Photo Gallery, Τοπικά

Προϋπολογισμός 9,8 εκ. στο Δήμο Ζαγοράς

Υπερψηφίστηκε χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο

Υπερψηφίστηκε χθες το μεσημέρι από το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς-Μουρεσίου ο προϋπολογισμός για το τρέχον έτος. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι τα προωθηθούν μεγάλα έργα που έχουν ενταχθεί στο LEADER, αλλά και να ολοκληρωθούν οι βιολογικοί καθαρισμοί σε Μούρεσι και Ζαγορά.

Το ποσό των 10 περίπου εκατομμυρίων ευρώ αγγίζει ο προϋπολογισμός του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου για την τρέχουσα χρονιά και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός υπερψηφίστηκε με 17 υπέρ, 4 κατά και μία λευκή ψήφο.

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου για την τρέχουσα χρονιά ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 9.771.635,00 ευρώ και υποβλήθηκε για δεύτερη φορά προχθές προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός υποβλήθηκε αρχικά προς έγκριση στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο ήταν αυξημένος κατά 2,2 εκατομμύρια ευρώ συγκριτικά με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και η ομάδα μείζονος μειοψηφίας ζήτησε την αναβολή της συζήτησης, αίτημα που έγινε αποδεκτό από το Σώμα.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γ. Αντώνογλου – Κασσαβέτης χαρακτήρισε «ρεαλιστικό και σφιχτό» το φετινό προϋπολογισμό, «σύμφωνα με τις υποδείξεις του υπουργείου για τον προϋπολογισμό των ΟΤΑ».

«Καταρτίσαμε έναν προϋπολογισμό «σφιχτό», σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές τις οποίες μας υπέβαλε το υπουργείο, λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά του 2011 και του 2012» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Αντώνογλου – Κασσαβέτης. «Είναι κατά βάση τεχνοκρατικός, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει αναπτυξιακές πτυχές. Θεωρούμε ότι ο προϋπολογισμός θα συμβάλλει τελικά στην αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας» ανέφερε ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Μαρία Σαμαρά υποστήριξε πως «στα έξοδα του προϋπολογισμού μας περιλαμβάνονται τα έξοδα χρήσης, δηλαδή οι αμοιβές προσωπικού, οι εργοδοτικές εισφορές, οι αμοιβές των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και έξοδα δημοτικών συμβούλων κ.ά.».

Σχετικά με τις επενδύσεις που προβλέπονται για το έτος 2013, η ίδια υποστήριξε πως «στον προϋπολογισμό έχουμε εντάξει σειρά έργων, τα οποία περιγράφονται στο τεχνικό πρόγραμμα. Προβλέπονται, συγκεκριμένα, συντηρήσεις δικτύων, αποκατάσταση και επεκτάσεις δικτύων ύδρευσης, αποπεράτωση έργων του «Θησέα», συντήρηση δεξαμενών».

Βέβαια, το βλέμμα της Δημοτικής Αρχής ως επί το πλείστον επικεντρώνεται στην ολοκλήρωση των μεγάλων έργων, τα οποία είναι: Οι βιολογικοί καθαρισμοί Ζαγοράς και Μουρεσίου, αξίας 750.000 ευρώ, καθώς και η ολοκλήρωση έργων μέσω Leader -τα οποία έχουν εγκριθεί- και αγγίζουν το ποσό των 550.000 ευρώ.

Τα έργα που θα πραγματοποιηθούν μέσω Leader είναι: Κατασκευή Μουσείου Κασλά -Χώρος Μνήμης, αξίας 182.000 ευρώ, αποκατάσταση κρηνών Δημοτικής Ενότητας Ζαγοράς και Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου, αξίας 180.000 ευρώ, καθώς και η κατασκευή τοξοτού γεφυριού στην Τσαγκαράδα, όπως και η ανάδειξη μονοπατιών στο Πήλιο.

Εξάλλου, στον προϋπολογισμό εμφανίζεται το ποσό των 142.400,00 ως αποθεματικό «το οποίο είναι το 5% των τακτικών μας εσόδων. Το περσινό υπόλοιπο, μέχρι τις 31/11/2012, ανερχόταν στο ποσό των 565.183,00 ευρώ. Άλλωστε, έχουμε λάβει διαβεβαίωση από το υπουργείο πως μέσα στο 2013 θα λάβουμε 2.359.000,00 ευρώ, τα οποία και έχουμε εντάξει στα έσοδα, για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αν δεν είχαμε αυτή τη διαβεβαίωση, θα έπρεπε να λάβουμε δάνειο» καταλήγει η κ. Σαμαρά.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το