Τοπικά

Προκαταρκτική έρευνα για το 2ο ΓΕΛ Βόλου

2οΛΥΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Προκαταρκτική έρευνα για το θέμα των ιδιαίτερων φροντιστηρίων από καθηγητές, όπως τουλάχιστον καταγγέλθηκε από τους μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου, άρχισε χθες ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Δοδοντσάκης, ο οποίος δέχτηκε στο γραφείο του το δεκαπενταμελές μαθητικό συμβούλιο.

Όπως τόνισε σχετικά ο διευθυντής κ. Δοδοντσάκης, ήδη ξεκίνησα την προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί αν τελικά συμβαίνει κάτι και ανάλογα με τα στοιχεία θα προχωρήσω στην Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Από τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του διευθυντή, το ζητούμενο είναι πλέον αν οι μαθητές ανέφεραν κάποιες περιπτώσεις καθηγητών για τα ιδιαίτερα μαθήματα, αφού ήταν και μέσα στα αιτήματα που τόνισαν. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σημειώνουν πως από τους μαθητές αναφέρθηκαν κάποιες περιπτώσεις, ωστόσο μένει να διερευνηθεί κατά πόσο τελικά ισχύουν.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου κ. Δημήτρης Μποσνάκης, όπως δήλωσε και χθες στη «Θ», είπε ότι παρά τις συναντήσεις που έκανε με μαθητές και γονείς, δεν άντλησε κάποιες πληροφορίες σχετικά με την αναφορά των μαθητών για καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα. Μάλιστα τις σχετικές ενέργειες ξεκίνησε πριν περίπου 20 ημέρες.

Αυτές τις ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προχωρήσει σε ανακοίνωση, με την οποία θα απορρίπτει όλα όσα τονίστηκαν από τους μαθητές.

Στο μεταξύ, χθες συνεδρίασε και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ, όπου συζητήθηκε το θέμα, ενώ τονίστηκε ότι αν ισχύουν τέτοιες περιπτώσεις καθηγητών που κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα, αυτό είναι καταδικαστέο.

Στο 2ο Λύκειο έγιναν κανονικά χθες τα μαθήματα και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του σχολείου, επικρατούσε απόλυτη ηρεμία.

Την ίδια στιγμή στα σχολεία της πόλης άρχισαν οι κινητοποιήσεις στη μνήμη του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε πριν πέντε χρόνια.

Ήδη τέσσερα σχολεία τελούσαν χθες σε κατάληψη, ενώ σήμερα αναμένεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί περισσότερο. Μάλιστα είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί και κάποιο συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης από τους μαθητές.

Πιο αναλυτικά χθες σε κινητοποίηση προχώρησαν το 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου, το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Βόλου, το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας και το 8ο Γενικό Λύκειο Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το