Photo Gallery, Αθλητικό Παρασκήνιο, Αθλητισμός

Προσκήνιο και παρασκήνιο


ΕΝΟΣ κακού …μύρια έπονται. Η οικονομική κρίση είναι αδύνατον ν’ αφήσει απέξω και το μπάσκετ. Τα περισσότερα πρωταθλήματα γίνονται μετ’ εμποδίων, ενώ την προηγούμενη Δευτέρα οκτώ από τις ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής μπάσκετ (δεν μετέχει η Νίκη στη συγκεκριμένη κίνηση) έστειλαν εξώδικο στην Ελληνική Ομοσπονδία με το οποίο απαιτούν να τους δοθούν τα χρήματα για τις μετακινήσεις τόσο της φετινής χρονιάς, όσο και τα μισά της περσινής που τους οφείλονται.  Μάλιστα, οι ομάδες ζητούν να ληφθούν κάποια μέτρα μέχρι τις 13 Νοεμβρίου, ειδάλλως από την επόμενη Κυριακή (20/11) θα σταματήσουν να κατεβαίνουν στο πρωτάθλημα.

Η ΕΟΚ δεν έχει χρήματα να τους δώσει, αφού η Πολιτεία της πετσόκοψε την επιχορήγηση. Το μέλλον του αθλήματος (όπως και του αθλητισμού γενικότερα) προβάλλει εξαιρετικά αβέβαιο. Δυστυχώς…

 

Πάντα «προνοητική» η ΕΠΟ

ΠΡΟΧΘΕΣ η ΕΠΟ έκανε την κλήρωση της πρώτης φάσης του κυπέλλου Ελλάδος, συμπεριλαμβάνοντας στην κληρωτίδα και τον Αετό Σκύδρας ο οποίος έχει πρωτόδικα υποβιβαστεί. Χθες, κατάλαβε τη γκάφα της και από τα πέντε αρχικά ματς, όρισε μόνο τα τέσσερα για την προσεχή Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, αφήνοντας εκτός, της αναμέτρηση Εθνικός Γαζώρου-Αετός Σκύδρας. Ούτε τα …νώτα της δεν είναι σε θέση να διαφυλάξει η ΕΠΟ που εκτίθεται συνεχώς…

Λέτε να έχει βγει η απόφαση;

Η Σούπερ Λιγκ ανακοίνωσε πως στο ερχόμενο συμβούλιό της την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου θα ασχοληθεί και με το θέμα της έγκρισης αγωνιστικού προγράμματος αναβληθέντων αγώνων. Μήπως αυτό σημαίνει πως μέχρι τότε θα έχει βγει και η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου; Οψόμεθα λοιπόν…

 

Πίστωση χρόνου ναι,

αλλά μέχρι πότε;

ΠΙΣΤΩΣΗ χρόνου για την νεανική ομάδα του μπασκετικού Ολυμπιακού ζήτησε ο Σέρβος κόουτς Ντούσαν Ίβκοβιτς μετά την προχθεσινή ήττα στην Ισπανία από την ισχυρή Κάχα. Δίκαιο έχει ο «Ντούντα», αφού ο φετινός Ολυμπιακός είναι νέος και ανανεωμένος σε μεγάλο βαθμό. Το θέμα είναι πως αν γίνουν πράξη τα λεγόμενα του Ίβκοβιτς ότι: «Είμαι αισιόδοξος, αλλά όπως έχω πει αυτή η ομάδα θα είναι έτοιμη τον Ιανουάριο», τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα κινδυνεύσουν να μείνουν από νωρίς εκτός στόχων. Εκτός αν ο «σοφός» υπερβάλλει, ακολουθώντας τα «πατήματα» του Ομπράντοβιτς για να …θολώσει τα νερά.

 

Θέλει …ψωμιά ακόμη

ΤΑ 101 γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο σπάζοντας το φράγμα των 100 γκολ με τα δύο που πέτυχε στη νίκη με 2-0 επί της Λιόν στο «Ζερλάν». Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός συνεχίζει την επιτυχημένη του καριέρα στη Ρεάλ (πρωτοσκοράρισε τον Αύγουστο του 2009), αφού μετρά 105 επίσημες συμμετοχές και 8.741 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο σκοράροντας 0,96 φορές ανά αγώνα. Βέβαια, θέλει πολλά …ψωμιά ακόμη για να φτάσει στα κατορθώματα τον τεράστιο Λιονέλ Μέσι. Αυτή τη στιγμή πάντως βρίσκεται στην 11η θέση των σκόρερ στην ιστορία της «βασίλισσας», πίσω από τον Μίτσελ Γκονζάλεθ που μετρά 130 γκολ σε 559 συμμετοχές. Στην κορυφή βρίσκεται ο Ραούλ με 323 γκολ σε 741 αγώνες.

