Photo Gallery, Πολιτική

Πρωτοφανής φονική καραμπόλα

Μία νεκρή και 22 τραυματίες σε συγκρούσεις 28 αυτοκινήτων στην Εγνατία

Δύο καραμπόλες με 28 αυτοκίνητα έγινε στις 9 το πρωί της Τρίτης (χθες) στην Εγνατία Οδό, κοντά στο Κλειδί Ημαθίας (νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας). Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, υπάρχει μία νεκρή γυναίκα και 23 τραυματίες.

Το περιστατικό συνέβη όταν οδηγός φορτηγού έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο ανετράπη και «δίπλωσε». Λόγω της πυκνής ομίχλης και της περιορισμένης ορατότητας, τα αυτοκίνητα προσέκρουαν διαδοχικά το ένα πίσω από το άλλο. Λίγο αργότερα, ένα χιλιόμετρο πιο κάτω από την πρώτη καραμπόλα, έγινε και δεύτερη καραμπόλα με την εμπλοκή οκτώ οχημάτων. Σε αυτό το περιστατικό τραυματίστηκαν ακόμη έξι άτομα.

Από την πρώτη καραμπόλα στο νοσοκομείο της Βέροιας διακομίστηκαν 12 τραυματίες εκ των οποίων τρία παιδιά και μία γυναίκα νεκρή. Στο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκαν εφτά, στο Αγιος Δημήτριος δύο και στο Ιπποκράτειο μία έγκυος, την οποία μετέφερε ασθενοφόρο που ενεπλάκη στο τροχαίο.

Λίγα λεπτά αργότερα ένα χιλιόμετρο παρακάτω, έγινε και δεύτερη καραμπόλα με την εμπλοκή άλλων οχτώ οχημάτων. Σε αυτό το περιστατικό τραυματίστηκαν επιπλέον έξι άτομα.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δέκα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ (δύο από Κατερίνη, τέσσερα από Βέροια και τέσσερα από Θεσσαλονίκη) για τη μεταφορά των τραυματιών σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Βέροιας.

Ανδρες της τροχαίας βρίσκονταν στο σημείο και είχε γίνει εκτροπή των οχημάτων μέσω της παλαιάς εθνικής οδού από τον κόμβο της Αλεξάνδρειας.

Εν τω μεταξύ έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, η 11χρονη που είχε τραυματιστεί σοβαρά, όταν, την ώρα που έκανε ποδήλατο, συγκρούστηκε με τουριστικό λεωφορείο, στην οδό Λαγκαδά.

Το άτυχο κορίτσι μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Γ. Γεννηματάς”, όπου κατέληξε γύρω στις 5.35μμ. Ο 42χρονος οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη. Προανάκριση για τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Α’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Τέλος απαντήσεις επιχειρούν να δώσουν με δύο πορίσματα που συνέταξαν ειδικοί εμπειρογνώμονες, για το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρης Βουρβαχάκης και ο διασώστης Βαγγέλης Κελαράκης, στην εθνική οδό Ηρακλείου- Ρεθύμνου, τον Δεκέμβριο του 2012.

Τα δύο πορίσματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Νέα Κρήτη”, αφού απαντούν σε βασικά ερωτήματα για το τροχαίο δυστύχημα, καταλήγουν στο ότι «οι δύο διασώστες του ΕΚΑΒ, θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει, όχι όμως με ένα τέτοιο ασθενοφόρο και με τις προϋποθέσεις που για χρόνια αυτό λειτουργούσε».

Η εφημερίδα αναφέρει πως το μικρό επιβατηγό ξέφυγε από την πορεία του και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και οι εμπειρογνώμονες διαπιστώνουν ότι το αριστερό ψαλίδι του ασθενοφόρου έσπασε σε δύο σημεία, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η εμπρόσθια γέφυρα.

Ακόμη, σύμφωνα με το πόρισμα, το ρεζερβουάρ είχε ανοίξει σε τρία σημεία και ο “λαιμός” του, που είναι η είσοδος του καυσίμου και βρίσκεται μπρος και πάνω από το αριστερό φτερό, είχε κοπεί! Επίσης, διαπιστώνουν παλαιότητα των ελαστικών και στα δύο οχήματα.

Τέλος, οι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι τόσο οι ταχύτητες, όσο και το είδος της πρόσκρουσης και η κατάληξή τους, από μόνα τους ήταν αιτία για ένα σοβαρό συμβάν, αλλά όχι για θανατηφόρο τροχαίο και μάλιστα με δύο νεκρούς.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το