Αθλητισμός

Όλα δείχνουν Β’ Εθνική για τον Ολυμπιακό Β.

 

Η πόρτα της Σούπερ Λιγκ κλείνει για τον Ολυμπιακό Βόλου και αυτό αποδεικνύεται από τα γεγονότα. Ο συνεταιρισμός δεν θέλει να κάνει καμία αναδιάρθρωση (με τις ευλογίες και της ΕΠΟ), τη στιγμή, πάντως, πως η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αν πραγματικά ήθελε να απονείμει δικαιοσύνη θα εφάρμοζε την απόφασή της για τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, αναγκάζοντας τη Σούπερ Λιγκ να δεχθεί τις δύο ομάδες στο πρωτάθλημα.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Στο μεταξύ, έχει αρχίσει, πλέον, να ακούγεται και από επίσημα χείλη της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού, πως ο Ολυμπιακός Βόλου θα επιστρέψει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, με τη διαφορά πως η κατηγορία που θα αγωνιστεί το βολιώτικο συγκρότημα θα είναι η Β’ Εθνική (πιθανότατα) και όχι η Σούπερ Λιγκ.

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, μιλώντας στη ΝΕΤ μπορεί να τόνισε πως άδικα ο Ολυμπιακός Βόλου αποπέμφθηκε από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, ωστόσο, ήταν σαφής λέγοντας πως «δεν μπορούμε να τον επαναφέρουμε στην Α’ Εθνική, αλλά πρέπει να διορθώσουμε ορισμένα πράγματα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Ιωαννίδη:

«Όταν ρίχνεις μια ολόκληρη πόλη πρέπει να έχεις στοιχεία πως η ΠΑΕ που την εκπροσωπεί έχει συμμετοχή στα στημένα παιχνίδια. Όταν δεν έχεις στοιχεία και την υποβιβάζεις είναι αδικία. Δεν μπορεί επειδή ένας άνθρωπος έχει κάνει οτιδήποτε να ευθύνεται όλη η ομάδα. Ο πρόεδρος θα διωχθεί ποινικά. Η ομάδα όμως δεν πρέπει να την πληρώνει. Με τον Ολυμπιακό Βόλου δεν υπάρχει κανένα στοιχείο από ότι έμαθα. Στην Α΄ Εθνική, ωστόσο, δεν μπορούμε να τον επαναφέρουμε αλλά πρέπει να διορθώσουμε ορισμένα πράγματα…».

Οι παραπάνω δηλώσεις του κ. Ιωαννίδη αποτελούν μία ακόμη τρανταχτή απόδειξη-ομολογία θεσμικής αρχής του ποδοσφαίρου, ότι ο Ολυμπιακός Βόλου παρανόμως δεν συμμετέχει στη Σούπερ Λιγκ. Άρα, λοιπόν, δεν πρέπει και η διοίκηση να χρησιμοποιήσει τις δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Ιωαννίδη, ώστε να επιδιώξει – έστω και στην ύστατη ώρα – την επιστροφή στη Σούπερ Λιγ,κ όπου εκεί νομίμως είναι η θέση της;

Συμβιβάστηκε

η διοίκηση

Έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει, πως μετά και την έγκριση της μετοχικής σύνθεσης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η διοίκηση της ΠΑΕ και οι νομικοί της στην Ελλάδα είχαν στα χέρια τους την απόφαση που χρειάζονταν για να κινηθούν νομικά και να πετύχουν την επιστροφή της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ. Δεν γνωρίζουμε ποιες εντολές έχει δώσει η ΠΑΕ στους νομικούς της και δεν εξάντλησε όλα τα ένδικα μέσα που είχε στα χέρια της. Το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου έχει πλέον ξεφύγει από τη νομική διάσταση και πλέον η απόφαση να αγωνιστεί η ομάδα σε διαφορετική κατηγορία από αυτή της Σούπερ Λιγκ είναι καθαρά επιλογή της διοίκησης. Αυτό τουλάχιστον φανερώνουν τα γεγονότα. Η διοίκηση μάλλον συμβιβάστηκε στο να παίξει η ομάδα (πιθανότατα) στη Football League και ίσως να δέχθηκε πιέσεις γι’ αυτό. Ίσως από την άλλη πλευρά να «ζύγισε» τα πράγματα και να αποφάσισε πως είναι καλύτερο για τον Ολυμπιακό είναι να ξεκινήσει από την Β’ Εθνική. Για τους δικούς της λόγους, τους οποίους οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου δεν μπορούν να κατανοήσουν και είναι φυσικό.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, η επιστροφή της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ όπως διαφαίνεται – τουλάχιστον προς το παρόν – αποτελεί δυστυχώς όνειρο, προς απογοήτευση χιλιάδων φιλάθλων του Ολυμπιακού, που πίστευαν πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη, μετά τον πολύμηνο και μεγάλο αγώνα που έκαναν όλοι για τη δικαίωση της ομάδας.

