Photo Gallery, Αθλητισμός

Προσκήνιο και Παρασκήνιο

ΣΤΗ μάχη της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος που πραγματοποιείται στην πόλη μας, μπαίνει σήμερα η εφηβική ομάδα του Ο.Υ.Κ. Βόλου. Οι Βολιώτες υδατοσφαιριστές στις 9 μ.μ. θα αντιμετωπίσουν στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ, το Π. Φάληρο στο ντέρμπι της πρεμιέρας.


Ο Ο.Υ.Κ.Β. ήδη συγκαταλέγεται στα 10 κορυφαία ελληνικά συγκροτήματα στην κατηγορία των εφήβων, αποδεικνύοντας την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις υποδομές του βολιώτικου συλλόγου που ήδη κυριαρχεί στις μικρές κατηγορίες σ’ όλη την Κεντρική Ελλάδα.

Ανεξαρτήτως του σημερινού αποτελέσματος, μα και της πορείας στο πρωτάθλημα, θεωρούμε πως τα νεαρά παιδιά με προπονητές τον Τάσο Μαρινάγη και τον Γιώργο Ντόνα, ήδη έχουν επιτύχει τον στόχο τους.

Φυσικά, διαθέτουν ταλέντο και διάθεση για να φτάσουν στην κατάκτηση ενός μεταλλίου. Όμως, ήδη με τη φετινή παρουσία τους, έχουν πείσει πως το μέλλον τους ανήκει. Και το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο για τη βολιώτικη υδατοσφαίριση που παλεύει πλέον, λόγω και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, να σταθεί στα πόδια της, στηριζόμενη σε δικές της δυνάμεις.

Η παρουσία των φίλων του αθλήματος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, θα αποτελέσει την πιο σημαντική βοήθεια στους Βολιώτες πιτσιρικάδες που εμφανίζονται αποφασισμένοι να προσπαθήσουν για το καλύτερο.

Στην Πορταριά παρουσία

του Γ. Βασιλακόπουλου

ο σημερινός φιλικός Ελλάς-Ρωσία

ΣΤΟ κλειστό διαδημοτικό γυμναστήριο Πορταριάς-Μακρινίτσας θα πραγματοποιηθεί ο σημερινός φιλικός αγώνας της Εθνικής ομάδας εφήβων του μπάσκετ με την αντίστοιχη της Ρωσίας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Γιατρός μάλιστα της Εθνικής μας ομάδας είναι ο Βολιώτης Παππής Γιώργος, που συνεργάζεται εδώ και χρόνια με τα εθνικά μας συγκροτήματα.

Για να πραγματοποιηθεί ο αγώνας στο συγκεκριμένο γήπεδο έγινε ένας …αγώνας δρόμου, προκειμένου να φτιαχτεί σε χρόνο ρεκόρ η απαραίτητη διαγράμμιση, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της FIBA. Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν.

Άσε που τον σημερινό αγώνα θα παρακολουθήσουν ο πρόεδρος της ΕΟΚ κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Τσαγκρώνης. Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Ενότητας Πορταριάς με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Γκουντέλια, ετοιμάζουν ανάλογη υποδοχή στον ισχυρό άνδρα του ελληνικού μπάσκετ.

Υψηλές μπασκετικές παρουσίες λοιπόν σήμερα στην Πορταριά, η οποία αποτελεί πλέον πόλο έλξης των εθνικών ομάδων διαφόρων αθλημάτων, καθώς και σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων.

Μέσω βίντεο η κατασκοπία

ΣΗΜΕΡΑ γίνεται ο πρώτος αγώνας μεταξύ της Ραντ και της Τρε Πένε στο Βελιγράδι. Μετά το επαναληπτικό παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στο Σαν Μαρίνο, θα γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο αντίπαλος της βολιώτικης ομάδας στον β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Πάντως, κανείς εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Β. δεν ταξίδεψε στο Βελιγράδι για τη σημερινή αναμέτρηση. Έτσι, η ΠΑΕ θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει το βίντεο του αγώνα, προκειμένου να γίνει η …κατασκοπία.

