Photo Gallery, Τοπικά

Πρόεδρος ο Θ. Παπαδημόπουλος στο ΕΚΒ

Επανεξελέγησαν οι κ.κ. Θ. Παπαδημόπουλος (δεξιά) και Δ. Βασιλείου (αριστερά) πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα του ΕΚΒ

Με την αποχώρηση της συνδικαλιστικής παράταξης της ΔΑΣ σημαδεύτηκε η χθεσινή συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου (ΕΚΒ), που αποκλειστικό θέμα είχε την εκλογή του προεδρείου μετά το 19ο συνέδριο του ΕΚΒ. Η συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΣ αποχώρησε από τη συνεδρίαση, καθώς δεν συμφώνησε με την κατανομή των θέσεων του προεδρείου και κατήγγειλε την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ για «συνεργασία εις βάρος της εργατικής τάξης».

Επίσης, η χθεσινή συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε και από την καταψήφιση από ένα μέλος του νέου γραμματέα του ΕΚΒ κ. Δ. Βασιλείου (ΔΑΚΕ) και του αναπληρωτή γραμματέα κ. Β. Κουκλουμπέρη (ΠΑΣΚΕ και συνεργαζόμενοι), οι οποίοι στη μυστική ψηφοφορία που έγινε, συγκέντρωσαν από 14 ψήφους, έναντι 15 συνολικά που διαθέτουν οι δύο παρατάξεις στη νέα διοίκηση του ΕΚΒ (21 συνολικά είναι τα μέλη, από τα οποία 9 ανήκουν στην ΠΑΣΚΕ, 6 στη ΔΑΚΕ και 6 στη ΔΑΣ).

Πρόεδρος επανεξελέγη ο κ. Θ. Παπαδημόπουλος (ΠΑΣΚΕ) με 15 ψήφους, Β’ αντιπρόεδρος ο κ. Ν. Μπουρούς (ΔΑΚΕ) με 15 ψήφους, οργανωτικός γραμματέας ο κ. Β. Χαντζιάρας (ΠΑΣΚΕ) με 15 ψήφους, αναπληρωτής οργανωτικός γραμματέας ο κ. Κ. Γεωργούλας (ΔΑΚΕ) με 15 ψήφους, ταμίας ο κ. Κ. Σιάρρας (ΠΑΣΚΕ) με 15 ψήφους, ενώ οι θέσεις των Α’ αντιπροέδρου, αναπληρωτή ταμία και έφορου παρέμειναν κενές, προκειμένου να καλυφθούν από τη ΔΑΣ, εφόσον η παράταξη συμμετέχει στο προεδρείο.

Στη συνεδρίαση η ΔΑΣ ζήτησε τη θέση και του οργανωτικού γραμματέα, πέραν των αντιπροέδρου, αναπληρωτή ταμία και έφορου, που της αναλογούν, μιλώντας για «ποιοτική αναλογικότητα», η πλειοψηφούσα ΠΑΣΚΕ ζήτησε τις θέσεις του προέδρου, του ταμία και του οργανωτικού γραμματέα, ενώ η ΔΑΚΕ ζήτησε τις θέσεις του γραμματέα, του Β’ αντιπροέδρου και του αναπληρωτή οργανωτικού γραμματέα. Η συνεδρίαση διακόπηκε για λίγο, προκειμένου να τρεις παρατάξεις που εκπροσωπούνται στη διοίκηση του ΕΚΒ, να συζητήσουν εναλλακτικές προτάσεις, έτσι ώστε να επέλθει συμφωνία για αναλογικό-αντιπροσωπευτικό προεδρείο, ωστόσο τελικά η ΔΑΣ επέμεινε στην πρότασή της, ενώ και οι υπόλοιπες παρατάξεις επέμειναν στις δικές τους για τη θέση του οργανωτικού γραμματέα.

Η ΔΑΣ αποχώρησε από τη συνεδρίαση, με τον επικεφαλής της κ. Κ. Στεργίου να καταγγέλλει «αποκλεισμό από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, οι οποίες ακολουθούν πιστά τις εντολές της κυβέρνησης και του ΣΕΒ».

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το