Photo Gallery, Τοπικά

Προσλήψεις 45 εποχικών στο Δήμο Ν. Πηλίου

Αντιπαράθεση στο ΔΣ για αποδοχή ποσού αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών
Αντιπαράθεση στο ΔΣ για αποδοχή ποσού αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών

Στην πρόσληψη εποχικού προσωπικού συνολικού αριθμού 45 ατόμων για την κάλυψη αυξημένων αναγκών που προκύπτουν σε Υπηρεσίες του πρόκειται να προχωρήσει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, υποβάλλοντας σχετική πρόταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος, όπως κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Παράλληλα, σε κλίμα έντασης και αντιπαράθεσης το Σώμα αποδέχτηκε επίσης κατά πλειοψηφία τη διάθεση ποσού 2.268.203 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών των οικονομικών χρήσεων μέχρι και το 2011.

Με την πρότασή της σχετικά με την πρόσληψη 45 συνολικά εποχικών υπαλλήλων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου επιδιώκει να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες, οι οποίες προκύπτουν σε Υπηρεσίες της και κυρίως στην αντίστοιχη Καθαριότητας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου, όπως κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόκειται να προσληφθούν μεταξύ άλλων εργάτες καθαριότητας, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων, ηλεκτρολόγοι, καθώς και διοικητικοί υπάλληλοι.

Η σχετική πρόταση πρόκειται άμεσα να υποβληθεί προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος.

Ωστόσο, στο Δήμο εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία σχετικά με την αποδοχή από την πλευρά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του προτεινόμενου αριθμού των υπό πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων.

Όπως εκτιμούν, η πρόταση θα εγκριθεί, όχι, όμως, για την πρόσληψη 45 συνολικά εποχικών υπαλλήλων, αλλά λιγότερων.

«Τα διοικητικά όρια του Δήμου» επισήμανε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκ. Φορτούνας «αποτελούν μια εκτεταμένη περιοχή με πολλά χωριά και οικισμούς σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση. Επομένως, οι υποχρεώσεις και οι ανάγκες είναι πολλές και αυξημένες, καθώς για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου προς όφελος πάντων των πολιτών απαιτούνται τεχνική και διοικητική υποστήριξη με το ανάλογο προσωπικό, τεχνικό, εργατικό και διοικητικό. Υποβάλλουμε, συνεπώς, πρόταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση σχετικά με την πρόσληψη 45 συνολικά εποχικών υπαλλήλων για την κάλυψη αυξημένων αναγκών που προκύπτουν σε Υπηρεσίες μας και κυρίως στην αντίστοιχη Καθαριότητας. Ελπίζουμε ότι η πρότασή μας θα εγκριθεί άμεσα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, διότι έχουμε άμεση ανάγκη το επιπλέον προσωπικό. Η αντιπολίτευση καταψήφισε την εισήγηση, διότι πολύ απλά δεν θέλει να παράγεται έργο στο Δήμο. Εμείς δίνουμε εργασία σε άνεργους με νόμιμο τρόπο και όχι όπως γινόταν στον πρώην Δήμο Μηλεών, όταν μέσω της Αναπτυξιακής του υποσχόταν 70 θέσεις εργασίας. Υλοποιούμε έργα, αποπληρώνουμε τους προμηθευτές μας και προσφέρουμε εργασία με νόμιμο τρόπο» τόνισε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

Αποδοχή ποσού

Στην ίδια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου έκανε κατά πλειοψηφία αποδεκτή τη διάθεση από το υπουργείο Εσωτερικών ποσού ύψους 2.268.203 ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών των οικονομικών χρήσεων μέχρι και το 2011.

Στη διάρκεια συζήτησης του θέματος επικράτησαν ένταση και σημειώθηκαν αντιπαραθέσεις, καθώς οι μείζονα και ελάσσονα μειοψηφίες ζήτησαν περισσότερα στοιχεία με την παρουσίαση τιμολογίων και παραστατικών για το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ψηφίζοντας τελικά «λευκό».

Με την έγκριση της αποδοχής του ποσού από το Σώμα, η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου προχωρεί άμεσα στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και το 2001, με τη δέσμευση ότι στην περίπτωση κατά την οποία σταθεί δυνατό θα αποπληρωθούν και αντίστοιχες οφειλές του πρώτου εξαμήνου του 2012.

«Ομολογουμένως μας εκπλήσσει η άρνηση της αντιπολίτευσης» υπογράμμισε ο κ. Φορτούνας «σχετικά με την αποδοχή της οικονομικής ενίσχυσης, με δικαιολογίες κάθε άλλο παρά σοβαρές. Είμαστε μεταξύ των προνομιούχων πράγματι Δήμων και τύχαμε οικονομικής ενίσχυσης, προκειμένου να αποπληρώσουμε οφειλές, πολλές από τις οποίες δημιούργησαν οι πρώην Δήμοι. Συνεπώς, είναι παράδοξο να μην εγκρίνει η αντιπολίτευση» υποστήριξε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

Τέλος, το Σώμα ενέκρινε τον εξώδικο συμβιβασμό του Δήμου με εργολάβο, ο οποίος εκτέλεσε εργασίες για λογαριασμό του πρώην Δήμου Μηλεών, χωρίς, ωστόσο, να του καταβληθεί ποσό της τάξης των 90.000 ευρώ. Η οφειλή προς τον εργολάβο θα εξοφληθεί με χρήματα από το ποσό των 2.268.203 ευρώ που έλαβε ο Δήμος από το υπουργείο Εσωτερικών για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το