 

Επανέρχεται η αισιοδοξία

ΕΝΩ όλη η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις στο τεράστιο θέμα που έχει δημιουργηθεί με το επονομαζόμενο σκάνδαλο «Κoriopolis», ελάχιστες ομάδες της Σούπερ Λίγκ έχουν ασχοληθεί με τις μεταγραφές. Μία από αυτές είναι και ο Ολυμπιακός Β., που χθες απέκτησε τον Ντάλιμπορ Πλέβα. Ο Σλοβάκος αμυντικός είναι η τέταρτη μεταγραφή, μετά τον Γάλλο μέσο Στέφαν Νταρμπιόν που ήδη υπέγραψε τριετές συμβόλαιο, καθώς και τους Αργεντινούς Ματίας Κάσχιο και Χερμάν Πατσέκο που αναμένεται να υπογράψουν τις προσεχείς ημέρες.

Η μεταγραφική ενίσχυση, επαναφέρει σιγά-σιγά την αισιοδοξία στις τάξεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού Β. Πάντως, η διοίκηση υπόσχεται πως θα υπάρχει και η ανάλογη συνέχεια…

 

Υψηλές πτήσεις από

τον Φιλιππίδη

Ο Κώστας Φιλιππίδης, γι’ άλλη μια φορά ξεπέρασε το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στο Νταεγού της Νότιας Κορέας. Ο αθλητής του Γ.Σ. Βόλου σε μίτινγκ στο Μπίμπεραχ της Γερμανίας έκανε 5.67μ. στο άλμα επί κοντώ, (5.65μ. το όριο), καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση, μπροστά από σπουδαίους αθλητές, όπως ο Γερμανός Τιμ Λόμπινγκερ και ο Πολωνός Λούκας Μιχάλσκι.

Ο 23χρονος επικοντιστής, μεθαύριο θα πάρει μέρος σε νέο μίτινγκ σ’ ένα πρωτότυπο στίβο, αφού ο αγώνας θα γίνει στη λίμνη Ρόταχ Έγκερν και οι διοργανωτές θα τοποθετήσουν το στρώμα σε ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα μέσα στο νερό.

Όπως και να έχει, ο Κώστας Φιλιππίδης, θεωρείται αυτή την περίοδο, ένας από τους πιο φορμαρισμένους άλτες σε όλη την Ευρώπη. Αν όλα πάνε καλά, τότε, μια μεγάλη διάκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη…

 

Έπεσαν σαν τα «κοράκια»

Η είδηση της αποχώρησης των αδελφών Αγγελόπουλων από το μπάσκετ του Ολυμπιακού, άφησε τον «Θρύλο» έρμαιο στις ορέξεις των αντιπάλων του στην Ευρώπη.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κατέθεσε επίσημη πρόταση ύψους 1,3 εκατομ. ευρώ για τον Τεόντοσιτς, η Μάλαγα καλοβλέπει τον Μάρκο Κέσελ, η Μπαρτσελόνα σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της «El Mundo Deportivo» θέλει τον Σπανούλη και απ’ ότι φαίνεται έπεται συνέχεια. Έπεσαν όλοι σαν τα …κοράκια να «κατασπαράξουν» τον «Θρύλο» που κινδυνεύει άμεσα με πλήρη κατάρρευση.

 

Προπονητής της χρονιάς

ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς

ΗΤΑΝ λίγο έως πολύ αναμενόμενο. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, γι’ άλλη μια χρονιά τα …πήρε όλα κι απλά ελπίζουμε να μη φύγει.

Η κατάκτηση της Ευρωλίγκα, μα και η εκπληκτική του πορεία όλα αυτά τα χρόνια, υποχρέωσαν τους συναδέλφους του προπονητές, να ψηφίσουν τον «Ζοτς» ως προπονητή της χρονιάς  στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Ομπράντοβιτς, θα τιμηθεί κατά τη διάρκεια της κλήρωσης της 7ης Ιουλίου στην Βαρκελώνη με το βραβείο «Αλεξάντερ Γκομέλσκι». Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος ηττήθηκε στον τελικό της Ευρωλίγκας από τον Ομπράντοβιτς, και στην τρίτη ο τεχνικός της Σιένα, Σιμόνε Πιανιτζιάνι, που αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό του φετινού φάιναλ φορ.
Ο Ομπράντοβιτς απολαμβάνει για δεύτερη χρονιά αυτή τη μέγιστη διάκριση, αφού είχε τιμηθεί με το ίδιο βραβείο και το 2007. Οι Ευρωπαίοι προπονητές, μα και όλο το Ευρωπαϊκό μπάσκετ υποκλίνονται στην τεράστια προσωπικότητα του Σέρβου προπονητή. Η χρονική στιγμή που θα επιλέξει να αποχωρήσει από την Ελλάδα, θα σημάνει πιστεύουμε και την αρχή της αντίστροφης μέτρησης, όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ σε συλλογικό επίπεδο.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το