Photo Gallery, Τοπικά

Προφυλάκιση Βούλγαρου για δύο ληστείες στο Βόλο

Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών συνεργών του

 

 

Προφυλακίστηκε, μετά την απολογία του χθες στον Ανακριτή Βόλου, ο 21χρονος Βούλγαρος, ο οποίος συνελήφθη ως ο δράστης των δύο πρόσφατων ληστειών, στη Νεάπολη και το Φυτόκο. Ο Βούλγαρος εντοπίστηκε λίγες ώρες μετά τη διάπραξη των ληστειών στην παραλία του Αλμυρού, προσήχθη ως ύποπτος στην Αστυνομία και στη συνέχεια συνελήφθη αφού αναγνωρίστηκε από τα θύματά του. Ο 21χρονος κατηγορείται ότι εισήλθε στο σπίτι του 42χρονου στη Νεάπολη μαζί με ένα ακόμη άτομο – συνεργό του – για να κλέψουν. Ο ιδιοκτήτης όμως του σπιτιού άκουσε θόρυβο, ξύπνησε και έτσι ήρθε αντιμέτωπος με τους διαρρήκτες. Εκείνοι στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, τον μαχαίρωσαν. Κατηγορείται επίσης ότι εισήλθε και σε άλλο σπίτι, στην περιοχή Φυτόκου, όπου και εκεί έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Για να διαφύγει γρονθοκόπησε τον ιδιοκτήτη και έτσι τον ακινητοποίησε.

Για τις δύο αυτές ληστείες αναζητούνται άλλα τρία άτομα, τα οποία διέφυγαν χρησιμοποιώντας κλεμμένο αυτοκίνητο, που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην Κατερίνη, την επόμενη μέρα των ληστειών. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για τον εντοπισμό τους. Ο 21χρονος πάντως Βούλγαρος, αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζει πως δεν είναι ο δράστης των ληστειών και φυσικά δεν αποκαλύπτει τους συνεργούς του.

Στο μεταξύ, νέα προθεσμία, πήραν χθες από τον Ανακριτή οι δύο Αλβανοί, οι οποίοι συνελήφθησαν κρυμμένοι σε μπαλκόνι σπιτιού, που ετοιμάζονταν να διαρρήξουν, στην περιοχή της Μεταμορφώσεως. Η σύλληψή τους έγινε το ίδιο βράδυ που διαπράχθηκαν οι προαναφερόμενες ληστείες, ωστόσο οι περιπτώσεις δεν συσχετίζονται.

Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 31 και 29 ετών, κάτοικοι Θεσσαλονίκης. Είχαν έρθει πρόσφατα στο Βόλο και έμειναν προσωρινά σε ξενοδοχείο. Όπως διαπιστώθηκε ο ένας διαμένει μόνιμα στη χώρα και ο άλλος παράνομα. Όπως προέκυψε από την έρευνα λίγες ώρες πριν συλληφθούν είχαν διαπράξει κλοπές σε δύο κατοικίες. Οι δύο Αλβανοί αναρριχήθηκαν στον πρώτο όροφο κατοικίας στο Βόλο, ιδιοκτησίας 72χρονου, αφαίρεσαν το ποσό των 500 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ και τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Και στην περίπτωση αυτή το θύμα της κλοπής κοιμόταν. Οι δράστες, λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Τρίτης, είχαν εισέλθει από ανασφάλιστη πόρτα σε σπίτι 88χρονης από όπου αφαίρεσαν 300 περίπου ευρώ.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου εντόπισαν τους δύο αλβανούς ενώ βρίσκονταν κρυμμένοι σε μπαλκόνι πρώτου ορόφου μονοκατοικίας στο Βόλο, στην περιοχή της Μεταμορφώσεως. Όλα δείχνουν πως το συγκεκριμένο σπίτι ήταν ο επόμενος στόχος τους. Στην κατοχή τους βρέθηκε μέρος των κλαπέντων αντικειμένων και το ποσό των 1.750 ευρώ.

Ο ένας θα απολογηθεί σήμερα και ο άλλος την ερχόμενη Δευτέρα, μετά την νέα προθεσμία που έλαβαν χθες από τον Ανακριτή.

Τ. Κ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το