Τοπικά

«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ για επένδυση στις Νηες

ΝΗΕΣ

«Λαμογιά» και «ληστεία» είναι ο χαρακτηρισμός που έδωσε χθες το Τμήμα Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του κ. Κώστα Πουλάκη, στην επένδυση στις Νηές.

Αφορμή για τη σκληρή επίθεση στην πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου, στους επενδυτές και στη Μητρόπολη, στάθηκε η απόφαση του περιφερειάρχη κ. Αγοραστού να θέσει προς έγκριση στο περιφερειακό συμβούλιο, τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κυριάρχησαν τα θέματα που αφορούν στην επένδυση στις Νηες (η μελέτη αποσύρθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο) και της πρόθεσης της ΑΓΕΤ να καίει λυματολάσπη και εναλλακτικά καύσιμα.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του κόμματος στο τμήμα Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης Γιώργος Σταμπουλής, ο βουλευτής Αλ. Μεϊκόπουλος και ο περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης, Κ. Πουλάκης.

Ο κ. Πουλάκης κατήγγειλε τον κ. Αγοραστό και την ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο περιφερειακό συμβούλιο για την έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ΑΓΕΤ, με την οποία έχουν συμφωνήσει οι εργαζόμενοι, ενώ χαρακτήρισε την επένδυση στις Νηες ληστεία και λαμογιά, καθώς όπως τόνισε πουλήθηκε ένα φιλέτο χωρίς να διευκρινιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς μιας έκτασης που διεκδικεί το δημόσιο.

«Το ιδιοκτησιακό είναι μετέωρο και κανείς δεν γνωρίζει που ανήκει η έκταση», είπε και τόνισε πως κανένα δικαίωμα δεν είχε η Μητρόπολη να την πουλήσει, εφόσον το δημόσιο διεκδικεί και απόφαση δεν έχει ληφθεί από το γνωμοδοτικό συμβούλιο του υπουργείου Οικονομικών.

Ο ίδιος τόνισε πως, παρότι όλα βρίσκονται στον «αέρα», ο κ. Αγοραστός εισηγήθηκε θετικά για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ είναι γνωστό πως οι φάκελοι της εταιρείας προς την αρχαιολογία και άλλους εμπλεκόμενους φορείς, όπως το δασαρχείο, είναι κενοί.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τμήματος Ανάπτυξης κ. Σταμπουλή, η επένδυση δεν θα φέρει θέσεις εργασίας στην περιοχή, καθώς πρόκειται για real estate με σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα, που θα αλλοιώσει τη φυσιογνωμία της περιοχής και θα ανοίξει τις ορέξεις μεγάλων οικονομικών συμφερόντων για ιδιωτικά λιμάνια και για εκμετάλλευση νησίδων. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του Α. Μεϊκόπουλου.

 

Πρωτοβουλίες για ΑΓΕΤ

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της ΑΓΕΤ, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει πρωτοβουλίες ενημέρωσης της κοινής γνώμης για να ακυρωθεί η απόφαση έγκρισης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που της επιτρέπει να καίει λυματολάσπη, ως καύσιμο.

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Δ. Παπαϊωάννου άφησε αιχμές για τη στάση του δήμου Βόλου και για το γεγονός ότι δεν υπήρξε αντίδραση από την πλευρά του, στην απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου.

«Από τα μη ανακυκλώσιμα υλικά και τη λυματολάσπη δεν απελευθερώνονται μόνον τα βαρέα μέταλλα , αλλά απελευθερώνονται, διοξίνες και φουράνια, τα οποία μέσω της τροφικής αλυσίδας , περνούν στον ανθρώπινο οργανισμό, προκαλώντας καρκινογενέσεις. Για το συγκεκριμένο θέμα δεν έγινε καμία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, κάτι που είναι προαπαιτούμενο για την έγκριση της μελέτης» είπε.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το