Τοπικά

Προβληματισμός για το νέο μισθολόγιο

Προβληματισμός, αλλά και αντιπαραθέσεις χθες στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση των εργαζομένων στην ΑΓΕΤ με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στο σχέδιο της εταιρείας για μείωση του εργατικού κόστους κατά 16 εκ. ευρώ σε όλο τον Όμιλο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού κ. Β. Κουκλουμπέρης, δίχως, να γνωρίζει τις τελικές προτάσεις της εταιρείας για το νέο μισθολόγιο, διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο δημοσιεύματα και σχόλια περί μειώσεων αποδοχών μέχρι 30% υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν καμία βάση και ότι όσοι τα διοχετεύουν σε μερίδα του Τύπου, εξυπηρετούν σκοπιμότητες με στόχο να «παρουσιάσουν τετελεσμένα εκεί που δεν υπάρχουν».

Μάλιστα, εκλήθη να ονοματίσει τη «Θεσσαλία» που δημοσίευσε χθες ασφαλείς πληροφορίες για σχέδιο μείωσης του εργασιακού κόστους κατά 16.000.000 ευρώ που επιμερίζεται κατά 72% σε εργαζόμενους του Ομίλου, 4% σε εργολάβους, 12% σε συντήρηση, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό των περικοπών θα περιλαμβάνει άλλους επιμέρους τομείς.

Αντίδραση προκλήθηκε επίσης όταν εισηγήθηκε ενιαία κάθοδο στις εκλογές της 30 και 31 Ιανουαρίου όλων των παρατάξεων, έχοντας ωστόσο προαποφασίσει, όπως επισημάνθηκε, παραταξιακό ψηφοδέλτιο για την εφορευτική επιτροπή.

Εκπρόσωποι άλλων συνδικαλιστικών παρατάξεων, διαφώνησαν ανοιχτά με τον πρόεδρο, μέλος της ΠΑΣΚΕ, επικρίνοντάς τον στην ουσία για διγλωσσία, καθώς, όπως σχολίασαν, όποιος αναλαμβάνει πρωτοβουλία για ενιαίο ψηφοδέλτιο, δεν σχεδιάζει παραταξιακό ψηφοδέλτιο για την εφορευτική Επιτροπή.

Από την ΑΣΚΕ, οι κ.κ. Σωτ. Μαρίνος και Δημ. Τσόγκας επέκριναν την πλειοψηφία του σωματείου για την πρόταση περί ενιαίου ψηφοδελτίου υποστηρίζοντας ότι «αποτελεί φωτοβολίδα καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα» με στόχο τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων.

Τελικά η πρόταση για ενιαίο ψηφοδέλτιο απορρίφθηκε και άρχισε η ψηφοφορία επί των τριών ψηφοδελτίων για την εφορευτική επιτροπή, διαδικασία η οποία διεκόπη το βράδυ και θα συνεχιστεί σήμερα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα ώστε να ψηφίσουν δίχως πίεση χρόνου οι 290 εργαζόμενοι στη μονάδα του Βόλου.

Χαιρετισμό στη συνέλευση, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΕΚΒ κ. Θαν. Παπαδημόπουλος καλώντας τους εργαζόμενους να αντισταθούν στις αντιλαϊκές πολιτικές που όπως είπε κατεδαφίζουν τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των δανειστών.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το