Photo Gallery, Πολιτική

Πρόσκληση Βενιζέλου στη Νέα Δημοκρατία

Από το βήμα της Βουλής για συνεργασία στα ζητήματα της φορολογίας και των ιδιωτικοποιήσεων

Αντ. Σαμαράς: Έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση

ΑΘΗΝΑ 28.-

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος σήμερα (χθες), κατά την δεύτερη ημέρα συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή, απηύθυνε πρόσκληση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για συνεργασία στα ζητήματα της φορολογίας και των ιδιωτικοποιήσεων.

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι οι βουλευτές του κόμματός του “συντεταγμένα και συνολικά” θα καταψηφίσουν το πρόγραμμα, γιατί είναι ανεδαφικές οι εκτιμήσεις του, αντιφατικές οι προβλέψεις του και είναι οικονομικά αναποτελεσματικό και αντιαναπτυξιακό. Ταυτόχρονα εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου κατηγορώντας τον ότι με την πολιτική του “κατάφερε και σοσιαλισμό και βαρβαρότητα”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους βουλευτές να απορρίψουν τα “ψεύτικα διλήμματα και να καταψηφίσουν τα αδιέξοδα της κυβέρνησης” ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι “έχει ταλέντο στο να εκβιάζει το λαό”.

“Ο κ. Παπανδρέου επικαλείται τελευταία τον πατριωτισμό όταν πρόκειται να πάρει οδυνηρά μέτρα. Αλλά πατριωτισμός σημαίνει συλλογική προσπάθεια ώστε να κάνουμε την χώρα μας καλύτερη. Το ΠΑΣΟΚ θυμάται τον πατριωτισμό όταν πρόκειται να εκβιάσει για ακόμα χειρότερα δεινά. Για εμάς ο πατριωτισμός έχει νόημα όταν μιλά τη γλώσσα της ελευθερίας, όχι του καταναγκασμού, και όταν ανοίγει δρόμους προοπτικής και ελπίδας”, επεσήμανε.

Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι η ΝΔ έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία σιγά σιγά υιοθετείται – όπως είπε – από ευρωπαίους ιθύνοντες.

Απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος, αναρωτήθηκε αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί την κυβέρνηση αφελή, τονίζοντας ότι αν μπορούσαν να υιοθετηθούν ελαφρύτερα μέτρα, αυτό θα είχε γίνει.

Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είναι “απών από την προσπάθεια σωτηρίας της χώρας” ενώ έχει, όπως είπε, ένα εντυπωσιακά συμβατικό λόγο, οικοδομημένο στην παραδοσιακή ξεπερασμένη αντίληψη ότι για όλα φταίει η κυβέρνηση. “Ο κ. Σαμαράς κρατά αποστάσεις ασφαλείας, σκέπτεται με βάση το κομματικό του συμφέρον, χωρίς να σκέφτεται την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας” τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, φάνηκε συναινετικός και επανέλαβε την πρότασή για συνεργασία, όσον αφορά τη διοίκηση του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας και για κοινή διαπραγμάτευση για το φορολογικό. Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τον κ. Σαμαρά να υποδείξει πρόσωπα για την αρμόδια επιτροπή που θα διαμορφώσει το νέο φορολογικό σύστημα, προσθέτοντας ότι αν οι προτάσεις γίνουν δεκτές και από την τρόικα, η εφαρμογή θα είναι άμεση.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το