Τοπικά

Πρόγραμμα επιμόρφωσης συνδικαλιστών της ΕΣΕΕ

Η ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας γνωστοποιεί το Πρόγραμμα  «Επιμόρφωση των Συνδικαλιστών της ΕΣΕΕ» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ:

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης απευθύνεται στους συνδικαλιστές της ΕΣΕΕ και περιλαμβάνει γνωστικά αντικείμενα σχετικά με την Οικονομία, το Κράτος, την Εκπροσώπηση, την Ε.Ε., την Επικοινωνία και το Δίκαιο με σκοπό να παρέχει διευρυμένες γνώσεις επί των αντικειμένων αυτών με έμφαση στον εμπορικό συνδικαλισμό. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενίσχυση των συνδικαλιστών της ΕΣΕΕ στο πολύπλευρο έργο της συμμετοχής τους σε θεσμούς εκπροσώπησης ή και διαπραγμάτευσης.

Το πρόγραμμα προβλέπει την διενέργεια  5 επιμορφωτικών σεμιναρίων στην Θεσσαλία (1 Τρίκαλα,2 Λάρισα, 1 Καρδίτσα, και 1 Βόλο). Ο συνολικός αριθμός επιμορφωμένων υπολογίζεται σε 75 άτομα.

Κάθε επιμόρφωση περιλαμβάνει 8 συνεδρίες, διάρκειας 7½ διδακτικών ωρών. Τα αντικείμενα χωρίζονται στις 60 ώρες που διαρκεί συνολικά μία επιμόρφωση ως εξής:

-Οργάνωση και λειτουργίες του κράτους –  (7½ ώρες).

-Πολιτική και κοινωνική εκπροσώπηση στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία – (15 ώρες).

-Το ελληνικό δικαιικό σύστημα –  (7½ ώρες).

-Ευρωπαϊκή Ένωση – Διεθνείς Σχέσεις –  (7½ ώρες).

-Οικονομία, Αγορά και  Εργασιακές σχέσεις – (15 ώρες).

-Επικοινωνία, Πολιτική Επικοινωνία και Επικοινωνία στις Οργανώσεις –  (7½ ώρες)

Το κάθε πρόγραμμα θα έχει έναν ή και παραπάνω  επιμορφωτές ανάλογα με το αντικείμενο που διδάσκεται. Πρόκειται για επιμορφωτές υψηλού επιπέδου που είναι κάτοχοι διδακτορικών διπλωμάτων ή καθηγητές πανεπιστημίου.

Η Πράξη «Επιμόρφωση Συνδικαλιστών της ΕΣΕΕ» έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και θα ολοκληρωθεί για την Θεσσαλία στα μέσα Απριλίου 2013.

O Αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ και Πρόεδρος της Ο.Ε.Σ. Θεσσαλίας κ. Νίκος Τζίκας επισημαίνει ότι λόγο των μεγάλων αλλαγών που συντελούνται στην ελληνική κοινωνία, στην οικονομία και στην επιχειρηματικότητα γενικότερα, καλεί όλους τους συναδέλφους που δήλωσαν συμμετοχή σ’ αυτό του υψηλού επιπέδου πρόγραμμα επιμόρφωσης, όχι απλός να το παρακολουθήσουν αλλά να συμμετέχουν ενεργά γιατί θα είναι πολλά τα οφέλη   που θα αποκομίσουν από την παρουσίαση των στοιχείων και την εισήγηση των καθηγητών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το