Photo Gallery, Τοπικά

Έργα 1,8 εκ. ευρώ στη Σκόπελο

Το ύψος των προγραμματισμένων έργων στη Σκόπελο για φέτος ανέρχεται στο συνολικό ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ

Στο συνολικό ποσό του 1,8 εκατομμυρίου ευρώ ανέρχεται το ύψος του προϋπολογισμού του Τεχνικού Προγράμματος για την τρέχουσα χρονιά στο Δήμο Σκοπέλου, όπως κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στη διάρκεια της προχθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο μεταξύ, η Δημοτική Αρχή περιμένει άλλα 3.000.000 ευρώ να εγκριθούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να γίνει αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος.

Το ύψος των προγραμματισμένων έργων ανέρχεται στο συνολικό ποσό του 1,8 εκατομμυρίου ευρώ, με τις δράσεις οι οποίες περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό να έχουν ως επί το πλείστον να κάνουν με την κατασκευή έργων βασικής υποδομής, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την υποδοχή των επισκεπτών τη νέα τουριστική περίοδο.

«Το τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο θα εφαρμοστεί στο νησί την τρέχουσα χρονιά» επισήμανε ο δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γ. Μιχελής «έχει ως στόχο αρχικά την ολοκλήρωση δύο μεγάλων έργων. Σε πρώτη φάση μάς ενδιαφέρει να ολοκληρωθεί ο δρόμος Τζιλαλή-Έλιος, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ, που έχει κατασκευαστεί κατά 50%. Εντός τριμήνου θα ολοκληρωθεί και το υπόλοιπο κομμάτι που θα κοστίσει 1.000.000 ευρώ, ποσό που έχουμε εξασφαλίσει από το ΕΣΠΑ».

Κάπως έτσι θα αξιοποιηθεί το 1 εκατ. από το 1,8 του Τεχνικού Προγράμματος. Ίδιας προτεραιότητας είναι η πεζοδρόμηση της οδού-εισόδου της πόλης Σκοπέλου, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Το εν λόγω έργο έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται σε ένα, δύο το πολύ, μήνες να έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με το δήμαρχο του νησιού.

Απομένουν 400.000 ευρώ από το Τεχνικό Πρόγραμμα, τα οποία και θα αξιοποιηθούν σε μικροέργα και μικροεπισκευές σε δημοτικά κτίρια.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο Τεχνικό Πρόγραμμα, που εγκρίθηκε χθες κατά πλειοψηφία, δεν περιλαμβάνονται τα 3.000.000 ευρώ που περιμένει ο Δήμος Σκοπέλου να εγκριθούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τα οποία προορίζονται για συγκεκριμένα έργα, όπως: Κατασκευή παιδικής χαράς στη Γλώσσα, δημιουργία χώρου αναψυχής και τουρισμού στη Γλώσσα, παρέμβαση στη Μονή Ταξιαρχών ώστε να είναι επισκέψιμη, πλακόστρωση ή/και ασφαλτόστρωση σε δρόμους, έργα ύδρευσης, κ.ά. «Τα παραπάνω χρήματα θα εγκριθούν από μέρα σε μέρα και τότε θα γίνει αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος ώστε να τα εντάξουμε. Η δέσμευσή μας προς τους δημότες είναι ότι από την πλευρά μας ως Δημοτική Αρχή θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να εκτελεστεί το μεγαλύτερο τουλάχιστον μέρος των προγραμματισμένων έργων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος του νησιού.

Σχετικά με την προοπτική τοποθέτησης υπόγειων κάδων απορριμμάτων, την οποία διερευνούν οι επικεφαλής του Δήμου Σκοπέλου, προκειμένου να διασφαλιστεί η άρτια εικόνα του νησιού, με έμφαση το παραλιακό μέτωπο, όπου παρατηρείται εντονότερα το πρόβλημα της συσσώρευσης σκουπιδιών, ο κ. Μιχελής τη χαρακτήρισε ως «πληγωμένη ιστορία». «Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε χρήματα από το «Πράσινο Ταμείο» και να είμαστε τελικά από αυτούς του δήμους που θα καταφέρουν να βάλουν υπόγειους κάδους, έστω για το λιμάνι του νησιού».

Εξάλλου, στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία πρόσληψης δύο γιατρών στη Σκόπελο, ένας στο Κέντρο Υγείας και ένας στο αγροτικό ιατρείο Γλώσσας. Όπως διευκρινίζει ο δήμαρχος του νησιού: «Η προκήρυξη είχε δημοσιευθεί και πλέον οι γιατροί εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Για το αγροτικό ιατρείο περιμένουμε μία αγροτική γιατρό και για το Κέντρο Υγείας ακόμη ένα γιατρό. Αυτή η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική, καθώς ειδικά η Γλώσσα ήταν χωρίς γιατρό εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα» κατέληξε ο κ. Μιχελής.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το