Προχωρά το

σχέδιο της ΕΠΟ

Η ΕΠΟ εξ αρχής είχε αποφασίσει να τοποθετήσει τους Ολυμπιακούς Βόλου και Καβάλα σε άλλη επαγγελματική κατηγορία, εκτός της Σούπερ Λιγκ. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχει περάσει διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός από τότε που η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ενέκρινε τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου (7 Ιουνίου) και ακόμη η ΕΠΟ να αποφασίσει για το μέλλον της βολιώτικης ΠΑΕ. Ο Πιλάβιος ταξιδεύει συνεχώς, μια στην Πολωνία, μια στην Ουκρανία, στη συνέχεια στο Ρέθυμνο και τώρα στην Εσθονία με την Εθνική Νέων, αφήνοντας το θέμα του Ολυμπιακού να πηγαίνει πίσω, να κυλά ο χρόνος, να περνούν οι ημέρες.

Μετά τις εκλογές και το σχηματισμό κυβέρνησης προέκυψε και το θέμα του Ηρακλή, με τον υφυπουργό αθλητισμού, κ. Γιάννη Ιωαννίδη, να έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την αποκατάσταση της ομάδας της Θεσσαλονίκης, βάζοντας στο παιχνίδι και την ΕΠΟ, όπως είναι φυσικό.

Από την πλευρά της η ΕΠΟ βρίσκεται σε περίοδο εκλογών, κάτι που σημαίνει πως είναι ευάλωτη, πρόθυμη και έτοιμη να κάνει παντός είδους διευκολύνσεις.

Όπως στην προκειμένη περίπτωση με το σενάριο που θέλει οι ομάδες στην Football League να γίνονται 21 και που διευκολύνει την κατάσταση του Ηρακλή της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου.

Το συγκεκριμένο σενάριο έχει εγκριθεί από την ΕΠΟ, ωστόσο πρέπει να εγκριθεί από την Ένωση Football League και Football League 2.

Για να εγκριθεί κάτι τέτοιο, τα σωματεία της Ένωσης έχουν συζητήσει και θα ζητήσουν να πάρουν κάποια ανταλλάγματα τα οποία είναι τα εξής:

Πρώτον: Η Σούπερ Λιγκ την σεζόν 2012-2013 ή την περίοδο 2013-14 θα πρέπει να αυξήσει τον αριθμό των ομάδων. Για παράδειγμα, είτε την προσεχή σεζόν, είτε την επόμενη να ανέβουν από την Β’ Εθνική στη Σούπερ Λιγκ πέντε ομάδες.

Δεύτερον: Να αυξηθεί η οικονομική ενίσχυση της Λίγκας στην Football league, η οποία ήδη προβλέπεται σε ένα πόσο που σύμφωνα με εκτιμήσεις θα πλησιάζει το 1 εκατ. ευρώ.

Η ΕΠΟ θα ανακοινώσει την απόφασή της στις 19 Ιουλίου, καθώς τότε θα πραγματοποιηθεί το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Η συμμετοχή των Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας και Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Football League θα επικυρωθεί από έκτακτη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας, η οποία θα επικαλεστεί ειδικές συνθήκες, ώστε να παρακάμψει τον κανονισμό ότι οι αναδιαρθρώσεις γίνονται την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο από αυτή που αποφασίζεται.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το