Τοπικά

Προς κινητοποιήσεις και οι ειδικοί γιατροί στο «Αχιλλοπούλειο»

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Μετά τους ειδικευόμενους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου, οι οποίοι έχουν ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από την ερχόμενη Δευτέρα 26 Αυγούστου σε περίπτωση που δεν τους καταβληθούν από το υπουργείο Υγείας τα οφειλόμενα για τις δεδουλευμένες εφημερίες, σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι ειδικοί γιατροί του «Αχιλλοπούλειου».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας νομού Μαγνησίας κ. Νικ. Χαυτούρα «την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των γιατρών προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους και να αποφασίσουν κινητοποιήσεις. Το βασικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή των ειδικών γιατρών, όπως και των ειδικευόμενων, είναι η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών. Μας χρωστούν τις εφημερίες πολλών μηνών και πλέον το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις είναι ανοιχτό. Αυτό θα το αποφασίσουμε στη Συνέλευση που θα κάνουμε την επόμενη εβδομάδα, καθώς η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο και δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτός ο εμπαιγμός σε βάρος των γιατρών» προσέθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαυτούρας.

Ορκίστηκε ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου

Ανέλαβε χθες το πρωί τα καθήκοντά του ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Κ. Καραμπάτσας. Σε ανακοίνωση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας αναφέρεται ότι «χθες Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013 στα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ορκίστηκαν από τον διοικητή της 5ης Υ.Πε. κ. Λάζαρο Μακρή ο νέος διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου κ. Καραμπάτσας Κων/νος, ο Αναπληρωτές διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου κ. Μπαλής Χαράλαμπος καθώς και η αναπληρώτρια διοικήτρια κ.  Λιακοπούλου Αικατερίνη  στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών παρουσία του υποδιοικητή κ. Γρηγόρη Δασταυρίδη».

Στη συνέχεια ο κ. Καραμπάτσας μετέβη συνοδευόμενος από το διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Λ. Μακρή στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου όπου και είχε τις πρώτες επαφές με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ιδρύματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το