 

Λίγο ακόμη και

θα τον πιστέψουμε…

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ από τις αθωωτικές αποφάσεις των δικαστηρίων για τα στημένα δήλωσε προχθές ο Αλέξης Κούγιας κάνοντας ταυτόχρονα γνωστό πως θα φύγει από το ποδόσφαιρο και πως ψάχνει αγοραστή για την Παναχαϊκή. Λίγο ακόμη και θα τον πιστέψουμε…

 

Παραμένουν στο Βόλο

ΣΤΟ Βόλο παραμένουν, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ο Χάβι Γκράθια και ο Τάκης Γιαννόπουλος, προφανώς αναμένοντας την οριστική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου για τον Ολυμπιακό Β.

Γεγονός πάντως είναι πως αρκετές ομάδες και από τη Σούπερ Λιγκ, καλοβλέπουν το συγκεκριμένο δίδυμο, που είχε απόλυτα επιτυχημένη θητεία στο Βόλο.

 

Είναι λυπηρό

ΕΙΝΑΙ πράγματι πολύ λυπηρό το γεγονός να διακόπτεται ένας σχολικός αγώνας. Δυστυχώς, αυτό  που συνέβη χθες στο κλειστό του Βόλου με το άδοξο τέλος που είχε ο τελικός του σχολικού πρωταθλήματος χειροσφαίρισης ανάμεσα στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου και το ΓΕΛ Αγριάς μόνο προβληματισμό μπορεί να επιφέρει..

Το παιχνίδι ξεκίνησε, αλλά διεκόπη λόγω εισόδου ασυνόδευτων μαθητών στις κερκίδες, κάτι που απαγορεύει ο σχετικός κανονισμός, ενώ πολλά ήταν και τα παράπονα των εκπροσώπων, των προπονητών και του αρχηγού του Κενταύρου Αγριάς που δεν τους επετράπη να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Δεν θα ήταν καλύτερα λοιπόν τα παιδιά να συνοδεύονταν από τους καθηγητές τους και να είχαν έτσι αποφευχθεί οι κάθε είδους εντάσεις; Η πρωτοβουλία του Γραφείου Φυσικής Αγωγής για να πραγματοποιηθούν τα πρωταθλήματα είναι εξαιρετική. Αρκεί αυτά να ολοκληρώνονται όπως πρέπει και φυσικά και οι μαθητές να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων (πρόσφατα σε ποδοσφαιρικό σχολικό αγώνα υπήρξαν εντάσεις).

 

Ο μετά Σισέ ΠΑΟ και ο Τσάκας

ΟΤΑΝ το προηγούμενο καλοκαίρι έφυγε ο Σισέ από τον ΠΑΟ για τη Λάτσιο, πολλοί ήταν οι «βάζελοι» που …έπεσαν να πεθάνουν. Κι όμως. Αντί η απώλεια του Σισέ να φέρει τον …όλεθρο, προς το παρόν, είχε ως αποτέλεσμα να βλέπουμε έναν Παναθηναϊκό πιο επικίνδυνο και με περισσότερες επιλογές στο παιχνίδι του.

Όλοι οι αντίπαλοι πέρυσι επικεντρώνονταν στην εξουδετέρωση του Σισέ. Φέτος θα πρέπει να προσέχουν τον «αφιονισμένο» Λέτο, τον Κλέιτον (βγήκε από τη ναφθαλίνη και βγάζει μάτια), τον Ζέκα, τον Κουίνσι, τον Κατσουράνη.

Ήδη, οι «πράσινοι» μετρούν 16 γκολ σε έξι παιχνίδια και δείχνουν πως βρίσκονται σε καλό δρόμο. Απομένει να δούμε αν η διαφαινόμενη αγωνιστική ανάταση, θα συνδυαστεί με ουσιαστικές εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό. Πάντως για όσους ανησυχούν, ο κ. Τσάκας ψάχνει για επικοινωνιολόγο (εδώ που τα λέμε τον χρειάζεται), ενώ διατείνεται ότι θα έχει μέσα στην εβδομάδα επαφές με στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να επιταχυνθεί το νομοσχέδιο που θα αλλάξει τον αθλητικό νόμο και θα επιτρέπει σε μη Ευρωπαίους πολίτες να αποκτούν τον έλεγχο αθλητικών ανωνύμων εταιριών.

Βέβαια, εδώ «καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν» θα μου πείτε. Μέσα στην καταιγίδα των πολιτικών εξελίξεων, ποιοι θα βρουν χρόνο να ασχοληθούν με τον κ. Τσάκα, πραγματικά δεν το γνωρίζουμε. Βέβαια, στη χώρα του παραλόγου ζούμε. Όλα είναι πιθανά, όσο και απίθανα…

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το