Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Προσφορές και εκπτώσεις για τους Έλληνες

Τα ξενοδοχειακά καταλύματα της Μαγνησίας εμφανίζουν για την περίοδο αυτή πληρότητα στο 50%, ενώ η τάση είναι αυξητική

 

Νέα δυναμική και κινητικότητα άρχισε να παρατηρείται στην τουριστική κίνηση του φετινού καλοκαιριού μετά τις εκλογές. Οι επιχειρηματίες του τουρισμού, ειδικά των ξενοδοχείων, αρχίζουν να αισιοδοξούν καθώς βλέπουν το ψυχολογικό κλίμα των πολιτών να αλλάζει, αλλά και τα δωμάτιά τους σιγά-σιγά να γεμίζουν. Τα τηλέφωνα αρχίζουν να κτυπούν, να δέχονται ηλεκτρονικά κρατήσεις για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Οι ξενοδόχοι βλέπουν και το Σεπτέμβριο να υπάρχουν κρατήσεις και είναι αρκετά ενθαρρυντικό.

Οι απώλειες του διμήνου Μαΐου-Ιουνίου μπορεί να μην καλυφθούν στο 100%, υπάρχει όμως ελπίδα πως το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου θα μπορέσει να «σώσει» τη φετινή τουριστική περίοδο. «Το κλίμα έχει αλλάξει για τον τουρισμό μετά τις εκλογές. Καταγράφεται αύξηση των κρατήσεων και μάλιστα άμεσα. Πολλοί είναι και οι Έλληνες που τηλεφωνούν για να κάνουν κράτηση. Και αυτό είναι σίγουρα πολύ θετικό και ενθαρρυντικό» τονίζει με έμφαση ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Κων. Λεβέντης.

Ο εσωτερικός τουρισμός εμφανίζεται σαφώς μειωμένος, ενώ και ο εισερχόμενος τουρισμός έχει μία αυξητική τάση σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Τα ξενοδοχειακά καταλύματα της Μαγνησίας εμφανίζουν για την περίοδο αυτή πληρότητα στο 50%, ενώ η τάση είναι αυξητική. Ο μέσος χρόνος παραμονής είναι τέσσερις έως πέντε διανυκτερεύσεις. Χαρακτηριστικό ωστόσο είναι πως η πλειοψηφία των Ελλήνων ζητεί τις προσφορές. Όπως σημειώνει η τουριστική πράκτορας κ. Θέκλα Καμμένου, κάθε κρεβάτι που μένει άδειο έστω και μία νύχτα είναι σίγουρα απώλεια, όμως οι προσφορές και οι δελεαστικές τιμές θα βγάλουν αρκετούς από τα σπίτια τους και θα δώσουν την ευκαιρία για ολιγοήμερες διακοπές.

Ο εισερχόμενος τουρισμός εμφανίζει μείωση κυρίως στους Γερμανούς – περίπου κατά 30% – ενώ την ελληνική τουριστική αγορά κρατούν για φέτος οι Άγγλοι και οι Ολλανδοί. Για πρώτη φορά στη Μαγνησία καταγράφεται η παρουσία ρώσων επισκεπτών. Όπως αναφέρει ο κ. Λεβέντης, εκτιμάται ότι στη Μαγνησία θα κάνουν φέτος διακοπές 350-400 ρώσοι. Η ρωσική τουριστική αγορά έχει ανοίξει για την Ελλάδα και οι αριθμοί είναι ενθαρρυντικοί. Το Μάιο εκδόθηκαν 84.469 βίζες, έναντι 69.526 τον αντίστοιχο

περυσινό μήνα, σημειώνοντας αύξηση 21,5%.

Το πρώτο πεντάμηνο του έτους εκδόθηκαν 127.393 θεωρήσεις, έναντι 107.480 πέρυσι στο αντίστοιχο διάστημα, αύξηση 18,5%.

Το ελληνικό προξενείο εκτιμά ότι η αυξητική τάση θα συνεχιστεί και στο υπόλοιπο της τουριστικής περιόδου, καθώς εκδίδονται πλέον 4.500 – 5.000 βίζες ημερησίως.

«Κάθε εβδομάδα καλύτερα» λέει χαρακτηριστικά η κ. Καμμένου, προσθέτοντας ότι οι επιχειρηματίες του τουρισμού κάνουν ό,τι μπορούν για να μην κλείσουν τις πόρτες. Εκφράζει την αισιοδοξία πως το 2013 θα είναι καλύτερη χρονιά. «Μπορεί το 2012 να είναι μία δύσκολη χρονιά, με πολλές διακυμάνσεις, όμως φαίνεται πως δεν χάθηκαν τα πάντα. Θα κρατήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε μέχρι να αντιστραφεί το κλίμα» προσθέτει.

Εντυπωσιακό, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ότι ο Σεπτέμβριος φαίνεται να είναι ένας καλός μήνας, αφού ήδη υπάρχουν αρκετές κρατήσεις ελλήνων τουριστών.

Οι παραλιακές τουριστικές περιοχές του Πηλίου εμφανίζουν κίνηση και από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται αυξημένη πληρότητα για το επόμενο δίμηνο. Έστω και περιορισμένα οι Έλληνες θα κάνουν μερικές ημέρες διακοπές και αυτό είναι πολύ αισιόδοξο μήνυμα.

Ελάχιστη είναι η ζήτηση βολιωτών για εκδρομές του εξωτερικού. Και στην περίπτωση του εξωτερικού ζητούν προσφορές.

Η Σκιάθος πάντως κρατά -για ακόμη μία χρονιά- τα σκήπτρα. Εμφανίζει όχι μόνο πληρότητα σχεδόν στο 100% καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και αύξηση αφίξεων τουριστών σε σχέση με πέρσι. Καθημερινά φτάνουν στο νησί περίπου 2000 ξένοι τουρίστες, ενώ και οι Έλληνες τουρίστες προτιμούν το νησί του Παπαδιαμάντη.

«Η χρονιά φαίνεται να σώζεται» επισημαίνουν ξενοδόχοι της Μαγνησίας και αισιοδοξούν…

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το