Τοπικά

Προγράμματα εκμάθησης ξένων γλωσσών στο Δίαυλο

Η γνωριμία με τους πολιτισμούς του κόσμου είναι μια ευχάριστη και ενδιαφέρουσα απασχόληση που γοητεύει κα εντυπωσιάζει πάντα τους ενδιαφερόμενους. Την ανάγκη αυτή της αναζήτησης προσπαθεί να καλύψει το Κέντρο Νεότητας «Δίαυλος» της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.ΑΠ. – Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου που εδώ και χρόνια οργανώνει προγράμματα εκμάθησης ξένων γλωσσών με στόχο τη γνωριμία άλλων πολιτισμών, κρατώντας τις τιμές συμμετοχής στις ομάδες στα χαμηλότερα επίπεδα για να είναι προσιτές από όλους τους πολίτες.

Τα προγράμματα του Διαύλου προσανατολίζονται σε μια γενικότερη διαπολιτισμική εκπαίδευση που τμήμα της είναι και η εκμάθηση της γλώσσας των ισπανικών, αραβικών, κινεζικών, ρωσικών και τουρκικών.

 

ΙΣΠΑΝΙΚΑ:

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στο Δίαυλο με τα Ισπανικά πριν από πολλά χρόνια με στόχο οι νέοι συμμετέχοντες να διευκολυνθούν στα προγράμματα ανταλλαγής που πραγματοποιούσε ο Δίαυλος.

Τμήματα γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη 17:00 – 18:00 ή 18:00 – 19:00 και κάθε Παρασκευή 18:00 – 20:00.

 

ΤΟΥΡΚΙΚΑ:

Στα τμήματα τουρκικής γλώσσας διδάσκει η Μπέρνα Αλτιγκανέρ, που είναι από τη Σμύρνη και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της πόλης.

Τμήμα για αρχάριους έχει κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 20:00 – 21:00 ή Τρίτη και Πέμπτη 17:00 – 18:00. Για πιο προχωρημένους υπάρχουν διάφορες μέρες και ώρες που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν.

 

 

ΑΡΑΒΙΚΑ:

Τη μιλάνε σ’ ολόκληρο τον αραβικό κόσμο και είναι ευρέως γνωστή και αντικείμενο σπουδής στον ισλαμικό κόσμο. Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 21:00 – 22:00.

 

ΡΩΣΙΚΑ:

Η ρωσική γλώσσα ανήκει στην ινδοευρωπαϊκή οικογένεια γλωσσών και συγκεκριμένα στον ανατολικοσλαβικό της κλάδο μαζί με την ουκρανική και τη λευκορωσική. Για τμήματα ρωσικής γλώσσας ο Δίαυλος οργάνωσε για φέτος ένα πρωινό τμήμα που θα είναι κάθε Δευτέρα 10:00 – 12:00 και άλλο ένα απογευματινό που γίνεται πάλι την στις Δευτέρα 18:00 – 20:00.

 

ΚΙΝΕΖΙΚΑ:

Τα κινεζικά διδάσκονται από τον Λιού Σονγκ που είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Κύπρου και μένει μόνιμα στην πόλη του Βόλου. Τμήμα για αρχάριους έχει κάθε Τρίτη & Πέμπτη 21:00 – 22:00.

Πληροφορίες στη γραμματεία – Τοπάλη 14, τηλ. 25363, ώρες λειτουργίας 10.00 – 22.00 από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το