Photo Gallery, Τοπικά

Προσλήψεις 50 ατόμων στο Δήμο Βόλου

Τις προσλήψεις 50 ατόμων για το 2012 αποφάσισε σε χθεσινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Βόλου

 

Τις προσλήψεις 50 ατόμων για το 2012 αποφάσισε σε χθεσινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Βόλου.

Ενόψει της έκδοσης υπουργικής εγκυκλίου, αναφορικά με τον προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, η διοίκηση του Νομικού Προσώπου έλαβε υπόψη τα εξής:

Όσον αφορά στο προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου λήφθηκαν υπόψη οι εποχικές ανάγκες των διευθύνσεων, ο αριθμός του προσωπικού που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών αυτών, η ειδικότητα και η κατηγορία εκπαίδευσής τους.

Η Διεύθυνση Πολιτισμού, αιτήθηκε εκπαιδευτικό προσωπικό 43 ατόμων για τη λειτουργία των τμημάτων Μουσικής, Χορού, Εικαστικών και Κέντρου Πληροφόρησης Νέων και Ενηλίκων από την Περιφέρεια με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου:

Για 27 καθηγητές Μουσικής η απασχόλησή τους στα Ωδεία θα ισχύει από 1η Οκτωβρίου του 2012 μέχρι 30 Ιουνίου του 2013. Όλοι οι καθηγητές θα είναι ωρομίσθιοι.

Για το τμήμα Χορού θα προσληφθούν τρία άτομα, για το τμήμα Εικαστικών εργαστηρίων τέσσερα άτομα, για το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων οχτώ άτομα. Για τις εικαστικές εκθέσεις προτείνεται η πρόσληψη ενός ατόμου. Η Διεύθυνση Πολιτισμού επίσης αιτήθηκε για την κάλυψη οκτώ θέσεων στο τμήμα Μουσικής με έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό με συμβάσεις έργου για το διάστημα από 1/10/2012-30/6/2013.

Για την κάλυψη των αναγκών της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Παιδιού του Δήμου Βόλου σε έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό για τη λειτουργία των τμημάτων των Κέντρων Νεότητας απαιτείται από την Περιφέρεια συνολικός αριθμός έξι εργαζομένων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διαρκείας οκτώ μηνών.

Για την κάλυψη των αναγκών της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων, Βιβλιοθηκών και για τη λειτουργία των Μουσείων και Βιβλιοθηκών απαιτείται η πρόσληψη ενός ατόμου για το επόμενο χρονικό διάστημα και η σύμβαση θα έχει διάρκεια οκτώ μήνες.

Συμμετοχή στο Δίκτυο ΤΕΜ

Το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας θα συνεργαστεί με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Βόλου και οι δημότες θα μπορούν να παρακολουθούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Το Δίκτυο δημιουργήθηκε στο Βόλο με σκοπό να συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας μέσα από τη δικτύωση και την ανάπτυξη ενός συστήματος ανταλλαγών έτσι ώστε να υποστηριχθούν άνεργοι, άτομα με χαμηλά εισοδήματα, αλλά και τοπικές επιχειρήσεις.

Σήμερα στο Δίκτυο συμμετέχουν πάνω από 600 μέλη και μεταξύ αυτών αρκετές επιχειρήσεις και επαγγελματίες κάθε κλάδου.

Ήδη το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει παραχωρήσει κτιριακές εγκαταστάσεις στην πρώην Μηχανική Καλλιέργεια, στα Παλιά, για τη δημιουργία ανταλλακτικής αγοράς και το όλο εγχείρημα υποστηρίζει η Μητρόπολη Δημητριάδος και ο Δήμος Βόλου.

Η συμμετοχή του Νομικού Προσώπου στο Δίκτυο έχει μεγάλο ενδιαφέρον διότι με αυτό τον τρόπο πολίτες επωφελούμενοι θα μπορούν να συμμετέχουν σε πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες καλύπτοντας μέρος ή το σύνολο του κόστους με ΤΕΜ.

Χθες αποφασίστηκε συμμετοχή του Νομικού Προσώπου στο Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης και συγκεκριμένα, η παροχή ενός αριθμού εισιτηρίων για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες κ.λπ., που κάθε φορά μπορεί να αποφασίζεται από τη διεύθυνση.

Επίσης θα δίνεται η δυνατότητα κάλυψης του κόστους συμμετοχής σε ελεύθερα εργαστήρια και σεμινάρια για όσους πολίτες το επιθυμούν με Τοπικές Εναλλακτικές Μονάδες σε ποσοστό 30%.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το