Photo Gallery, Τοπικά

Πόρισμα για οφειλές Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου

Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, το ποσό της κρατικής επιχορήγησης θα διατεθεί στο σύνολό του για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών
Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, το ποσό της κρατικής επιχορήγησης θα διατεθεί στο σύνολό του για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών

Παραδίδεται την ερχόμενη εβδομάδα από τους ορκωτούς λογιστές προς τη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου το πόρισμα για το σύνολο των οφειλών που «κληρονόμησε» από τις Επιχειρήσεις και τους Οργανισμούς των πρώην Δήμων Ζαγοράς και Μουρεσίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Δημοτικής Αρχής, το σύνολο των οφειλών ανέρχεται στο ποσό των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, με τις περισσότερες να δημιουργούνται από τις πρώην Δημοτικές Επιχειρήσεις και τους Οργανισμούς. Εξάλλου, στη δρομολόγηση και την υλοποίηση έργων κατασκευής τοιχίων αντιστήριξης, ασφαλτοστρώσεων και τσιμεντοστρώσεων προχωρεί άμεσα η Δημοτική Αρχή, όπως αποφασίστηκε σχετικά στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Ολοκληρώνεται από τους ορκωτούς λογιστές η διαδικασία ελέγχου στα οικονομικά των πρώην Δημοτικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών Ζαγοράς και Μουρεσίου, με το τελικό πόρισμα να παραδίδεται στη Δημοτική Αρχή την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τους υπολογισμούς της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου, το σύνολο των οφειλών που δημιούργησαν οι πρώην Δήμοι Ζαγοράς και Μουρεσίου και «κληρονόμησε» ο νυν ενιαίος ανέρχεται στο ποσό των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Στη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου υποστηρίζουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών δημιουργήθηκε από τις πρώην Δημοτικές Επιχειρήσεις και τους Οργανισμούς Ζαγοράς και Μουρεσίου.

Οι ίδιες εκτιμήσεις της Δημοτικής Αρχής αναφέρουν επιπλέον ότι συγκριτικά μεταξύ των δύο πρώην Δήμων τις μεγαλύτερες οφειλές, ύψους 4 περίπου εκατομμυρίων ευρώ όπως υπολογίζεται, δημιούργησαν οι πρώην Δημοτικές Επιχειρήσεις και Οργανισμοί Μουρεσίου.

Τα πάντα, ωστόσο, θα ξεκαθαρίσουν με την ολοκλήρωση και την παράδοση στη Δημοτική Αρχή την ερχόμενη εβδομάδα του πορίσματος των ορκωτών λογιστών σχετικά με το ύψος των οφειλών.

«Μας απασχολούν έντονα οι οφειλές» επισημαίνει ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γ. Αντώνογλου – Κασσαβέτης «τις οποίες «κληρονομήσαμε» από τους δύο πρώην Δήμους και ανέρχονται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, στο ποσό των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ. Πλέον θα έχουμε τη σαφή εικόνα της κατάστασης, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να μας παραδοθεί το πόρισμα των ορκωτών λογιστών σχετικά με τις οφειλές που δημιούργησαν οι πρώην Δημοτικές Επιχειρήσεις και Οργανισμοί Ζαγοράς και Μουρεσίου. Οι ορκωτοί λογιστές έλεγξαν όλα τα τιμολόγια αναλυτικά και την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε το πόρισμα» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Έργα

Στην ιεράρχηση των έργων και την κατανομή τμήματος της ΣΑΤΑ, συνολικού ύψους 250.000 ευρώ, προχώρησε στη διάρκεια της χθεσινής της συνεδρίασης η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Εκτελεστικής Επιτροπής, ιεραρχούνται και δρομολογούνται έργα κατασκευής τοιχίων αντιστήριξης, ασφαλτοστρώσεων και τσιμεντοστρώσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προαναφερόμενα έργα θα χρηματοδοτηθούν από μέρος του συνολικού ποσού των 250.000 ευρώ του προγράμματος ΣΑΤΑ και όχι από το σύνολο, με το υπόλοιπο να διατίθεται για την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων σε άλλους τομείς, αφού προηγηθεί η αντίστοιχη διαδικασία ιεράρχησης και κατανομής.

«Ιεραρχούμε τις προτεραιότητες βάσει του τεχνικού προγράμματος του Δήμου» τονίζει ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γ. Αντώνογλου – Κασσαβέτης «και καθορίζουμε τις εργολαβίες. Με τμήμα της ΣΑΤΑ δρομολογούμε την κατασκευή έργων υποδομής, όπως είναι τα τοιχία αντιστήριξης, οι ασφαλτοστρώσεις και οι τσιμεντοστρώσεις. Τα έργα πρόκειται να εκτελεστούν στα σημεία, στα οποία προέκυψαν προβλήματα στις σχετικές υποδομές στη διάρκεια του περασμένου χειμώνα» καταλήγει ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου.     

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το