρροές καταργούνται η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Βόλου, η ΑΝΕΒΟ (Αναπτυξιακή του Δήμου Βόλου), η Αναπτυξιακή Εταιρεία Ζαγοράς-Μουρεσίου, η Αναπτυξιακή Ν. Πηλίου, ο Φορέας Διαχείρισης Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου και ο Φορέας Διαχείρισης της Κάρλας.

«Ελπίζω να μην είναι έτσι τα πράγματα, διότι οι Κοινωφελείς Επιχειρήσεις στηρίζουν τις κοινωνικές δομές του Δήμου. Ουαί κι αλίμονο αν σ’ αυτή τη συγκυρία, καταργηθούν οι συγκεκριμένες δομές», δήλωσε ο δήμαρχος.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση διαχειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος των κοινωνικών δομών του Δήμου. Απασχολεί σχεδόν 70 εργαζόμενους αορίστου χρόνου και 120 συμβασιούχους.

Να μεταφερθεί όλο το προσωπικό των Επιχειρήσεων και Οργανισμών στο Δήμο Βόλου, ώστε να μη κινδυνεύσει καμία θέση εργασίας, ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Ο Σύλλογος συνεδρίασε χθες και αποφάσισε την  έναρξη επισκέψεων στους δημάρχους και πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης τον Ιούνιο.

Επιπλέον το Δ.Σ. αποφάσισε να συλλέξει στοιχεία και να διερευνήσει πόσοι εργαζόμενοι εργάζονται και με τι είδους συμβάσεις σε Επιχειρήσεις και Οργανισμούς των Δήμων της Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το