Photo Gallery, Τοπικά

Πρόταση για δακτύλιο στο κέντρο του Βόλου

Δακτύλιος

Δύο αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου έχουν προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή. Η πρώτη είναι η ειδική συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2013. Η συνεδρίαση αυτή θα γίνει στις 4 το απόγευμα.

Η δεύτερη συνεδρίαση, είναι τακτική, θα γίνει στις 6 το απόγευμα και η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει 40 συνολικά θέματα. Εκτός από την ενημέρωση του δημάρχου, πολλά θέματα αφορούν σε αντικατάσταση μελών διοικητικών συμβουλίων οργανισμών του Δήμου.

Άλλα θέματα είναι: Η εκποίηση εγκαταλελειμμένων οχημάτων, η μίσθωση ακινήτων του Δήμου, η παράταση της σύμβασης για την αποπεράτωση του Δημοτικού Θεάτρου, η γνωμοδότηση στο σχέδιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη λήψη έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ο καθορισμός τελών και δικαιωμάτων ύδρευσης – αποχέτευσης για το 2013 και οι προϋπολογισμοί των νομικών προσώπων του Δήμου.

Ειδικά για το σχέδιο λήψης έκτακτων μέτρων με στόχο την αντιμετώπιση της ρύπανσης, στη σχετική εισήγηση προτείνονται – μεταξύ άλλων – τα ακόλουθα μέτρα:

– Περιορισμού της κυκλοφορίας αυτοκινήτων (π.χ. εκ περιτροπής κυκλοφορία των ΙΧ και φορτηγών αυτοκινήτων από 8.00 έως 20.00 σε δακτύλιο δρόμων που θα υποδείξει η Δ/ση Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου.

– Απαγόρευση της κυκλοφορίας των Ι.Χ. πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων συμβατικής τεχνολογίας και όλων των οχημάτων που δεν είναι εφοδιασμένα με κάρτα ελέγχου καυσαερίων (έλεγχος και άμεση ακινητοποίησή τους).

Συνεχής και επανειλημμένη ενημέρωση του κοινού με έκτακτα δελτία για τα επίπεδα ρύπανσης και συστάσεις για τον περιορισμό των μετακινήσεων και να γίνεται χρήση των Μ.Μ.Μ. Οι δημόσιες υπηρεσίες είναι κλειστές για το κοινό, εξαιρουμένων αυτών που καλύπτουν έκτακτες ανάγκες και υπηρεσίες υγείας.

– Μέτρα περιορισμού της λειτουργίας των βιομηχανικών δραστηριοτήτων, καθώς και άλλων που θα κριθεί απαραίτητο να περιορίσουν τη λειτουργία τους ανάλογα με τη ρύπανση που προκαλούν.

– Μέτρα περιορισμού της λειτουργίας του λιμένα Βόλου (των εκπομπών σκόνης κατά την παραμονή στην προβλήτα, τη φορτοεκφόρτωση και τη μεταφορά των χύδην υλικών).

-Απαγόρευση φορτοεκφορτώσεων χύδην προϊόντων και σιδηρομεταλλευμάτων (σκραπ) στο λιμάνι του Βόλου.

– Περιορισμοί στη λειτουργία της κεντρικής θέρμανσης δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων εκτός νοσοκομείων, κλινικών, βρεφονηπιακών σταθμών και γηροκομείων.

Εξαιρούνται τα κτίρια που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο.

Απαγόρευση στην καύση στερεών καυσίμων (ξύλου, κάρβουνου, κ.λπ.) στα τζάκια, σόμπες κ.λπ. για τη θέρμανση κτιρίων.

– Απαγόρευση εκτέλεσης εξορυκτικών και χωματουργικών εργασιών και διακίνησης με φορτηγά χύδην αδρανών υλικών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το